Reklama

Reklama

Jason Bourne se vrátil do New Yorku, ohrožuje celou CIA a ta začíná konat. Ukončuje programy Black Briar a Outcome, do kterého patří i agent Aaron Cross. I on je určen k likvidaci, stejně jako ostatní agenti rozesetí po celém světě, kde služba operuje. Aron je na tréninkové misi na Aljašce, kde se mu podaří před vrahy uniknout. Musí ale vynaložit veškeré úsilí a využít své schopnosti k tomu, aby všemocnou tajnou organizaci překonal. Ocitá se na útěku, je opět sledován nejmodernější technikou a musí kličkovat mezi sprchou smrtících kulek. Cross se poté shledává s doktorkou Shearingovou, u které kdysi podstupoval léčbu jako agent. Té jediné může věřit. Proti nim stojí šéf tajných operací, který má obrovský zájem na likvidaci všech vylepšených agentů. (TV Nova)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (961)

akisha 

všechny recenze uživatele

Teď jde o to, jestli si člověk řekne, že tohle vlastně už třikrát viděl, nebo bude milosrdnější. Mě se na jednu stranu líbilo, jak byl děj provázanej s Bournem originálem a dělo se to souběžně, líbila se mi i část z divočiny, film poskytuje mnohem detailnější pohled do systému i programu, takže se dozvíme, jak že se ty super-agenti vyráběli. Jeremy Renner do svojí role sednul, i Norton si toho hajzlíka vystřihl s chutí, jen Rachel Weisz - a že jí mám moc ráda - mi tu přišla jako přešlap, moc hysterie a řevu. A od chvíle, co se Aaron a Marta daj dohromady už se to celý veze na profláklý vlně až do konce. Je to bezesporu dobře natočenej film z Bourneova universa, ale ničím zvláštním mě nezaujal ani nestrhnul tak, jako se to povedlo tomu Damonovýmu. ()

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Asi jako jediný ve svém širokém okolí jsem nešel do kina na nového Bournea, ale na nového Gilroye. Bohužel jsem to dostal přesně naopak. Začínám se obávat, že Michael Clayton byla povedená náhoda, protože tohle je špatně kočírovaná podívaná, která neví, jestli chce být osobním dramatem dvou jedinců před všemocnými chapadly vládní chobotnice, nebo akčním sprintem za svobodou. Ani do jednoho nenakročí ani na minutu, takže od momentu ‚Forrest Gump na drogách‘ se to definitivně zlomí v šedivou nudu. Což bolí o to víc, když si divák uvědomí, že ač si Gilroy načrtl svět téměř neomezených možností, vydá se cestou nejmenšího odporu, tedy směrem okopírovaného schématu, který dějově předchozí tři filmy vyšťaví do jedné dvouhodinovky. Chápu, že Frank Marshall ví, z jaké značky se dají vydolovat prachy, ale propříště ať na plac aspoň nažene úderného dramaturga. Tady neselhal jenom ten Moby. 2 a ½. ()

Reklama

TeeAge 

všechny recenze uživatele

|| Scenár: Tony Gilroy, Dan Gilroy / Based on Bourne series by Robert Ludlum | Hudba: James Newton Howard | Produkcia: Frank Marshall, Patrick Crowley | Distribúcia: Universal Pictures | Štúdio: Relativity Media, The Kennedy/Marshall Company | Rozpočet: 125 miliónov $ | Tržby: 276,144,750 $ || Esencia predchádzajúcich dielov. Renner by ani nebol zlí, ale príbeh je málo gradujúci, hlavne dupe sám sebe na plášť výborným začiatkom, ktorý následne nevie byť prekonaný. Histerická Weisz mi vadila ešte viac, než obvykle. KeĎ to ale neporovnávam až tak prísne s pôvodnou trilógiou, ešte je to stále nadpriemerná akčná zábava. Ps: Chceme späť Damona! ()

Mertax 

všechny recenze uživatele

Neinvenční a neoriginální, ale přesto zábavné, seriózní akcí nabité a téměř bez stupidních dialogů - nebýt finále.//// Renner je nesympatická tlama stejně jakou Damon a rejstřík jejich výrazů je podobně omezený. Jde o to, aby člověk nečekal trumfnutí génia Greengrasse a těšil se drobností (stačí zpocený Renner a jeho sixpack?). V záplavě současných tupých akčních filmů, které jsou plné nuceného humoru, jde o jasný nadprůměr, porovnáme-li však BO se špičkami žánru, tak má šanci asi jako macatá ožralá veverka proti spícímu Crossovi. Rozhodně však nejde pouze o čistou akci, ale o místy vskutku mrazivý thriller (střelba v laboratoři a domě Marty). 75 %. [Kino] ()

genetique 

všechny recenze uživatele

Napriek vychytaným muchám tretieho Bournea, ktorými bola napríklad nejasná akcia a nie príliš ucelený scenár, je štvrtý film nesúci agentovo meno predsa len slabšou náhradou za duo Damon-Greengrass. A to aj napriek tomu, že scenáristický ocino všetkých predchádzajúcich troch dielov sa sám chopil réžie. Dej je trošku prekombinovaný, zo začiatku zbytočne zdĺhavé, viac o slovách ako akcii. Napriek tomu ale nadštandardný thriller, ktorý si stále drží svoje renomé. 80%. ()

Galerie (41)

Zajímavosti (33)

  • Film bol distribuovaný do kín pod krycím názvom Marcher. (vander19)
  • Ve filmu zazněla stejně jako ve zbylých 3 dílech filmové série skladba "Extreme Ways" skladatele Mobyho. (Xgeno)

Související novinky

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

Producent Jasona Bourna uvažuje o restartu

26.05.2020

Producent akční série Jason Bourne Frank Marshall v čerstvém rozhovoru uvedl, že hledá nového filmaře spolu s námětem pro další film. Jednalo by se tak o šestý snímek celkem, není přitom však jasné,… (více)

Další Star Trek má režiséra

Další Star Trek má režiséra

23.12.2014

Sci-fi fenomén Star Trek se v roce 2009 dočkal filmového rebootu. J. J. Abrams (Mission: Impossible III) posléze natočil ještě pokračování nazvané Star Trek: Do temnoty, pak ale vyslyšel volání Síly… (více)

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

Matt Damon se vrátí jako Jason Bourne?

16.09.2014

Ještě před pár dny se Paul Greengrass (Kapitán Phillips) zajímal o režii nového filmu s Leonardem DiCapriem a Jonahem Hillem (Vlk z Wall Street). Teď to ale vypadá, že ho spíš čeká návrat k… (více)

Reklama

Reklama