Reklama

Reklama

Zombieland: Rána jistoty

  • USA Zombieland: Double Tap (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Deset let poté, co se Zombieland stal hitem a kultovní klasikou, se hlavní protagonisté (Woody Harrelson, Jesse Eisenberg, Abigail BreslinováEmma Stoneová) opět spojili s režisérem Rubenem Fleischerem (Venom) a původními autory Rhettem ReesemPaulem Wernickem (Deadpool) ve filmu Zombieland 2: Rána jistoty. V pokračování napsaném Rhettem Reesem, Paulem Wernickem a Davem Callahamem projde naše čtveřice zabijáků komickým zmatkem přes Bílý dům a srdce země. Střetnou se nejen se spoustou nových zombie, kteří od prvního filmu vznikli, ale i s některými přeživšími lidmi. Ze všeho nejvíc je ale ohrožují narůstající problémy jejich vlastní, chatrné improvizované rodiny. (Falcon)

(více)

Videa (6)

Trailer 1

Recenze (520)

castor 

všechny recenze uživatele

Stejný tým, výrazně slabší výsledek. Jednička chtěla pobavit, na nic víc si nehrála. Samé sympatické a nekomplikované charaktery. Nepřály si nic jiného, než přežít. A někdo si to přežívání chtěl i po svém trochu užít. Celé to bylo promaštěné černým humorem, rozkošně krvavými zpomalovačkami a vizuálně neotřepaným kabátem. Že pokračování přináší v zásadě znovu to samé co jednička? Není to tak úplně pravda. Ve dvojce mají užvaněný Jesse Eisenberg a kouzelná číča (jinak sarkastická) Emma Stone jakože partnerskou krizi, Abigail Breslin prchá od své bizarní „rodinky“, protože chce poznat jiný život v okruhu svých vrstevníků a najít si boyfrienda, a vidlák Woody Harrelson dál všechny buzeruje. Příběh je tedy postavený na „záchraně“ nejmladší postavy, která zamířila do hipísácké pevnosti, kde se hladových zombíků nebojí. Na záchranné misi se k naší partě připojují (a zase mizí) různé postavy, některé (růžová blondýna) překvapivě i potěší. Jinak je to průměr, až to bolí. Nápady ze soudku černohumorného tvůrci vysypali do trailerů, sem tam se opět vzpomene popkultura, občas přijde výborná scéna. Ale vesměs je to docela bolestivý návrat. Nechybí směšně přepálená brutalita včetně rozstřelování hlav ve zpomalených záběrech, nejedno hvězdné cameo, ale i dost zoufalé gagy i jejich velmi špatné načasování. Naši hrdinové se navíc nijak zvlášť nevyvinuli, jsou z nich víceméně ploché (až dokonce nudné) postavy. Za mě je to málo! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Vymodlený sequel, na který fandové čekali 10 let a tak za 10 let dostaneme vzhledem k výsledkům další. Po mém znechucení z Jumanji 3 jsem se bál, jestli Soňáci to samé neprovedli Zombielandu, jemuž jsem přišel na kloub až letos při druhém zhlédnutí, což se nepotvrdilo, nebo minimálně ne zcela. Jedná se o takový ten propočítaný kalkul s více téhož (až nám ta Abigail vyrostla a zakulatila se), což jsme ovšem tak trošku chtěli a tudíž asi bude zklamáno jen málo fanoušků jedničky, jež jistě dvojku viděli o pár měsíců dříve než já. Jsem rád, že si to můj oblíbenec Woody Harrelson stále tak neskutečně dává a pevně doufám, že ještě pár let zůstane cool. Musím ještě poznamenat, že v posledních letech jsem si hodně oblíbil humor scénáristů Rhetta Reese a Paula Wernicka, takže budu taktéž doufat, že neusnou na vavřínech a vypracují se po vzoru Lorda a Millera třeba ještě výše...7/10 ()

