Reklama

Reklama

Johnny English byl po neúspěšné akci propuštěn z MI7 a nyní žije mezi tibetskými mnichy, kde se už pátým rokem pokouší zocelit své slabiny a vyrovnat se s traumatem z profesního selhání. Z meditování ho vytrhne až rozkaz z domovské Anglie. Tajné služby potřebují Englishovu pomoc. Při mezinárodní schůzce hlav států má dojít k atentátu na čínského premiéra. A protože se šéfová MI7, Pamela Thorntonová, nemůže na nikoho spolehnout, neboť se to v jejím revíru hemží dvojitými agenty, vsadí vše na jednu kartu - na Johnnyho Englishe. Aby zajistila dodržování protokolu, Pamela přiřadí k Englishovi naprostého nováčka, agenta Tuckera. Johnny při rozplétání případu opět nadělá spoustu chyb a trablů, ale nakonec přece jen přijde na to, kdo atentát plánuje. (TV Nova)

(více)

Videa (15)

Trailer

Recenze (845)

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Pokračování Johnnyho Englishe by ve srovnání s nemastným neslaným prvním dílem mohlo být horší snad jen ve dvou případech: Kdyby hlavní roli nehrál Rowan Aktinson, nebo kdyby ji hrál, ale z nějakého záhadného důvodu by přestal být vtipný. K ničemu takovému naštěstí nedošlo a já můžu říct, že Johnny English se vrací se mi líbí více než jeho předchůdce. Ve filmu je mnohem více pamětihodných momentů, z nichž absolutně nejlepší je vychytralá hongkongská honička, přibylo originálních (židle, vrtulník) a nevídaně dotažených fórů (výcvik u tibetských mnichů a jeho postupné zúročování v praxi – obzvlášť v lanovce), není tu ani jedna fekální scéna, pro kterou bych scénáristy nenáviděl jako v případě předchozího filmu, a díky neustálým soubojům s maniakální uklízečkou se dozvíme, že opakovaný vtip může být stále vtipem, pokud se ví, jak ho opakovat. A největším kladem je fakt, že agent English tentokrát není tak nehorázně nemotorný idiot, ale spíše schopný a sympatický člověk, který má ovšem dost často smůlu.__P.S. Scéna v titulcích mě rozplakala. Samozřejmě smíchy. ()

heyda 

všechny recenze uživatele

Dobrej moderní vizuál, super akční hudba, jednoduchý přímočarý příběh, bláznivý Atkinson, občas sranda, občas trapas. Asi tak nějak by se dal charakterizovat nový Johny English. Dlouho jsem uvažoval o 4 hvězdičkách, ale konec filmu zase nabídl zbytečně moc patosu a tím se definitivně zařadil do 3-hvězdičkové kategorie. Pravděpodobně se jedná o lepší film, než předchozí English, ale do dokonalosti mu leccos schází. 60% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

DVD/// Obsazení 7/10 Děj 7/10 Hudba 9/10 Akce 8/10/// +podle mě výborná, výrazná a tedy vyčnívající hudba, jako akční film to má něco do sebe, Rosamund Pike je tu sice opět na ozdobu, ale sluší jí to .-) -méně hvězdné obsazení a některé slabší postavy, humor musíte mít rádi/// Líbilo se mi to a docela jsem se i bavil. Taky to už pro mě nebyl takový kulturní šok jako u prvního dílo kde jsem čekal "Atkinsona ve vážné roli". Ono je to totiž opět "Bean v akční Bondovce". Pokud na to přistoupíte a máte jeho humor rádi (opravdu si ho tady dostatečně užijete) bude se vám tento film líbit. V opačném případě dejte klidně o jednu hvězdičku méně. Podle mě je ovšem film technicky hodně dobře provedený a proto si ode mně zaslouží takto vysoké hodnocení. Krom toho jsem si mnohokrát řekl, že jsem většího blbce neviděl a to dokáže zvednout náladu .-)/// Celkem 75%/// ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Dvojku považuji za určitě slabší, přestože casting je lepší. Vtipnějších scén moc není a jedna asíjská uklízečka jaro nedělá. Gillian Anderson se ukazuje býti trefou do černého. English má k ruce ovšem horšího pomocníka. V této sérii nejsou zápletky tím co by divák musel řešit, ale tady se prostě nezadařilo. Potitulková scéna v kuchyni se povedla. Třeba někdy příště Johnny... 40% ()

sharky 

všechny recenze uživatele

67% Průměrná komedie s pár dobrými vtípka, která už je jen tichou vzpomínkou na nejlepší kousky kdysi geniálního komika, aneb filmový svět rowanu atkinsonovi nějak nesvědčí. V každém případě, ale budou potěšeny milovníci bondovek, neb je v této komedii více z klasické bondovské éry, než v posledních dvou filmech s danielem craigem a snad žádná bondovská scenérie nebyla tak lákavá jako základna vysoko v zasněžených horách spojená se světem jen lanovkou. ()

Galerie (86)

Zajímavosti (26)

  • Film sa natáčal v Londýne a Welwyn Garden City (Anglicko, Veľká Británia) a v Hongkongu a Macau od septembra 2010. (Arsenal83)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu zhruba 25 milionů amerických dolarů. (NIRO)
  • Víno, ktoré v reštaurácii pijú Johnny English (Rowan Atkinson) a Simon Ambrose (Dominic West), je skutočné Romanée-Conti, výnimočné burgundské víno, ktoré je jedným z najdrahších na svete a ročne je vyprodukovaných len minimálny počet fliaš. (Arsenal83)

Související novinky

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

Borci z The Raid vymlátí Hollywood

30.07.2012

Indonéská pecka Serbuan maut aka The Raid je možná nejryzejší a určitě nejbrutálnější akční film posledních měsíců, ne-li let. Není divu, že se chystá pokračování i americký remake (ačkoli už… (více)

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

2011 - vyhlídky, poděkování a přání

31.12.2010

Další kalendářní rok se chýlí do finále a nechává v nás několik výjimečných filmových zážitků. Nebylo jich zas tolik, ale byly o to silnější. To na rok 2011 nám Hollywood (a nejenom ten) chystá… (více)

Znovuzrozený Johnny English

Znovuzrozený Johnny English

18.09.2010

Právě tento týden začalo ve Velké Británii natáčení špionážní komedie Johnny English Reborn, v níž se Rowan Atkinson vrací jako neohrabaný agent s povolením zabíjet záchvaty smíchu. Později se štáb… (více)

Reklama

Reklama