Reklama

Reklama

VOD (1)

Na osamělé farmě uvízne sedm neznámých mužů a žen. Kanibalové, kteří se díky kosmickým jaderným pokusům proberou ze smrtelného spánku, vyrazí k neúprosnému a krutému útoku, při kterém zabíjejí (a pojídají) každého, kdo jim přijde do cesty. Nejnovější speciální efekty a současné triky dělají z tohoto filmu klasiku 90. let: živou, příšernou a děsivější než cokoliv jiného. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (216)

genetique 

všechny recenze uživatele

.. alebo prečo by sme sa mali dať po smrti kremovať. :) Romerov originál som nevidel, ale toto bol vcelku slušný nárez, veď nakoniec vznikal aj v jeho produkcii. Zombie filmy mi nie vždy sadnú, ale teraz to bola slušná horrorová zábava. To, že to bolo také krátke, tým pádom nenudiace a svižné bola naozaj dobrá voľba, lebo kývajúce sa mátohy by to o polhodinu dlhšie asi nevydržali, a ja s nimi. Nevyhlo sa to však nejakým naivitám a primitívnym chybám v scenári, ale kto si nastaví mozog na nenáročnejšiu úroveň, pobaví sa kráľovsky. 75%. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Jako malý jsem to viděl a donedávna jsem nevěděl jak se tento film jmenuje. Pamatoval jsem si jen začátek na hřbitově a pak ten dům s benzínkou. Naštěstí když jsem se tu ptal, tak mi hodná duše napsala oč se jedná. Co dodat, viděl jsem i původní černobílou verzi, která byla taky super, ale k téhle mám opravdu velký vztah. Připomíná mi ty dětská léta, kdy jsem vysedával u televize a koukal na VHSky s filmama mého táty. Nejen díky tomu ho mám raději, než některé novější filmy se zombíky. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Docela vydařený horůrek, u kterého se rozhodně nebudete připosrávat strachy, ale má celkem vydařenou tísnivou atmosféru, která potěší. Chování postaviček by za jistých okolností mohlo být podobné realitě. Ale těžko se tu hovoří o realitě, když se tu prohání zombíčci. Zombíci jsou udělání moc pěkně. Píše se rok 1990, takže nelze čekat zázraky v podobě rozprsklých hlav, tudíž, když má k něčemu podobnému dojít, tak kamera záludně uhne. Staršího brášku tohoto snímku jsem neviděl, tudíž nemám s čím srovnávat. Celkový děj a vše ostatní se mi líbilo a začne se pěkně zhurta už v 6. minutě, takže nečekejte stupidní úvod do děje. Lepší 3*. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Na úvod bych ráda podotkla, že v době, kdy jsem tuto Noc oživlých mrtvol viděla, mě hororové filmy s tématikou zombíků příliš nelákaly a tudíž jsem je ani nevyhledávala. Ale pak jsem si řekla, že bych měla vidět alespoň nějakou klasiku. Jako první jsem zhlédla tento remake, který se mi hodně zalíbil. Úvodní sekvence přijíždějícího vozu je velmi zdařilá, stejně tak jako vtipné dialogy v ní pronášené. Nemrtví občané jsou velmi věrohodně a docela i "vkusně" zpracováni a celý snímek se nese v napínavém duchu, aniž by se v něm objevilo větší množství brutality a hnusu, jak je tomu u spousty současných zombie filmů. A jako třešnička na dortu je zde Tony Todd. Ten se snad pro role v hororových filmech narodil. ()

ArdathBay 

všechny recenze uživatele

To základní zůstalo (což je dobře) a určitých věcech se šlo jiným směrem (což je snad ještě lepší). Původní snímek působí spíše dokumentárním dojmem, jeho jmenovec je více filmovější. Největší rozdíl je v postavě Barbary, která byla v originále naprosto k nepoužití, zde je rozhodná a nejde pro ránu daleko. Také postava Bena byla pozměněna a Cooper má méně charizma, než jeho předobraz a je ještě více nesnesitelnější. Chybělo mi více "mlsání" zombíků a tísnivější atmoška.Celkově se jedná o opravdu povedený remake. PS : Sledoval jsem oba snímky v jediný den a nenudil se ani u jednoho a jsem rád, že Savini točil invenčně a nepředvedl tupý opis přes kopírák (Stopař - 2oo7). ()

Galerie (103)

Zajímavosti (40)

  • V dobe uvedenia do kín bol film rozdupaný kritikou. Filmoví odborníci označovali tento remake za lacnú napodobeninu legendárneho originálu, vďaka ktorej si chceli tvorcovia iba poriadne nabaliť vrecká. No dnes, po vyše 30 rokoch, je všetkému ináč. Film si nesie kultový status a je rešpektovaný drvivou väčšinou hororových fanúšikov a kritikov po celom svete. (tXtX)
  • Keď v úvodných minútach padne Johnny (Bil Moseley) hlavou na kamenný hrob, je jasne vidieť, že ide o gumenú figurínu. (tXtX)

Reklama

Reklama