Reklama

Reklama

Jarrod a Elein jedou na víkend ke kamarádům Terrymu a Candice do jižní Kalifornie. Další ráno však svítání přijde o dvě hodiny dříve a nepochází od slunce, ale ze zvláštních zdrojů vznášejících se nad městem. Z okna domku s hrůzou sledují strašlivý výjev. Lidé se vznášejí k obloze a jsou vtahováni do vesmírných lodí, které zakrývají oblohu Los Angeles. Čtyři kamarádi se zoufale snaží utéct a zachránit. Zdá se, že vesmírní narušitelé nemají slabé místo. Lidská populace je vysávána z povrchu Země. Život, jak ho známe, nenávratně končí... (Intersonic)

(více)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (690)

Ruut 

všechny recenze uživatele

Bratři Strausové jsou kok*ti a megalomani. Chtějí všechno a hned a líp, jenže na to nemají. Chcete si tento film aspoň trochu užít? Koukejte na něj od poloviny - první část je jen máčka, ve druhé je akce. problémem akce je, že všechno nebezpečí je digitální a tudíž ani trochu nevyděsí. No a pak to 5 minut před koncem vypněte, prootže finále monstroznější než všechny Matrixy dohromady posílá Skyline definitivně do pekel. A já jen doufám, že Strausovi už nikdy nic nenatočí. ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Tváří se to jako velkohubá scifi s monumentální výpravou, avšak tenhle dojem má človek asi tak prvních 20 minut. Poté zjistí nezáviděnihodný fakt, že se celý scénář a tím pádem i celý děj drží v jednom domě a že se charaktery rozvijí rychlostí šneka. Efektů moc není - čemu se také divit, když rozpočet snímku byl velmi malý. A když to všechno začne být konečně invenční a ustoupí klišé, je konec snímku. Naschvál ? Velmi nepovedený pokus z mála udělat hodně. ()

Reklama

Ketri 

všechny recenze uživatele

Tento film vypráví o nezadržitelně postupující globalizaci vesmíru. Mnoho nám již známých vesmírných forem života se mezi sebou vesele množí a kříží. K dokolanosti těchto mimozemských hybridů chybí už jen to nejdůležitější - lidská DNA. Tak to jen tak na vysvětlenou, pokud by někdo nabyl dojmu typu: "Kurňa, tenhle kousek vesmírné potvory už jsem někde viděl/a". Nakonec však "hybridi" dorazili na správné místo. Jejich strastiplná a miliony let trvající pouť za smyslem života došla úspěšného konce. A my konečně víme odkud se vzali Šmoulové. ()

2-Xtreme 

všechny recenze uživatele

Hrozne hlúpy film. Nečakal som zázrak, ale aspoň zábavné b-éčko. Colin Strause a Greg Strause sú hrozný a ďalší film by už robiť radšej nemali. Prvú hodinu sa nič nedeje, len sa pár postáv rozpráva o tom čo sa stalo... je to nuda a miestami až človek kruti hlavou nad tým čo hl. hrdinovia chcú spraviť. Nie je to ani vtipné keď už vážna časť filmu stojí za nič, ani nič... zaujímavé je, že sa to prezentovalo ako veľký apokalyptický film plný zlých alienov, no žiaľ vo filme je dokopy desať postáv dvaja alieni a plno zbytočných, nelogických kecov. Už dlho ma žiaden film takto neurážal. Totálne bez nápadu, vykrádačka všetkých možných filmov a "šokujúci záver" je síce dobrý, ale po to čo som videl predtým ma to vôbec nezaujíma. Zlatý Aliens vs. Predator: Requiem. Za dve scény dávam aspoň 3/10. Kedyže to má vyjsť Battle: Los Angeles? ()

Sobis87 

všechny recenze uživatele

Po zmrveném Aliens vs Predator 2 jsem od bratrů Strauseových nic nečekal, takže nemohu říct, že jsem ze Skyline zklamán. Spíše jsem byl utvrzen v názoru na tohle duo packalů a dalším jejich výtvorům se již vyhnu velkým obloukem, protože sledovat Skyline byla prostě jen velká ztráta času - stokrát propraná zápletka o mimozemské invazi, nějaké ty tempo degradující vztahy, předvídatelný vývoj událostí, šablonovité momenty, atd. Nižší kvalitu efektů jsem vzhledem k minimálnímu rozpočtu ochoten tolerovat, ale příšernou režii již nikoliv. Takřka každý moment je koncipován v duchu povrchní líbivosti "MTV generace" (říkejme tomu jednorázový "wow" efekt, který záhy vyprchá), což ještě nemusí být špatné - Michael Bay tak natáčí pořád a prochází mu to -, ale ve Skyline se téměř veškerá snaha míjí účinkem. Místo toho, aby mi v jedné scéně spadla čelist a já si řekl "to je hustý", jsem jen nevěřícně kroutil hlavou a říkal si "aha, to asi mělo bejt hustý". "Hustý"...Strauseových zbožné přání. Kdyby film začínal tam, kde ve skutečnosti končí, a tvůrci nás tak ušetřili celé té invaze, kterou jsme viděli už stokrát (a stokrát lépe), možná by z toho byla i docela zábavná blbina, protože onen závěr představuje snad jediný opravdu působivý moment filmu...i když i při něm se mi lehce cukaly koutky. A co herci? Scénář? A zajímá to vůbec někoho, kdo se rozhodne jít do kina na takový film? Bratři Strauseovi si nejspíše mysleli, že rozhodně ne, a tak obojímu věnovali minimální pozornost. A vy byste měli také. Anebo se tomu filmu vyhněte úplně, opravdu není o co stát. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (9)

  • V srpnu roku 2010 oznámila společnost Sony Pictures Intertainment, že zvažuje podat žalobu na bratry Strausovi za údajném plagiátorství některých scén z jejich snímku Světová invaze (2011). V březnu roku 2011 však společnost Sony oznámila, že nenašla žádnou podobu, čímž byli oba bratři očištěni. (Terva)
  • Barmanka u bazénu je ta stejná žena, které Jarrod (Eric Balfour) nesl zavazadla do letadla. (KucC)

Reklama

Reklama