Reklama

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

To najlepšie nie na záver, ale hneď na začiatok. A tou bola pesnička od Metallicy. Inak ale tu je jasné vyvrátenie názoru istého pána, že vraj kvalitu filmu určujú herci. Tak to ani náhodou. Skvelý bol ako vždy Harrelson, veľmi dobrá Stone, tolerovať sa tentokrát dá aj Eisenberg. Jedine Zoey Deutch sa mi zdá, že trocha prehráva, hoci prefarbená na blond sa nejak podobala na Vondráčkovú (samozrejme na tú mladšiu), a to mi možno zahmlievalo úsudok. Aj keď film o zombiekoch neoznačíme za veľdielo len pre dobré herecké výkony, napriek plytkému dielu a nadmernému zabíjaniu tu boli dialógy niekedy aj vtipné. To samotné ale na kvalitu filmu nestačí. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Podobně jako první, tak i tento díl pobaví od úplného začátku (a to doslova - myslím už úvodní Columbia pictures). Nepřipravuje sice nic výrazně odlišného, ale to není na škodu. Odmlka 10 let se podepsala jak na vizáži Abigail Breslin (zejména tedy u ní), tak i na vtipech - jsou zdařilé a nepůsobí jako spíchnuté horkou jehlou, což se mnohdy stane, když dvojka vzniká okamžitě po úspěchu jedničky. Kromě celé řady skvělých momentů se tu najdou i logické chyby, což ale ve filmu obdobného ražení není nic, co by divák neodpustil. Herecký ansámbl si to opět užívá, včetně nových postav a pasáž v Elvisově muzeu u Rosarie Dawson patří, podobně jako Babylon a Bílý dům, k těm nejlepším zastavením v této "zombie crazy road movie". ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Opravdu jsem nečekal že s tímhle filmem si podám pac už během loga filmové společnosti, ale stalo se. Celý příběh je víc postaven na rozdílech hlavních postav, jejichž dementnosti kraluje blonďatá Madison, takovou kravku nenajdeme ani na poli s stádem od Milky. Záměrná přepálenost téhle postavy mě fakt rozesmívala a pokud dostala scénu s Woodym bylo vymalováno. Chemie mezí hlavními představiteli fungovala za jedna, z filmu šla absolutní pohoda, zombík typ Homer pobavil v každý scéně, zejména chytání motýlků zvládal na jedničku. Tohle je opravdu zábava, která má jedinou ambici, rozesmát. Do jaký míry se to u každém z nás povede je už na každém z nás, za sebe říkám, že už ani nepamatuji, kdy jsem odcházel z kina v takový pohodě a vysmatej jako lečo. Woody je fakt masér ! p.s. Ban pro jednoho místního kretena, který hodnotí každou očekávanou kinopremiéru záměrně opačně, jen aby se stal na pár hodin středem pozornosti aniž by ty filmy viděl by nebyl ? Na jeho adresu bych použil jednu veletrefnou hlášku z mého milovaného Predátora "Sereš mě, dobytku" . ()

Galerie (40)

Zajímavosti (22)

  • Podobně jako v prvním filmu Zombieland (2009) hraje při úvodních titulcích píseň skupiny Metallica. Tentokrát je to „Master of Puppets“ ze stejnojmenného alba z roku 1986. (LuCaSh)

Související novinky

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

Koho studio zvažuje do role Batgirl?

21.07.2021

Filmová Batgirl brzy dorazí na plátna v samostatném celovečeráku, scénář píše Christina Hodson (Birds of Prey) a za kameru si stoupnou Adil El Arbi a Bilall Fallah, režiséři posledních Mizerů. Stále… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Chystá se návrat do Zombielandu

Chystá se návrat do Zombielandu

18.05.2018

Ačkoliv to zní neuvěřitelně, příští rok uplyne 10 let od premiéry Zombielandu. Ujetá komedie s Jessem Eisenbergem, Woodym Harrelsonem, Emmou Stone a Abigail Breslin celou dobu čeká na pokračování. A… (více)

Reklama

Reklama