Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Ve třetí kapitole nejnapínavější sci-fi ságy filmových dějin musí poškozená vesmírná loď Ripleyové nouzově přistát na planetě Fiorina 161, kde v nehostinné pustině přežívají bývalí chovanci nejpřísněji střeženého vězení planety. Ale na palubě její lodi je i Vetřelec...a počet mrtvých těl brzy narůstá! (Magic Box)

Recenze (1 074)

Heroin17 

všechny recenze uživatele

Podle mého asi nejlepší vetřelecký film. Jednička byla průkopnická, temná, pro mě však postrádala určitou atmosféru bezvýchodnosti. Dvojka byl dokonalý akční film. Teprve až Fincher dokázal tyto dva filmy spojit v jeden kompaktní celek, klipovou jízdu, temné vyvrcholení ságy (čtyřku nepočítám, to je pičovina). Jasná bezvýchodnost, klaustrofobní prostředí a dynamická režie dohromady tvoří film, který je podle mě neprávem přehlížen v rámci žánru sci-fi. ()

M.Šalda 

všechny recenze uživatele

Nad světlým a nadějí kypícím závěrem druhého dílu se zatáhla mračna a my se ocitáme v úzkostlivé depresi bezvýchodnosti. Stáváme se součástí někdejší věznice na vzdálené planetě, na planetě plné vší, na planetě s neznámým, ocelovou šedí dýchajícím bohem lidských trosek, jejichž nitra jsou uhnětena z podlostí, marností, zběsilostí a krutostí, ale i z naděje na sebenápravu. Jako bychom cítili bolest v kloubech a suchou sliznici, příznaky očekávání nového potomka, které jsou tolik podobné obyčejnému nachlazení, ale ve skutečnosti jde o smrtelnou a pandemickou nemoc... Mrazivý říz promodralé márnice a krvavé šmouhy na patologické zástěře ostře kontrastují s výhní vysokých pecí, jejichž ohnivé jazyky sálají ze svých obručí, aby nakonec pohltily hlavní hrdinku - rezolutně a se spokojeným úsměvem plným zadostiučinění držící novou generaci strašlivého tvora - i s touto zhoubou, která, zdá se, již nemůže být VZKŘÍŠENA... ()

smrtubohem 

všechny recenze uživatele

Zdařilé pokračování, přestože žánrově to uhýbá spíš k vezeňskému dramatu. Žádná tragická chyba nebo dějová trapnost se nekoná, nejsilnější pro mě byly úvodní titulky prostřihané katastrofou v únikovém modulu. ()

djbarrel 

všechny recenze uživatele

No nevím, po fantastické jedničce a dvojce přichází trojka která je úplně jiná. Není horší, je jen jiná, ale objektivně vzato se to projevilo spíš negativně. Je sice fakt, že atmosféra se dostavuje, ale není to ta dusivá atmosféra předchozích dílů, ale spíš pocit marnosti snažení hlavních postav. Nerovný boj s vetřelcem, víc se přibližující prvnímu dílu a silně se odklánějící od militantní dvojky. Kdyby trojka byla samostatný film, dal bych za 5 hvězd, bohužel v kontrastu s předchozími díly, pokulhává, je to špatný, že tohle píšu, ale je to tak. A ačkoliv je trojka podstatně kratší než předchozí díly, tak se začala vkrádat nuda, něco co jsem u Vetřelce pocítil poprvé. Takže něco je asi špatně. Stále perla žánru, ale kvalit bratříčků nedosahuje. 70 % ()

Milda. 

všechny recenze uživatele

Další režisér, další rukopis. Fincherovi se "jeho" Vetřelec (jeho první film vůbec) rozhodně povedl, žánrově se dostal na rozhraní jedničky a dvojky, ale znovu výborný soundtrack, pěkné herecké výkony vězňů, tak samozřejmě i Ripleyové. Každopádně tomu něco chybělo, prostě na Cameronovo Vetřelce to nemá. ()

SaiHuri 

všechny recenze uživatele

Trojka vetřelců je pro mě osobně nejsugestivnější a nejdepresivnější, což skvěle podporuje prostředí plné těch nejhorších krimošů z galaxie. Skvělé jsou narážky na Boha :) Fincherova práce je krásně čitelná a jeho rukopis se nezapře ani v jedné ze scén. Za málo peněz, spousta muziky!! Doporučuju Director's cut verzi! ()

megajalec 

všechny recenze uživatele

Oceňujem, že každý z režisérov sa postavil k téme Votrelec po svojom, je to takto zaujímavejšie. Celkovo ale sériu moc nemusím, ale musím skonštatovať, že tretí diel mi príde podceňovaný. Ja som ho videl lepšie, ako prvé dva diely. A pritom na začiatku to tak nevyzeralo, prvá pol hodina je nezaujímavá, prostredie väzňov nepríťažlivé. Ale dej postupne graduje, atmosféra je parádna a takisto poteší vygradovaný a logický záver. Fincher proste umí, vie vytvoriť atmošku, jeho režisérske postupy mám rád. Plus ešte tradične za kameru. Naopak, nepáčil sa mi samotný votrelec, je to taký amatérsky počin v oblasti IT. ()

elanista1 

všechny recenze uživatele

Kazdy Votrelec je svojim sposobom vynimocny a jedinecny, ten Cameronov sa mi ale paci najviac. Votrelec 3 je od zaciatku pomaly a roztahany, navyse s novou myslienkou - bez zbrani. Atmosfera strachu funguje vacsinou ako ma, nahanacka v labyrinte je skvela, len dost neprehladna, zaver zbytocne pateticky. 3,5. ()

