Reklama

Reklama

Před dvěma lety Bryan Mills pozabíjel albánský gang obchodníků s bílým masem, aby zachránil svou unesenou dceru. Otec jednoho z nich mu na pohřbu přísahal pomstu.Zjistil, že Mills se chystá na cestu do Istanbulu, aby na tři dny poskytl ochranu bohatému obchodníkovi. Když práci dokončí, má radost, že jeho bývalá manželka Lenore a dcera Kim akceptovaly jeho pozvání a přijely za ním. Kdyby tušil, že je mu v patách pomstychtivá albánská mafie, nezval by je. První večer si vyjde jen s Kim, Lenore je po cestě příliš unavená a druhý den se zase omluví Kim. Chce, aby její rozvedení rodiče strávili nějaký čas o samotě. Bryan a Lenore se vydají na výlet po městě, ale Bryan si za chvilku všimne, že je někdo sleduje. Požádá Lenore, aby vystoupila a proběhla obchodním centrem na opačnou stranu bloku. Sám se pokusí pronásledovatelů zbavit. Bohužel jsou Lenore i Bryan chyceni, ale Bryan ještě stihne varovat Kim, aby se ukryla. Je mu jasné, že ona je dalším cílem únosců. Kim se podaří uniknout a čeká na otcovy instrukce. Bryan je spoutaný v nějakém sklepě, ale díky svému výcviku agenta CIA, je připraven i na takovou variantu. V ponožce má ukrytý minitelefon, kterým kontaktuje Kim a chce, aby utekla na americkou ambasádu. Kim však chce rodičům pomoci a Bryan nakonec souhlasí. Instruuje ji jak má zjistit, kde se právě s matkou nachází a chce, aby mu přinesla pistoli. Jak mu ji předá, to ještě musí vymyslet. Zatím ji posílá na východ města, kde by se měli s Lenore nacházet. Lenore únosci řízli do hrdla a pověsili ji hlavou dolů a to před Bryanovýma očima. Chtějí, aby na vlastní oči viděl dlouhou a bolestivou smrt milované ženy. Když odejdou, Bryanovi se podaří vyprostit se z pout a Lenore uvolnit ze zavěšení. Pak volá Kim, aby vhodila pistoli do komína. Podaří se mu pistoli sebrat a slíbí Lenore, že se vrátí. Nyní musí nejprve zachránit Kim, kterou únosci odhalili... (TV Prima)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (1 062)

H34D 

všechny recenze uživatele

Což o to, film se sleduje vcelku dobře, v prvních minutách se smějete přepáleným emocím ala červená knihovna, pak žasnete nad stupiditou děje, bědujete nad retardací stříhače a nakonec přeci jen uznale pokývnete směrem Liam Neeson za to, že dokáže i v takové snůšce nesmyslů předvést obstojné charisma. Není to nuda, o moc víc na stranu pozitiv ale připsat nelze. Taken 2 je ve všech směrech, ne o jednu, nýbrž dvě třídy horší než svůj předchůdce, což je to vskutku ostudné.... PS: Také(n) mi nepřijde logické, proč Liam Neeson celý film používá Krav Magu, jen na konci switchne na dost odlišné Wing Chun + film zakončí smrtelným úderem z Karate... Exhibicionista :) 4/10 ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Megaton opět ukazuje, že stojí za jednoho velýho dicka! Je tam znát ten jeho look a vizuál, stejně tak to, jak těžkopádne pracuje se střihem, kdy si divák opravdu neužije ani jednu akci. Servíruje jich tam víc než dost, ale skutek, utek. Liam Neeson je pán a Jeho Bryan Mills je pořád velkej střelec, ale bohužel to sám nezvládne. ()

