Reklama

Reklama

Frank Moses (Bruce Willis) je penzionovaný agent CIA, který nyní žije poklidným životem na venkově. Až do té doby, kdy se jej nové vedení CIA rozhodne zlikvidovat. Jeho tajná identita je ohrožena, proto znovu sestaví svůj bývalý tým, aby ukázali, že ještě stále mají pár triků v rukávu. Název filmu je zkratkou označení Retired Extremely Dangerous (v důchodu, extrémně nebezpečný), a právě takovým se náš hrdina ukáže. Výbušná akční komedie režiséra Roberta Schwentke natočena na motivy stejnojmenné komiksové mikrosérie tvůrců Warrena Ellise a Cully Hamnera. (Hollywood Classic Entertainment (H.C.E.))

(více)

Videa (4)

Trailer 1

Recenze (1 453)

Gemini 

všechny recenze uživatele

Naprosto rutinní nenáročná zábavka zajímavá jen sešlostí hereckých osobností. Tím mám na mysli jejich shromáždění, i když v případě Morgana Freemana vlastně i sešlost věkem:) Jak Schwentke ukázal svými Men In Black... ó, pardon, RIPD, a herci druhým dílem REDu, snesitelnost rozhodně nedodával tomuhle podniku pan režisér. Víc je o tom asi škoda psát, nejlepší scény jsou stejně všechny v traileru;) Tedy pokud vás nebude extrémně bavit jak se Willis oblizuje s Mary-Louise Parker. Ale pokud budete někomu mít doporučit čistou žánrovku, která si na nic nehraje a naopak se nebojí si ze sebe dělat legraci (viz třeba bazukerka), a ten dotyčný ideálně nebude mít ještě moc nakoukáno, směle ukažte na tohle. A protože Helen Mirren zjevně o své vitalitě pramenící z bohatého sexuálního života (s manželem, Panem Režisérem Hackfordem;)) nekecá, nakonec přece jenom dám těch 70%, i když jsem o tom musel dlouze přemýšlet:) ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

CIA, a snad ani žádná jiná dobročinná organizace, by neměla nechávat vraždit své veterány. Oni se totiž v důchodu trošku nudí, výbušného materiálu si uškudlili dostatek a do záchrany svého života jsou ochotni vložit víc, než agenti sloužící jednu osmičku za druhou. Jenže kdyby to CIA nečinila, tak by nevznikl tento zábavný film a to by byla velká škoda. Malkovichovy kreace jsou totiž neskutečně zábavné, Willisovo frajerské vystupování z roztočeného auta zase značně inspirativní a pohodový návrat důchodců na bojiště snad i dává zapomenout na to, že je to chvílemi hrozná hovadina. ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Myslim si, ze tato akcna pecka sa vydarila a to nielen vdaka hviezdnemu obsadeniu, ale aj vdaka tomu, ze ak tento film o par rokov objavim v telke na nejakom programe, urcite si ho rad znovu zopakujem. Bruce Willis je pre tieto ulohy uz niekolko rokov stvoreny, Malkovichove grimasy typu: ,,Mozem ho konecne odbachnut?" ma vzdy pobavili, Morgana Freemana mam rad v kazdom filme, ale dost ma z traileru zaujimala aj Helen Mirren a la Rambo v zenskom prevedeni, ktoru mam este stale v pamäti ako kralovnu Alzbetu II. z roku 2006 :-) Paradne rozdielne ulohy, nie? Prekvapil ma aj Richard Dreyfuss, ktoreho som skoro ani nespoznal, kedze ho mam stale v pamäti ako dobrackeho ucitela z dramy OPUS PANA HOLLANDA (1995) a v tomto filme si s chutou zahral zaporaka. Skutocne som premyslal aj nad 5*, ale nieco mi tu ku piatej hviezdicke chybalo, ale aj tak sa oplati tuto zabavnu akcnu komediu vidiet... 04.11.2010 _______ Bruce Willis - (Frank Moses) +++ John Malkovich - (Marvin Boggs) +++ Morgan Freeman - (Joe Matheson) +++ Helen Mirren - (Victoria) +++ Mary-Louise Parker - (Sarah Ross) +++ Karl Urban - (William Cooper) +++ Ernest Borgnine - (Henry) +++ Richard Dreyfuss - (Alexander Dunning) +++ Brian Cox - (Ivan Simanov) +++ Hudba: Christophe Beck +++ (Videl v kine 02.11.2010) +++ ()