Gladi 

všechny recenze uživatele

Tak ako uz spomenul JohnnyD aj ja sa priklanam k nazoru, ze trojka je dostojnejsi nasledovnik kultovej jednotky ako bola Cameronova dvojka. Samozrejme hrozu jednotky nedosahuje, ale vratila sa k povodnej linii, ktoru Cameron opustil svojimi jatkami. ()

nikkittka 

všechny recenze uživatele

Dost možná nejosobitější Vetřelec,minimálně v režisérské verzi.Jako uzavření série by to bylo naprosto dokonalé. ()

PeterMC 

všechny recenze uživatele

4* davam Special Edition, ktora meni 3* film na skutocne kvalitne temne scifi s kvalitnym pribehom a dobovo digitalnym alienom z roku 1992. Sigourney je skvela herecka, bezpochyb ..... bishop premakana gumena babika a parta veriacich vaznov dostatocne prepnuta nato aby mohlo vypuknut peklo ... Spoiler: SE je o dost eRkovejsia, zrod aliena uplne odlisny od povodnej verzii, zdochnuty byvol ci co to bolo, bol odporne odporny a tie muchy na zdochline .... takto to malo proste vyzerat, ziadna servitka pred usta ... Nie som velky fanusik dalsich edicii (najma T2), ale tato je priam ziariacou vynimkou. ()

blanic 

všechny recenze uživatele

Úvod mě velmi příjemně překvapil. Žádné mazlení se s pozůstalými z druhého dílu včetně dvanáctiletého děvčete. Jediná přeživší Sigourney Weaver opět rozehrává jedinečný herecký koncert plný strachu, zarputilosti i beznaděje. Výborný je i Charles Dance, ale to je, co se herectví týče, asi tak vše. Ostatní role působí naprosto béčkově, stejně jako mariňáci ve dvojce. V podstatě je příběh postaven velmi slušně. Režie Davida Finchera se znovu spíše přiblížila Scottově nedostižné jedničce, ovšem celkový dojem kalí těžce zpackaný, patetický závěr. ()

route60 

všechny recenze uživatele

David Fincher uměl vždy navodit hustou depresi a ve Vetřelci 3 se mu to povedlo skvěle, někteři považují tuto část za špatnou ale po výborné akční dvojce Jamese Camerona se Fincher rozhodl pro uzavřený svět věznice kde trestanci žijí bez naděje, atmosféra filmu je dokonalá a holohlavá Sigourney Weaver nezklamala. ()

Moy 

všechny recenze uživatele

Tento díl na mě zapůsobil především skvělou atmosférou se stupňujícím se napětím a originálním prostředím, ať už co se týče postav vězňů, nepřítomnosti jakýchkoliv zbraní, nebo samotné budovy plné spletitých chodeb a větracích šachet. ()

FREEWHEELER 

všechny recenze uživatele

Do tretice všetko dobré? Alebo skôr pokračovanie k téme, ktoré ťaží hlavne z režisérskej šikovnosti a vizuálnych efektov. Tomu, že to bola z jednej strany chamtivá zárobkubažiaca trojka nasvedčujú aj haldy scenárov a nezhody v štúdiach. Takže, bol vybraný ten najvhodnejší? Zo strhujúcich zážitkov (Alien, Aliens) sa stáva jednoduchšie sci-fi, ktoré sa samozrejme svojou kvalitou medzi ostatnými (sci-fi) nestratí. ()

kobras5 

všechny recenze uživatele

Jako všechny filmy Vetřelců i toto je výborný film. Ano, kvalita oproti předchozím dvěma klesla, ale to je zcela běžné u filmů, které mají vícero dílů. Navíc mi tady chybělo alespoň pár lekaček či situací, kdy člověk skoro ani nedýchá oproti předchozím dílům. 80% (viděno na DVD česky - přehodnotím po zhlédnutí rozšířené verze). ()

Související novinky

Fincher a zombíci?

Fincher a zombíci?

12.08.2016

Kdybyste nechali filmové fandy hlasovat o tom, zda by chtěli vidět blockbuster od Davida Finchera, dopadlo by to celkem jednoznačně. Režisér Sedmi nebo Klubu rváčů patři mezi filmařskou elitu, která… (více)

Film Music Prague 2014

Film Music Prague 2014

20.07.2014

Americký skladatel Elliot Goldenthal, který je držitelem Oscara® za hudbu k filmu Frida, a britský skladatel Patrick Doyle, jež je autorem hudby k velkofilmům jako Thor, Harry Potter a Ohnivý pohár… (více)

Reklama

Reklama