Reklama

Reklama

Skupina policistů se rozhodne pomstít smrt svého kolegy. Banda zločinců, která jej má na svědomí se ukrývá ve výškové budově na předměstí Paříže. Tam se po zuby ozbrojení policisté vydají. Trestná výprava se ale nezdaří a všechny navíc začnou ohrožovat zombie, kteří se zničehonic vyrojí. Policisté a zločinci tak musí spojit své síly, pokud chtějí přežít. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (194)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Film má všechno, co má správná řežebná zombiárna mít - temnou noirovou atmosféru, absenci soucitu s hlavními postavami, dostatek krvavé akce a třeba i rajcovní sexy amazonku v přiléhavém nátělníku. Ale má i vypatlaného kameramanského retarda záměrně co nejvíc třesoucího ruční kamerou, ačkoliv už tehdy profi kamery jistě musely mít slušnou stabilizaci obrazu, když jí má dneska už i každý jen trochu lepší mobil. Takže ze spokojených silných čtyř jsou znechucené slabé tři. Škoda. ()

Dellamorte 

všechny recenze uživatele

Úplne zbytočne a komplikovane kritizovaný zombie clip " de France ". Je zrejmé , že " horda " sa plaví po vodách , ktoré rozvírila Milla J. so svojím Residentom a Danny B. k tomu prisypal svojich 28 dní. V dnešnej dobe sa toho kolo živých / mŕtvych veľa nevydupe -nehovoriac o tom , že cam / style je zaužívaný , až by som povedala - preužívaný , zabetónovaný a otravný zároveň , ak k tomu prirátam vzdialený , akoby Besson producent / feeling - tak je to len ďalší krvavý výlisok z továrne , kde sa rodia zombíci. Zombie tému nestíha už ani papá Romero ( no počkám si na druhý dych ). Fandím však každému jednému režisérovi , ktorý sa pustí do týchto mútnych filmových vôd. Čiže takto - je to pohodová sobotňajšia zombie noc ( pre Mňa ) - kryštálová 3ka ()

Reklama

Vyrida 

všechny recenze uživatele

Krásná vizuální záležitost, která se nemaže nějakou cenzůrou a pro ostřejší slovník nechodí příliš daleko. Trochu mě možná mrzí, že se celý děj odehrává pouze na jednom místě a nebylo využito potenciálu venkovních lokací, které mají ve Francii určitě své kouzlo. Scenář je strašně nepředvidatelný, protože už od záčatku je nastaveno takové tempo zabíjení, že se mi špatně odhadovalo, kdo by to nakonec mohl přežít. Zombíci jsou po vizuální strance prakticky bez nějaké větší chybičky perfektní a souboje s nimi jen ukazují, jaký potenciál tento druh nepřítele skrývá. Opravdu z nich šel strach a mráz po zádech, což o jiných mu podobných filmech určitě napsat nemůžu. Štvalo mě však neústale hadrkování přeživších mezi sebou, které bylo opravdu otravné a jen oddalovalo čas do další akce. Scéna v garážích byla líbivá a vyvrcholení v závěru mi ani nevadilo. La Horde proto můžu s klídným srdcem doporučit všem fandům toho to žánrů, pač za zhlednutí určitě stojí. ()

Cervenak 

všechny recenze uživatele

Zopár extra drsných polišov a gangstrov a jeden dôchodca (veterán z Indočíny) v slumovom činžiaku obklopenom zombie apokalypsou. Scenár nestojí za zmienku, hrdinovia sú napospol nesympatickí a miestami to nie je dobre zostrihané, ale... Šlape to parádne a záverečná frajerina s mačetou v garáži a guľometom v úzkej pivničnej chodbe to u mňa takmer vyhnala na štvrtú hviezdu. Tá nekompromisnosť ma bavila. 7/10 ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Paráda. Takhle nějak má vypadat akční zombie nátěr. Parta drsných francouzských policajtů musí spojit s podobně drsnou skupinou gangsterů a dostat se z vybydleného baráku plného sprintujících mrtvol. Mělo to vlastně všechno, co od podobné žánrovky chci, takže zběsilé tempo a dostatečně kvalitní gore. Plus tu byla navíc i jistá dávka vtipu, o kterou se staral veterán z Indočíny a mě osobně se líbila policistka, která byla nějakým zvráceným způsobem sexy. No a v originále potěšilo i těch pár českých slovíček, ačkoliv jsem si zprvu myslel, že mám nějakou verzi, kde mi blbne zvuková stopa. Tady se Francouzům sluší zatleskat. 85% ()

Galerie (33)

Zajímavosti (2)

  • Ve filmu hraje Čech v roli gangstera. V původním znění má i svoji českou hlášku "tak zavři ty dveře, dyť to teče až sem". Tu můžeme slyšet ve 14 minutě. (zdenda0)
  • Promítáno jako závěrečný film na mezinárodním filmovém festivalu s hororovou tématikou v Leedsu "Day Of The Dead" 7. 11. 2009. (facojurka)

Reklama

Reklama