Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 1

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 1

Recenze (412)

movie 

všechny recenze uživatele

Dvojice junkfoodových mistrů Eli Roth a Joe Carnahan se spojila, aby přivedla na svět remake kultovní bronsonovky. Povedlo se jim dostat zpět na plátna Bruce Willise v roli, která je v jeho současné filmografii světlejším bodem. Mrazivá surovost původní předlohy je ovšem pryč, zůstala jen pravičácká nakládačka, kde je paleta padouchů vždy silně multikulturní, ale nikdy zcela bílá a asi každá druhá scéna je direktivním suportem pro držení zbraně. Dobře obsazená (Shue, O'Nofrio, Norris), byť myšlenkově pochybná zábava. ()

ClintEastwood 

všechny recenze uživatele

Není Kersey jako Kersey. Zatímco architekt Charles Bronson se v původním filmu ze 70. let, měnil ve vraždící stroj pozvolna a trošku krkolomně, což mělo svoje kouzlo a realistickou podobu, doktor Bruce Willis, se promění ve smrťáka takřka na lusknutí prstů. Není to ono. Navíc tady chybí ta špinavost velkoměsta, ta cesta betonovou džunglí, kterou postava v původním filmu absolvuje, při likvidaci svých obětí. Až na Willise tady není moc co pochválit, je to prostě průměrný krimi film, s několika povedenými okamžiky, ale postrádajíc jakoukoliv atmosféru. ()

Reklama

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

[ČSFD projekce] Další z řady filmů o krvavé odplatě. Tentokrát Willis ztvárnil bezstarostného chirurga, kterému doma banda zlodějíčků oloupe perníček, když zrovna hákuje. Poté, co zjistí, že policie je více či méně bezmocná, ujme se nápravy sám. Nesmělými krůčky se vypořádá s prvními obtížemi, a když mu jako na talíři přistane na příjmu v nemocnici starý známý s jeho hodinkami na zápěstí, je cesta ke srovnání účtů volná. Za sebe musím říci, že nový kousek stárnoucího Bruce má mnoho nedostatků a vad na kráse, které jej skutečně srážejí. Nebudu jmenovat několik naprosto nesmyslných scén, kdy má hlavní hrdina neúnosně "z prdele kliku". To by snad ani v pohádce neprošlo. Nemluvě o product placement reklamě na zbraně, které jsou v Americe právě tak ožehavé téma. Na druhou stranu musím vyzdvihnout několik šťavnatých scén a veselých situací, kdy se náš doktůrek vypořádává se zlými hochy dost nevybíravě. Celkově je to sice takové nemastné neslané, plné věcí, které vám kazí dojem, ale přesto svižné, přímočaré a uběhne to docela rychle. Dost tomu také přidává fakt, že filmaři někde v šuplíku našli koule a napálili tomu celkem vysoký rating. Do kina bych na to za peníze nejspíše nešel, ale pro fanoušky akčních snímků s Willisem naprostá povinnost. 70% ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Paul Kersey tentokrát ne jako architekt ale doktor. Což není na škodu. Bruce Wllis místo Charlese Bronsona je důstojnou náhradou - následovníkem. I když jde o remake, tak o remake zdařilý, přizpůsobený dnešku. Člověk si říká, že v USA je těžko zvolit rovnováhu mezi právem na použití zbraně a regulaci zbraní. Původní přání smrti jsem viděl, ale na hodnocení bych potřeboval reprízu. ČSFD Projekce, která mne překvapila lokací místo Cinestaru Cinema City. Ještě, že ty kina nejsou daleko od sebe. ()

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Během přepadení přišla manželka Paula Kerseyho o život a dcera skončila v nemocnici. Paul věří, že policie zločince brzy dopadne, ale zatím utíkají. Takže se rozhodne, že si pořídí zbraň a se zločinci si to vyřídí po svém. Nová verze thrillerové klasiky je příjemné akční béčko, které spoléhá na solidní přestřelky, krev a stále charismatického Willise. Jakmile se ale tvůrci pokoušejí o psychologii a vážné drama, přestává to fungovat. Naštěstí to nedělají moc často. O moc lépe to asi dopadnout nemohlo. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • Film sa odohráva v Chicagu, Illinois, na rozdiel od New Yorku, kde sa odohrával román aj pôvodný film. (WalterIK7)
  • Po svojom debute filmový trailer vyvolal kritiku od novinárov a filmových kritikov, mnohí ho titulovali za rasistický. (WalterIK7)

Reklama

Reklama