Reklama

Reklama

Fullmetal Alchemist: Bratrství

(seriál)
  • Japonsko Hagane no renkindžucuši (více)
Japonsko, (2009–2010), 26 h 40 min (Minutáž: 25 min)

Předloha:

Hiromu Arakawa (komiks)

Scénář:

Hiroši Ónogi

Hudba:

Akira Sendžu

Hrají:

Rie Kugimija, Romi Paku, Iemasa Kajumi, Šin'ičiró Miki, Unšó Išizuka, Daisuke Namikawa, Fumiko Orikasa, Kazuja Nakai, Kendži Nodžima, Kóiči Jamadera (více)
(další profese)

Epizody(64)

Poté, co bratři Edward a Alfonse utrpí fyzická zranění, bojují proti zlu, aby se pokusili získat zpět svá těla. (Netflix)

Recenze (136)

Free_player 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že tohle novější FMA bude pokračovat a navazovat tam , kde skončilo to starší . Ale zatím do 13tého dílu se tak nějak rekapituluje to co se stalo v předchozím FMA a pak se děj uplně mění a rozchází . A jsou tam i změny v některých jménech atd. Nevim nemůžu si pomoct, ale to předchozí mě bralo víc stačilo jen dokončit ten rozjetý děj . Působí to hodně zmateně..... ()

Midori_Mike 

všechny recenze uživatele

Mno... Neodvažuju se říct, která verze Alchymisty je lepší, ale každopádně jsem přesvědčen o tom, že si obě zaslouží 5* :) . Brotherhood potěšil větším množstvím charakterů a držením tempa od začátku do konce. Starší Alchymista měl zase zdrcující závěr - nevím jestli lepší nebo horší než Brotherhood, ale pro mě každopádně oproti Brotherhoodu míň čekatelný. Hlavní je, že nový Ocelový alchymista patří určitě mezi to nejlepší, co anime světu zatím nabídlo. A ještě taková drobnost, nový alchymista měl IMHO naprosto skvělé endingy, skoro všechny. A to potěší. Kdo neviděl, jděte do toho! :) ()

Reklama

ravalah 

všechny recenze uživatele

Jeste nejsem uplne u konce, ale musim rict, ze to je jeden z nejlepsich anime serialu co jsem za posledni 4 roky videl. Tesne pred nim jsem shlednl ten starsi FMA a musim rict, ze tohle je o level vyse. Jak scenarem, tak grafickym zpracovanim a uchvatnymi, prehlednymi akcemi. Vyborne na tom je, ze to neni lehce predvidatelne, takze jsou tam i nektere WTF momenty:) ()

Saraph 

všechny recenze uživatele

Celkově mně trvalo 2 roky, než jsem se z první epizody tohohle anime dostal až na konec. Kdybych měl hodnotit čistě podle prvních cca. 20 epizod, asi bych udělil 3 hvězdy. Říkal jsem si „Co je sakra na tom tak super? Proč třeba na MyAnimeListu se to stabilně drží na první příčce?“ To už se pak po dvou třetinách anime začne docela dostávat na povrch. Jakmile jsem byl tam, už mě to nepustilo. Beru nudnou první třetinu jako stavební kámen, resp. investici, abychom si o to více užili ten zbytek. Hlavní sílu FMA:B jsem viděl v tom, že netrpí moc klasickou tupou krátkozrakostí anime. Není to žádné „teď se musí něco stát a co se stane pozdějí, to ještě nějak domyslím.“ Kdybych se podíval na každou postavu samostatně, asi by se mi velice těžko některá z nich připojovala ke klišé vzorům. I když se jich tam ukáže skutečně mraky, nikdy jsem se v nich neměl problém orientovat. ()

prome 

všechny recenze uživatele

Nový Hagane no renkinjutsushi není lepší než ten starý, ale také není horší. Je prostě jiný. Oba dva mají své kouzlo. Rozhodně bych budoucím divákům doporučil, ať se podívají na oba. Tady mi vadily první shrnující díly, které byly příliš uspěchané. Chápu, že to chtěli shrnout a rychle odbýt, jenže mohli si dát více záležet, protože to udělali příliš nemastným a neslaným způsobem. Následující děj je stejně chytlavý jako starší a nemám mu co vytknout, krom toho úplně zbytečného opakovacího dílu, a přidal bych jeden díl, který by ukázal osudy postav lépe, než fotky na nástěnce během záverečných titulků. ()

Galerie (2 570)

Zajímavosti (7)

  • Homunkulové jsou pojmenováni podle sedmi smrtelných hříchů - pýcha, závist, chtíč, obžerství, chamtivost, lenost a hněv. (Natami)
  • Van Hohenheim byl pojmenovaný podle lékaře Paracelsa (vlastním jménem Theophrastus Bombastus von Hohenheim), který žil na přelomu 15. a 16. století. Podle něj má v sobě každý jedinec „vnitřního alchymistu“ přeměňujícího potraviny a živiny v organismu na tělesné substance. (Morlok)

Reklama

Reklama