Reklama

Reklama

Přání smrti

  • USA Death Wish (více)
Trailer 2

Lékař Paul Kersey (Bruce Willis) má všechno, co si jen člověk může přát – zajímavou práci, krásnou rodinu a nádherný domov. S násilím se setkává pouze na operačním sále pohotovosti, kde pracuje jako chirurg. Jednoho dne se však všechno změní. Po brutálním napadáním v jeho vlastním domě, manželka (Elisabeth Shue) umírá a dcera (Camila Morrone) zůstane v nemocnici ležet v kómatu. Hroutí se mu celý svět a policie jen bezmocně krčí rameny, protože podobných případů řeší desítky denně. Poháněný touhou se pomstít, Paul vezme zákon do vlastních rukou a ozbrojený vyráží do ulic, aby nevinným životy zachraňoval a zločincům je bral. Chicago má nového hrdinu, který věří, že spravedlnost ještě existuje. (Forum Film CZ)

(více)

Videa (8)

Trailer 2

Recenze (412)

pornogrind 

všechny recenze uživatele

Bruce Willis mi nikdy nevadil a má na svém kontě hodně povedené kousky. Tenhle k nim ale určitě nepatří. Willis má už svoje nejlepší roky za sebou. Možná se ještě najde film v kterým zazáří, ale akční filmy už to asi nebudou. Já jsem mu tu jeho akční odplatu prostě nevěřil. Má to i pár vydařenějších momentů ale jako celek mě to prostě nechytlo. Pokud DEATH WISH tak z roku 1974. Tohle se Roth(ovi) moc nepovedlo. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Remake Priania smrti mal našliapnuté byť čímkoľvek a v konečnom dôsledku nie je ničím. Nakoniec tak ide o klasické B- čko s vyhasnutou hviezdou, akých ste videli desiatky. Má síce zaujímavé momenty, no najviac poteší asi z analytického hľadiska. Rozoberať po projekcii nevydarenú symbiózu jednotlivých zložiek a štýlov je totiž zaujímavejšie, než samotné pozeranie. Z úcty k lepším včerajškom Bruca Willisa, Rothovej snahe o niečo viac než bežnú žánrovku a tých pár gore záberom, ale nejaký ten bodík rád prihodím. 5/10 ()

Reklama

kingik 

všechny recenze uživatele

Eli Roth se režijně nepřekonal, některé stěžejní a vyhrocené scény mohly být rozhodně intenzivnější, vytáhl však Brusku Willise z osidel primitivních filmů, což je vlastně při jeho současném kariérním propadu velká zásluha. Bruce se mu odvděčil tím, že hraje typického Bruce, kterému jeho chirurga na sále tolik žrát nebudeme, ovšem (pouliční) přestřelky, které z akční složky převažují, jsou jeho tradiční parketa. Přemíra originality z filmu nečiší. Dokonce bych byl i pro nějaký závěrečný zvrat, nic takového nepřijde. A tak sledujeme Bruce, jak zarputile jitří stopu po aktérech přepadení jeho ženy a dcery, po němž manželka už vyspává na hřbitově a dcera se nadějně probouzí z kómatu. Bere spravedlnost do svých rukou a mstivě se plíží chicagskými ulicemi. Jak blízko či daleko má film ke svému původnímu filmu, z něhož vychází, to si netroufám odhadovat. Starou krimi s Bronsonem jsem nikdy neviděl. Nemusel to být špatný film, i tak odhaduji, že rozdíl bude hlavně v uchopení látky. Roth je přístupný hrátkám, které touží mít nad násilím nadhled i přehled, určitě ne vždy se mu to daří. Nejednou je film rutinním moderním thrillerem, který násilných scén má limitované množství, což zvláště u Rotha zamrzí. Vůbec se krvelačně neodvázal. A postupně z filmu vyprchá i napětí. Hlavně v závěru je znát, že už (brutální) nápady došly. Vyloženě se mně nelíbil přístup místních médií. To byly rušivé pasáže. A navíc to není žádná vizuální bomba. Práce s herci je nadmíru kvalitní. Zločinci jsou zahraní zajímavě, rodinka v ohrožení má nestárnoucí Elisabeth Shue, Rothem broušená sympaťanda Kirby Bliss Blanton se dostaví v celkem netypické úloze. Jen Vincent D´Onofrio v roli bratra hlavního hrdiny vykazoval nadbytečný výskyt. Pokud nutně netoužíte po originálu, tenhle remake kousek by vám mohl přijít vhod. Určitě se jedná o nejlepší film Bruce Willise za hodně drahnou dobu. 7/10 ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Päťdielna séria filmov bola o váženom občanovi, ktorý znepokojený stavom zločinnosti a neschopnosťou oficiálnych orgánov v tomto smere konať, vytiahne potom, čo zločin naplno zasiahne jeho rodinu, zbraň a strieľa všetkých násilných asociálov a zločincov večerného veľkomesta. V sutočnosti propagovala vlhký sen všetkých militaristov a bojovníkov za spravodlivoť, ktorí sa nevedia dočkať chvíle, kedy legálne a naplno vytiahnu z pivníc a trezorov svoje pušky a pištiole, a vybavia si to s grázlami po svojom. Problémom je, že sa radi postavia do role sudcov aj exekútorov v jednom. Bruce Willis pod režijnou taktovkou skúseného, no veľmi priemerného hororového tvorcu Eli Rotha v tejto tradícii pokračuje.Zhruba v rovnako kvalitatívne podpriemernom výsledku, akým sa vyznačovali jednotlivé Bronsonovky. Military lobby a ultrapravičiari sa bavia, divák už menej. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Pro mě osobně nečekaně příjemné filmové překvapení. Začátek mi sice přišel rozpačitý - protože jsem už nějakou dobu s Willisem nic neviděl a zarazilo mě, jak zestárnul, a nebyl jsem si zpočátku jistý, zda vlastně chci vidět film, ve kterém se z mého oblíbeného herce stal skoro stařec nad hrobem - kde jsou časy Posledního skauta... Ale! Pak se to hodně rychle rozjede a ten film nabere na zábavnosti, která nepoleví až do konce. Strašně mě na to bavilo koukat, ty necelé 2 hodiny mi utekly jako nic, a celou dobu jsem si přál, aby ten film nikdy neskončil (přičemž samotný závěr mi osobně přišel zcela skvostný - končí to přesně tak, jak jsem si přál). Jasně, scénář nějakou originalitou zrovna dvakrát nevyniká, ale zrovna v tomto případě mi to nijak nevadilo, protože to celé prostě skvěle funguje a já se u toho úžasně bavil. Podle mě super film, u něhož mě mrzí nízké hodnocení, které si zde vysloužil. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (16)

  • V roce 2017, kdy se film natáčel, bylo ve městě Chicago, kde se snímek odehrává, spácháno 650 vražd. Objasněno bylo 17,5 %. Pro srovnání, v ČR bylo ve stejném roce 146 vražd a jejich objasněnost je 97 %. (sator)
  • V čase 44:33 si Paul Kersey (Bruce Willis) obvazuje ruku. V následující scéně, když dává prádlo do pračky, má na ruce už jen náplast, kterou si ale na ruku dává až v čase 49:02. (DBlitz)

Reklama

Reklama