Reklama

Reklama

Zombie zaútočily na letiště v Harvardville a uvrhly ho v chaos. Leon S. Kennedy a Claire Redfieldová, kteří před sedmi lety během tragédie v Raccoon City bojovali proti zločinné společnosti Umbrella, jsou zpátky. Podobně jako v předchozích snímcích série Resident Evil, i nyní jsou připraveni utkat se se zlem. Jejich protivníkem je tentokrát ničemný válečník, který poté, co přišel o celou rodinu v Raccoon City, touží po odplatě. Smrtelný G-Virus se začíná šířit a nová zmutovaná monstra se pouští do zběsilého řádění. Dokáže Claire s Leonem zastavit virus dřív, než se bude historie znovu opakovat? (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (261)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Ale jo, líbili se mi Leon a Claire, konečně nezprzněné postavy odpovídající předloze. Příběh byl slabší, ale alespoň se držel zavedené herní klasiky, čemuž nasvědčuje i fakt, že mi celou dobu připadalo, jako bych sledovala meziherní filmečky vyplňující hru pospojované do celku, s tím že ale i ta absence hratelných částí byla výrazně znát. Animace fajn, nejvíc mě pobavilo, že postavy chodí i ve filmu takovým tím robustním stylem, jako je tomu ve hrách :) Jednou to nebylo zlé, podruhé už se na Rozklad ale asi nepodívám, raději si zahraju hru přímo. 50% ()

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Po třech dílech americké verze s Millou Jovovich natočili Japíci a Caprom další díl. A nutno říci, že právě tento se podobá nejvíce hře. Svůj podíl na tom má samozřejmě animovaný vizuál, který jakoby ze hry vypadl. Vidíme známé postavy jako je Leon. Ale to je asi tak vše. Jsem veliký fanoušek série Resident Evil, jak filmové, tak herní. Proto jsem se na to začal koukat z nadšením. Celkově to není špatné, ale mně to zase až tak nezaujalo. Na konci jsem byl zklamaný, ale otevřený konec navazoval na zatím poslední hru - Resident Evil 5. Tak uvidíme, jestli z toho ještě něco bude. Prozatím ale zůstanu u toho s drsnou Millou. ()

Reklama

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Jedinej filmovej Resident evil kterej uznavam narozdil od trapacky serie z Hovnovichovou tak v tomhle animaku najdeme jednak postavy ze hry i ten pribeh tu je velmi verne vykreslen podle hry diky cemuz si to drzi tu pravou Residentovskou atmosferu kterou proste znalec a fanaticky fanousek hry jako ja musi ocenit ()

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Tohle je film pro ty, kteří oslavují především první dva filmy o Resident Evilu. Konečně pořádná porce zombíků, konečně přiblížení ke hře v něčem jiném, než názvu. Nejsem největší fanoušek ani extra velký milovník této hry, ale plus mínus vím, o co tam jde a kdo je kdo, proto pro mě tato animovaná varianta byla tou hře nejpodobnější. I když se mi poslední díl série RE velmi líbil, tohle jde na všechno trochu jinak. Atmosféra připomínající hru a poměrně hodně akce drží snímek ve velmi příjemných průměrných vodách: Ty by možná dokázal překročit, ale hodně jednoduchý příběh se umělou snahou se vším zamotat je až moc jednoduchý. Akční sekvence mají spád a jsou chvílemi velmi dobře udělané (akční ostření a rychlá kamera), avšak některé souboje jsou dost podivně a primitivně vyústěné ... Fanoušci hry budou potěšeni a filmoví fanoušci se budou chvílemi jen těžko vzpamatovávat, jak je tento RE rozdílný oproti "jejich" sérii. ()

Lateef 

všechny recenze uživatele

Liché díly očekávání naplňují, ty sudé je pro změnu boří. Mám-li toto brát jako čtvrté pokračování filmové série RE, pak konstatuji, že laťku nastavenou od minule opět shazujeme. Tak především: toto zpracování (animace, která vypadá jako herní intro z PSone) si prostě akční horor nezaslouží, totální úlet! To se pak o ty postavy ale vůbec nestrachuju. Ono vlastně, stejně bych mít o ně obavy nemusel, protože jim vychází všechno naprosto přesně, jejich timing a předvídání vypadá dokonale, až je to trapné. Po vcelku svižném úvodu přichází ukrutně nudná prostřední část, během které se třeba na netu můžete proklikávat desítkami sexy fotek Milly Jovovich a povzdychnout si, jak dobře se na filmové RE koukalo v její přítomnosti. Naštěstí posléze přichází poslední třetina snímku, kde se stále něco děje, likviduje a vybuchuje. Závěr tradiční. 50% ()

Galerie (32)

Zajímavosti (7)

  • Claire Redfieldová, jíž namluvila Alyson Court, si vezme deštník (anglicky umbrella), který má tutéž barevnou kombinaci jako logo společnosti Umbrella – předchůdce farmaceutické WilPharmy. (Benjamin-L)
  • Claire Refield, Leon Kennedy a Ingrid Hunnigan sú jediné postavy, ktoré sú v hre i vo filme nahovorené rovnakými hercami. (beso74)
  • Úplně první – kompletně počítačem generované – celovečerní „Skryté zlo“, jehož děj se odehrává rok po událostech ve hře Biohazard 4 (2005) pro Nintendo GC. (Benjamin-L)

Reklama

Reklama