Reklama

Mertax 

všechny recenze uživatele

Téměř celou první hodinu tady máme schéma „drsňák s měkkým srdcem“ aneb rodinné problémy bývalého agenta. Bryan nenápadně dolézá na svou exmanželkou a svým ultrastarostlivým přístupem otravuje dceru, který začíná randit a doufá, že po únosu bude žít normální život. Zápletka se krapet obmění (Bessone, snaž se sakra víc!), tentokrát unesou manželku. Dcera dokonce při osvobozování pomáhá, lítá po střechách jak kominice a my se tak dočkáme několika třeskutých wtf momentů, kdy se pozice unesených určuje podle zvuku granátů a kružnic z tkaničky od bot./// Nekompromisní jatka drsné jedničky jsou pryč. Megaton nabízí (protiislámskou) utahanou akci s několika scénami, které jsou zcela jistě myšleny vážně, vyzní ovšem směšně. Postavy se po tvrdé ráně zvedají, jako kdyby je jen někdo pošimral, mají velkohubé repliky, jež jsou však vesměs trapné atd. Nevýrazní záporáci z Albánie v teplákovkách jdou Bryanovi po krku v Istanbulu, který je naprosto zoufale nudnou lokací./// Režisér přibral střihače a kameramana, kteří pracovali na filmech jako Kurýr 3, Colombiana nebo Souboje Titánů. Většina scén se tak stává kvůli špatné střihové skladbě nepřehlednou a vyloženě ošklivou na sledování. On bodne chlapa nožem a nevidíme kam. On nabodne chlapa na něco na stěně, nevidíme nač. Na triky očividně v rozpočtu moc nezbylo a (plochá) Maggie tu vizuální průměrnost fakt nevytrhne. Aspoň že hudební doprovod je stále úderný a dynamický jako ve skvělé jedničce./// Film je dílo kolektivní, takže není fér vše svádět na režiséra. Tady tentokrát selhali skoro všichni, sice nijak fatálně, ale dopadli asi tak, jako kdybyste si chtěli nakrájet šunku lightsaberem – výsledek je nanejvýš nejistý, neefektivní a znovu už byste si to nezopakovali./// Neeson sice stále dokáže přesvědčivě zahrát násilnického bad-asse a pořád má onu šik koženou bundu, ale i tak nezakryje, že je z toho všeho unaven, *spoiler* jak ostatně na konci sám prohlásí. A to vykrádání OSTu z filmu Drive je tedy fuj! [Kino] ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Zhlédnuto v kině. Tak se zase uklidníme, zahodíme ty kameny, které se tady s takovou oblibou hází na pokračování a zhluboka se nadechneme... Taken 2 je nezpochybnitelně o něco horší než adrenalinem napumpovaná jednička ale ne zas o tolik. Všichni hlavní herci z prvního dílu jsou zpět a hlavně Liam je opět připraven nakopávat pár (tentokrát albánských) zadků. A opět mu to věříme, protože ten chlap čím je starší, tím je drsnější. Co jsem ocenil, byl fakt, že zde byly slušné honičky v autech a že více prostoru dostal Maggie Grace. Taky mě potěšily ty odkazy na film Drive (využití dvou písniček z tohoto filmu). Upřímně, po všech těch negativních hodnoceních jsem čekal kdovíco, ale ne film, který mě bude bavit a u jehož konce si budu říkat, že bych klidně ještě dvacet minut akce snesl. Peněz za kino určitě nelituju. 80 %. ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Říkáte akční film? Já viděl jen pobyt v luxusním tureckém hotelu, lekci autoškoly v istanbulských ulicích, pořádání ohňostrojů nad střechami (bez povolení i zájmu policie) či svéráznou návštěvu americké ambasády. No a na konci, abych nekřivdil, poznalo pár chlapců z Albánie, že pomsta škodí zdraví.. Pan Neeson de facto nebojoval (to za něj dělal iritující střih) a Megaton beze zbytku naplnil pověst tragikomického režiséra akčních sekvencí. Nehledě na to, že pozastavovat se v 21.století nad kvalitou Bessonova scénáře mně přijde stejně zcestné jako žádat po Liamovi, aby dělal Jean-Claudeovy rozštěpy či hlídal svou ratolest až do jejího důchodu (i když v jeho případě to zase není až tak nemožné). Jeho pečovatelský vztah k dceři totiž začíná nabírat až patologických rozměrů. Obávám se, že ve trojce bude chtít být jako státní dozor u ztráty jejího panenství a nebo (v rámci své přehnané starostlivosti) onen akt raději vykoná sám. Pochopitelně pomocí hlavně brokovnice a zbraňové vazelíny.. ()

Galerie (66)

Zajímavosti (24)

  • Film sa natáčal väčšinou v Istanbule v Turecku a produkčný tím čelil počas natáčania určitým problémom. Jednou z najpozoruhodnejších výziev bolo, keď kaskadér počas scény naháňania narazil autom do výkladu a spôsobil skutočné škody na predajni. Produkčný tím sa musel najprv dohodnúť s majiteľom obchodu, aby mohlo pokračovať nakrúcanie v tejto oblasti. (Arsenal83)
  • Oproti prvnímu filmu, který stál 26 milionů amerických dolarů, se rozpočet pokračování vyšplhal na téměř dvojnásobek, konkrétně 45 milionů. (Miro_CZ)

Související novinky

Liam Neeson se vrátí v Taken 3. Za dvacku.

Liam Neeson se vrátí v Taken 3. Za dvacku.

26.06.2013

Tohle bude především o číslech, jak už to u sequelů úspěšných filmů bývá. Liam Neeson se původně už nechtěl vrátit jako nelítostný agent přinucený zabíjet Bryan Mills. Říkal něco ve smyslu: „Nemůžete… (více)

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

Hollywood z nás loni vytřískal víc peněz

03.01.2013

Navzdory sténání o upadajícím zájmu diváků a poloprázdných kinosálech mají producenti v zámoří za sebou vynikající rok. V USA zaznamenali nárůst tržeb z kin o 5,6 % ve srovnání s rokem 2011, a to… (více)

Kevin Costner má tři dny na zabití

Kevin Costner má tři dny na zabití

16.12.2012

O tomhle projektu už jsme psali, ale postupně nabírá obsazení a přesnější tvary. Nejdřív fakta: půjde o další produkci EuropaCorp., tedy společnosti Luca Bessona. Ten jako obvykle poskytl námět a… (více)

Liam Neeson je zabiják

Liam Neeson je zabiják

20.11.2012

A snaží se ochránit svou rodinu před mafií. Že vám to něco připomíná? Ne, tohle není zpráva o dalším pokračování 96 hodin. U projektu studia Warner Bros. The All-Nighter lze očekávat, že půjde o… (více)

Reklama

Reklama