Reklama

Reklama

A-Team sleduje odvážnou skupinku bývalých členů speciální vojenské jednotky. Hannibal Smith je protřelý plánovač vynalézavých misí, na jejichž realizaci je minimum času, vyžadují mimořádné schopnosti a velmi zdatné vojáky. Templeton 'Hezoun' Peck dokáže sehnat kdykoliv cokoliv. B.A. Baracus je řidič a největší svalovec v týmu. A H.M. 'Šílenec' Murdock je zdatný pilot a kvalifikovaný potápěč. Společně sloužili své vlasti celých osm let, načež byli posláni do vojenského vězení za zločin, který nespáchali. Poté, co se jim relativně snadno podaří z vězení utéct, se pouští do nebezpečného pátrání, aby dokázali svou nevinu a očistili svá jména. Během toho je napříč zeměkoulí pronásleduje vysoce postavená vojenská důstojnice Charisa Sosová (jedna z bývalých Hezounových milenek). A právě když už se zdá, že mají všechny potřebné důkazy k prokázání neviny, zjišťují, že jejich nejnovější mise právě začíná. (HBO GO)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (1 275)

Botič 

všechny recenze uživatele

Kdo se ani jednou nezasměje, ať hodí kamenem. Odstřelit A-Team, a poslat jej do škatulky neskutečná volovina je tak jednoduché. Jenže tohle není žádný Tarkovskij. Tahle akční jízda je totiž natolik svěží a bezprostřední, že jí lze odpustit prakticky cokoliv - děravý scénář i do očí bijící CGI, které ke konci působí jako špatný vtip nebo snad pocta Tamahoriho Nextu s Nicky Cagem? Ale k čemu shazovat A-Team, když tu máme čtveřici hrdinů z masa a kostí, kteří hláškují jako o život, dohadují se s bejvalkami a ještě stíhají zachraňovat zemi v nesnázích na cestě za očištěním vlastního jména. I záporák je lepší, než ten z The Losers - který vypadal jako by právě opustil natáčení filmu Falešná hra s králíkem Rogerem. I když je tu rozvržení černá a bílá jasné už od prvního přistání helikoptéry a došlápnutí nohy na Bagdádskou půdu. Polovinu filmu se divák prakticky prochechtá – ať už je to díky narážkám na Statečné srdce, nebo ladný tanec tanku po obloze. Neřeší se tu, ani fakt, že i když dojde k vystřílení celého zásobníku kulka nikdy nezasáhne svůj cíl, za to si zaslouží obdiv zejména lana držící padák, která odolávají seč jim síly stačí. Bavil jsem se, jako už hodně dlouho ne. Takže vztyčený prostředníček a jedna nula pro hloupoučkou hollywoodskou zábavu. Sharlto Copley na hrad. 8/10 PS: V trojboji mezi The Losers vs. A-Team vs. The Expendables bude nejspíš Sly-ovo action porno o Hanebných panchartech nekorunovaným králem sezóny. ()

imf 

všechny recenze uživatele

Je smutné, že film, ve kterém se opakovaně mluví o důležitosti timingu a dobrého plánování, má svůj vlastní plán (scénář) tak ukrutně poslepovaný a kodrcavý. Posledních deset minut digitální bonanzy a náhodných zvratů, které prostě už nějak musejí dopadnout, je trochu za trest, ale berte tu facku prostě jako daň za velepříjemné dvě hodinky strávené ve společnosti oldschoolových borců. První plnokrevná letní zábava a zas jednou hrdinové, kterým je radost fandit, ať už zdrhají z vězení, poskakují po stěnách mrakodrapů nebo plachtí s tankem někde nad Německem. Cooper, Neeson, Copley i Jackson jsou zajímaví nejen jako celek, dobré nápady nejsou udupány nejistou režií (i když na rvačky by si Carnahan mohl někoho najmout, abychom z nich něco měli) a nevýrazní záporáci naštěstí hrají většinu času druhé housle. Tým je alfa a omega, tým září a zachraňuje. Škoda, že jména ústřední čtyřky nestačila pozlatit tržby, ale jako hitech akční prequel k seriálu to funguje báječně, stejně jako letní jednohubka, která by stejně ve dvojce přišla o moment překvapení. Takže berte, dokud dávají, a hlavně moc nekoukejte těm darovaným koním na zuby. (70%) ()

