Reklama

Reklama

Lee Adama sa vydáva na svoju prvú misiu ako veliteľ hviezdnej lode Pegasus. (SkyShowtime)

Recenze (106)

Kothy 

všechny recenze uživatele

Vynikající snímek doplňující mezery ohledně minulosti lodi Pegasus. Současnost střídají flashbacky a my se kromě aktuální mise dozvíme střípky s původní války se Cylony a jak se Pegasus protloukal válkou. Uvidíme všechny zásadní momenty, o kterých se mluvilo. Admirál Cainová se s tím skutečně nemazala a šla přes mrtvoly. Setkáváme se tu i s kapitánem Kendrou, kterou jinak v seriálu neuvidíme. Určitě stojí si film doplnit v rámci souvislostí v celém seriálu. "Jaderné zbraně jsou odjištěny." ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Rozhodl jsem se, že si tenhle film nechám až na konec, po skončení seriálu, možná to byla chyba, každopádně mé hodnocení by to asi nijak nezměnilo, jelikož je to na stejné úrovni jako seriál (tedy 4 hvězdy) a navíc mi to jako rozloučení se seriálem přišlo lepší, než konec čtvrté série (jenom škoda toho cylonského "Plánu"...) Celkem příjemné osvěžení je, že se to neodehrává na Galactice, ale na Pegasu (skvělá to loď), je to parádně hrozně moc akční a je tam hodně Cylonů, Olmos, Starbuck, prostě většina postav známých i ze seriálu, Baltara vidím vždycky rád. Vím, že to patří zhruba do poloviny druhé série, ale nemám nervy na to, zkoumat kam a mezi co, prostě jsem to bral jako jeden z rozlučkových filmů s BSG, který jsem nakonec vydržel až do konce, i když mě to nikdy pořádně nechytlo (jedinou výjimkou je hudba, která je vynikající). Ale to už odbočuju, Břitva je skvělý film, dějové bohatý, výborná dvojepizoda a jeden z nejlepších dílů BSG (tu starou jsem samozřejmě neviděl). Dám tomu stejné hodnocení, jako celému seriálu, tedy asi 85%, což má k plnému počtu blízko, ale vlastně hrozně daleko. Mlaťte mě, kamenujte mě, bičujte mě, ale tomuhle fenoménu jsem nikdy nepropadl, i když jsem hrdý na to, že jsem se k němu konečně dopracoval a seznámil se s ním, něčeho tak skvělého je opravdu málo... ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Razor je trochu násilně naroubovaný film (nebo spíše dvojdíl) mezi třetí a čtvrtou sérii, i když příběhově tam nijak nezapadá. Vracíme se do minulosti na Pegasus, do dob vlády admirálky Cainové a vzestupu jedné, dříve neznámé postavičky - Kendry Shaw, kolem které se více méně celý Razor točí, protože její charakter je doslova ostrý jako BŘITVA. BSG: Razor je poměrně zajímavá vsuvka, zejména pro fandy seriálu určitě slušná podívaná, ale není to úplně ono, člověk cítí jistou samoúčelnost, když vše co v Razoru začne, v něm taky skončí, aniž by to ovlivnilo běh seriálu - navíc k tomu ještě dost pateticky, což je asi největší zápor, neboť to narušuje jinak zajímavou osudovost celého BSG... PS: Nekoukejte na Razor, pokud neznáte předchozí 3 série BSG, to je snad samozřejmost! 7/10 ()

Sheldra 

všechny recenze uživatele

Kriste pane, kdo tu zase řeší, že to nerozvíjí ústřední linii příběhu? Je to snad spin-off, ne? Tak proč by se měli plácat v zážitcích posádky Battlestar Galacticy, když se to týká úplně jiných lidí a úplně jiných situací? Kdo miluje Battlestar, ten bude ve svém živlu, kdo ne, pro toho je to stejná ztráta času jako seriál samotný. Já patřím k té první skupině, takže si rochním. Kvalita se hodně blíží, jenže moje nejoblíbenější postavy, hlavně Adama, se tu spíš mihnou. Ti ostatní bohužel nejsou "rozpracovaní" tak důkladně, jak bych čekala, a příběh místy krapet vrže (nemluvě o občasných maďarských titulcích :-). Za pohled na Huskera a rozpitvané hybridy to ale stojí, nemluvě o parádním mrazení v zádech! ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Skvelý prívesok k výnimočnému seriálu. Predstavuje nám dve výrazné ženské postavy - tvrdú majorku Kendru Shaw a nekompromisnú admirálku Helenu Cain. Bohužiaľ vykreslenie ich charakterov je dosť polovičaté, chcel by som sa o nich dozvedieť viac než mi povedal film. Príbeh je tiež trochu béčkový a jeho smerovanie predvídateľné. Na druhú stranu ma ale potešilo ukázanie starých cylonských modelov a staré dobré moralizovanie presne v duchu seriálu. Každopádne je tento film určený pre fanúšikov a ten kto nevidel aspoň jednu sezónu seriálu tu nemá šancu. 8-/10 ()

Galerie (187)

Zajímavosti (1)

  • Mary McDonnell (Laura Roslin) obsadila roku 2012 poslední místo v anketě „The Hollywood Reporter“ o nejlepší náhradu reálného presidenta filmovým. (JoranProvenzano)

Reklama

Reklama