Reklama

Reklama

Každý řeší problém s dluhy jinak. Hlavní hrdina se je rozhodne vyřešit tím, že vykrade dům svého zaměstnavatele. Jenže nepočítal s tím, že v domě je další člověk, který si potrpí na násilí a mučení. Takže zloděj, který šel původně pro peníze, musí bojovat o vlastní život a to, co ho bude čekat při útěku by nikdo nikomu nepřál. (LEGACY)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (460)

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Počáteční hon na myš v domě byl skoro geniální,film měl hutnou atmosféru,sběratel se vytáhl se skvělými pastičkami Madeline Zima ukázala kozy a já si docela liboval.Ovšem s ubíhajícím dějem se začínají vynořovat logické kyksy,hlavní hrdina je trubec,jelikož mu pod rukama chcípá jeden člen rodiny za druhym,přitom má asi 20 příležitostí to s tim úchylnym retardem skoncovat.To už jsem se pak kolikrát jen plácnul do čela.Otravná hudba tomu taky nijak nepřidala a konec?Opět snůžka podělaných nesmyslů,američani prostě konce neuměj a vůbec už mě ty hororový konce poslední dobou pěkně vytáčej.Filmu se musí ale nechat,že i přesto jak je laciný,lacině nevypadá a místy opravdu hodně překvapil,ovšem jako celek ho nijak extra obdivovat nemůžu,na to je tam moc chyb a Sběratel je kašpárek,kterýho bych zlomil vejpůl jenom pohledem.Každý díl Saw je lepší než tohle,ale na jedno podívání film zabavil a doufám že v pokračování Kolekce ( vánoční těžko ) se ovrahovi dozvíme něco víc.60% ()

Mr.Apache 

všechny recenze uživatele

Musím přiznat, že tento film má lecos do sebe. Některé věci, střípky a útržky z něj, mi dodnes nejdou z hlavy. Pokud bych Sběratele nebral jako film, ale děsivý - nesmyslný, přesto však NEsurrealistický - sen, mohlo by to fungovat. Někdy před půl rokem jsem tomu nadělil dvě hvězdičky, ale aniž bych si dopřál (nebo si toužil dopřát) druhé zhlédnutí, ten snímek ve mě stále rezonuje. Proto jdu s hodnocením výš a zároveň konstatuji, že The Collector je brutální blbost, na kterou se jen tak nezapomíná. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Sběratelské vášně mohou být různé - od pivních tácků přes nošené dámské kalhotky až po bavlněné žmolky z trička vybírané každý večer z pupku. To Collector doposud neznámého Marcuse Dunstana sbírá LIDI a ty nepoužitelné sadisticky masakruje.. Milé žánrové překvapení! Muzika, co vám přiváže ke krku balvan a kopne vás do rybníka, napětí krájitelné jen noži Horsta Fuchse, vůbec ne samoúčelná brutalita, která navíc některým místním usnadní erekci a hlavně, na rozdíl od galských řezničin jsem se mohl přiklonit k nějaké straně. Řeknu vám, maskovaný Juan Fernández, mimochodem bratr drogového bosse z Krokodýla Dundeeho 2 (musel jsem si Collectora "odhalit", jinak bych se doma ve sklepě bál), to rozhodně nebyl.. A logické nesrovnalosti? Horor je hra chyb, kdyby se nedělaly, všichni by to přežili. Je mi jasné, že pekelně rychlé nakladení pastí mohlo někomu hnout žlučí, ale já si jako pozorný divák dobře všiml, že s panem Sběratelem jeli na konci v dodávce MacGyver, blonďatý fracek Kevin, John Rambo a Vilda E.Kojot, čili pro podobné kratochvíle zatraceně dobrá parta.. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $-miliónovTržby USA $7,712,114Tržby Celosvetovo $7,814,436║ Konkurent pre SAW, ktorý samozrejme ide vehementne v šľapajach stanovených spomínaným filmom. A zo začiatku sa mu to aj celkom darí, vytvorí sa slušné napätie a do momentu pokiaľ sa to nezmení len na samoúčelné krvavé orgie, je to celkom vypätá podívaná. Potom už začne toho vadiť na rozbehnutom deji viac(hromada nelogických riešení a situácií sa kopí a kopí)...., záverom sa to proste dostane do klasických horrorových šľapají z otvoreným koncom pre pokračovania. V rukách šikovnejšieho režiséra by z toho bola určite nezabudnuteľná krvavá jazda v dome plnom nástrah, takto sa to zaradí len do priemernej šablónkovo okukanej psychopatickej žánrovky o nesmrteľných záporákoch(a la Halloween, Piatok 13). /55%/ ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

To byl zase nervák! Brutální masakr nebohých obětí, které vpodstatě nemají šanci. Pohnutky úchylného vraha nejsou známy, a tak celý film sledujete hru kočky s myší, kdy myš se opravdu snaží, leč šance jsou minimální. Oproti Saw krutější v tom, že v počátcích Pily šlo alespoň o hru s určitými pravidly. Zde pravidla neexistují. Jistě, dům plný nástrah a pastí, to už zde bylo. Mnohé scény připomenou jiné filmy - např. vlčák u šachty na prádlo jakoby vypadl z filmu Burning Bright, nebo pytlácká železa, která jsou oblíbenou rekvizitou nejen současných horrorů. Ovšem milování se za doprovodu skladby Bela Lugosi´s Dead od Bauhaus, nu, to nemůže dopadnout dobře! Kamera, atmosféra, noční bouře, hudba, řev a spousta krve....výživné a napínavé! Snad jen konec mohl být laskavější... ()

Galerie (50)

Zajímavosti (17)

  • Po záverečných titulkoch nasleduje ešte jedna scéna. (Treeboo)
  • Film bol v nezostrihanej verzii zakázaný v Nemecku. (Paldiny)
  • V októbri 2016 sa podľa webu PrettyFamous umiestnil film na 89. priečke v rebríčku "Najhoršie horory všetkých čias". (Zdroj: ČSFD)

Reklama

Reklama