Reklama

Rex Mundi 

všechny recenze uživatele

Ja som počas filmu sľúbila, že budem musieť dať 4* už len za to, že som sa hlavne počas prvej polovice filmu bohato nasmiala :-) Len prvých pár minút ma vystrašil teatrálny príhovor Liama Neesona, keď ma priateľ upozornil "je to komédia". Tak som sa trochu uvoľnila a čakala, čo film prinesie. Mal pravdu - väčšiu časť filmu som mala pocit, že humor prevažuje nad akciou. Čo asi nie je celkom presné - ale prečo vlastne v žánrovom zaradení komédia vôbec nie je?! P.S.: Ešte v titulkoch ma naplašilo obsadenie, lebo Bradleyho Coopera ani Jessicu Biel nemusím... ale Bradley to nakoniec zvládol celkom dobre ;-) ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Akcí nabitá pocta klasickému seriálu ze zlatých 80. bez špetky kompromisu, ale s dostatkem moderních technologií (na které občas nezbylo moc peněz). A-Team je v mých očích vtipnější než většina komedií a současně akčnější než většina současných akčních filmů. Přesto...kde je chyba? V očekávání a pohledu, jakým se na film díváte. tohle je zábava, kterou nenapsal aspirant na Nobelovu cenu za literaturu a natočil milovník bláznivé akce. Carnaham chtěl a dokázal udržet vzpomínku na slavný tým v moderním pojetí, s novými zbraněmi, možnostmi a fantastickým, ještě jednou, fantastickým castingem. Tomu se nedá nic vytknout, ani z "teamu" ani z druhé strany(od Wilsona bych takovou kvalitu nečekal). Stejně jako výcviku herců, kteří vypadají jako praví vojáci včetně drobností (třeba hannibalovo držení zbraně během rutinního běhu). Scénář je jednoduchý, i když se snaží občas zbytečně komplikovat, ale vždy zůstane čas i na drobné vtípky jako je nápis lodě v závěru (odplata?;-)). Jsou tu drobnosti, jako podlaha kontejneru, přehnaný konec a pár fyzikálních zákonů, prostě drobnosti, které tu pětihvězdičkovou nonstop jízdu srážejí o stupínek níže. Vloni famózně potěšil Star trek, letos, až na pár drobností, A-Team. PS: cameo za titulky je už jen malá drobnost pro fanoušky. PPS: úvodní titulky jsou krásné po mrknutí na televizní seriály...PPPS: fakt, že jsou všechny postavy trochu "přepálenější" než jejich předlohy naprosto odpovídá celému filmu. Více zde. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Od první do poslední minuty chlapácky upřímné, rozjíveně blockbusterové a bohužel i scenáristicky jednohubkové. Jako celek ale A-Team i přes slepovanost jednotlivých misí, problémů a lokalit drží překvapivě pevně. Něco je sice tak přehnané, až stydne i ten nejchápavější úsměv (tank), jindy se zase jede naplno, až to bere dech (nápaditá chemie ve fotobudce, slaňování z mrakodrapu nebo každá scéna Bradleyho Coopera, který si s přehledem krade celý film pro sebe a ani se u toho nezapotí). Nevěřil jsem tomuhle návratu do minulosti ani za mák a o to spokojenější teď můžu být. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (53)

  • Hannibal (Liam Neeson) v Mexiku používá poloautomatickou pušku Ruger Mini-14 Stainless se sklopnou pažbou, což je odkaz na původní seriál, kde to byla nejpoužívanější zbraň. (c.tucker)

Související novinky

Jackie Chan vs. drogový kartel

Jackie Chan vs. drogový kartel

06.12.2016

Pokud jste viděli Sejmi eso, A-Team nebo Mezi vlky, dobře víte, že se Joe Carnahan vyžívá v dobré akci. Jeho filmy vždycky mají říz a většinou jsou napůl šílené, určitě vás tedy potěší, že by… (více)

Bradley Cooper opět v akci

Bradley Cooper opět v akci

19.08.2014

Každé hollywoodské studio by rádo mělo svého Jasona Bournea. A u Warner Bros. jej velmi pravděpodobně objevili v Macku Bolanovi. Původně vietnamský veterán, jenž se stal elitním protiteroristickým… (více)

Na Hromnice o pár projektilů více

Na Hromnice o pár projektilů více

03.06.2012

Joemu Carnahanovi se sice nepovedlo rozběhnout úspěšnou sérii s A-Teamem, ale letošním Mezi vlky dokázal, že jako filmař má co říct a ví, jak to říct. Naposledy jsme o něm psali v souvislosti s… (více)

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

Kdo bude střílet pobudy v ulicích?

02.02.2012

Akční klasiku Přání smrti se před několika lety pokoušel remakovat Sylvester Stallone. Má teď ale spoustu jiné práce a o projekt se začal živě zajímat Joe Carnahan (foto). Režisér A-Teamu a survival… (více)

Reklama

Reklama