Krouťák 

všechny recenze uživatele

Jedna hollywoodská ikona vedle druhý, solidní hlášky a vymazlený akčně / komediální scény - takhle bych charakterizoval tento výtvor. Ani si neumim si představit, jaká musela být při natáčení sranda. Malkovich ? To byla opravdu trefa do černého! Rovněž jsem velice rád, že se Bruce po méně povedených filmech (Surrogates & Cop Out ) taky ukázal v kvalitním snímku a doufám, že se loňský rok nebude na starý kolena opakovat :-). Retired Extremely Dangerous za 80%. ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Schwentke pořád točí sterilně a nevyhne se několika tempovým karambolům, ale vždy když zaškobrtne, nabídne mu partička excelentních důchodců pomocnou ruku a utáhne film na svých zádech. Willis má po Cop Out zase šťávu a chuť házet na lidi kartotéky, Malkovich si napravuje reputaci po Jonahu Hexovi, Mirrenka je jako obvykle k sežrání (a s Coxem jí to šlape jedna báseň) a Freeman s Parkerovou nezkazí žádnou legraci. Není to dokonalé a ani zdaleka to nesedne každému, ale Schwentkemu se povedlo najít rovnováhu mezi seriózním akčňákem a přepálenou komiksovou komedií, což ruku v ruce s nápaditým scénářem, který je v podstatě protikladem k Knight and Day (situaci sledujeme z pohledu službou zmagořených agentů), zaručuje velmi dobrou zábavu. ()

Galerie (80)

Zajímavosti (23)

  • Brian Cox (Ivan Simonov) hrá ruského špióna a Helen Mirren (Victoria) britskú špiónku. V skutočnosti je ich pôvod obrátený. Cox je Brit a Mirren, hoci sa narodila v Anglicku, má ruských predkov. (m.a.t.o.)
  • Red je zkratka slov "Retired Extremely Dangerous" ("Ve výslužbě, extrémně nebezpečný"). (Olík)

Související novinky

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

Nebezpeční stařešinové znovu v akci

21.02.2012

...a našli režiséra. Z prvního Red se vyklubal obstojný hit, pěkně se prodával na blu-ray a DVD a nejmenovaná kabelová televize díky vysoké sledovanosti hraje film zhruba třikrát denně. Už nějakou… (více)

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

Willis hledá režiséry pro Past 5 a Red 2

02.09.2011

V obou případech je fakticky rozhodnuto, že pokračování bude. Nebráníme se. S Die Hard 5 to studio 20th Century Fox myslí smrtelně vážně a Bruce taky, protože se aktivně zúčastňoval na výběru… (více)

Kevin Bacon opět zlotřilý

Kevin Bacon opět zlotřilý

01.08.2011

Několik let se pohyboval „mimo výsluní“, ale jako hlavní lotr v X-Men: První třídě zazářil (doslova) a tak ve světle áčkových reflektorů chvíli zůstane. Zahraje si totiž padoucha v nadpřirozené akční… (více)

John Malkovich jako ruský kmotr

John Malkovich jako ruský kmotr

12.07.2011

Podle jeho výkonů v Red a Transformers 3 se zdá, že je v dobré herecké formě. Kromě hollywoodských blockbusterů si ale rád zahraje i v něčem menším. Třeba v italsko-litevské koprodukci Educazione… (více)

Reklama

Reklama