Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Vskutku nejslabší Rec a co Balaguero dělal při natáčení netuším. Co potěší je opuštění konceptu Found Footage, co zamrzí je zanechání roztřepané kamery a špatného střihu, takže ve výsledku, jako by se nic nezměnilo. 40 minut nuda, pak se film alespoň slušně rozjede, ale nic jiného než napětí nenabídne, gore je pramálo ( Z trojky si pamatuji minimálně 3 úžasné gore efekty, ze čtverky si za týden nebudu pamatovat nic), stísněná atmosféra nefunguje, potěší jen Zombie opička a parádní masky, ale toť vše. Zhlédnout se Rec 4 dá, ale lepší než průměrné hodnocení si nezaslouží. 55% ()

cielnyl 

všechny recenze uživatele

Nářez! Po slabší trojce je tu opět nadupané pokračování! Děj čtvrtého dílu začíná tam, kde skončil druhý, aby se následně mohl přesunout na širé moře (kde to chvílemi vypadá jako ve hře Dead Island). Apokalypsu ve smyslu zaplavených měst nákazou tedy nečekejte. Někdo by mohl dokonce i říct, že se to ze začátku vleče. Dle mého názoru se z toho ale stal víc film. Podložený dobrou hudbou, nenuceným chováním hlavních hrdinů a typickými záběry třesoucí se kamerou drží po celou dobu v napětí. Odpovídá na několik otázek a přidává další. Třeba jestli pude páté pokračování? Já si myslím, že ano. A ačkoliv nemám rád nesmyslné natahování filmových sérií jen pro vytřískání více peněz, tady mi to zatím tak necitlivé nepřijde a na případné pokračování se těším. 85<%. ()

Reklama

AlistairMir 

všechny recenze uživatele

Tak Balagueró to sám zvládl lépe než jeho kolega ALE už je mi jasný, že nejlépe jim to šlape hezky pěkně dohromady. Za mě osobně tedy určitě lepší než trojka, ale na atmosférické mrazivé pecky REC a REC 2 to bohužel nemá. Ale to ještě neznamená, že je to špatnej film. REC 4 je pohodová jednohubka a to že se odehrává na lodi byl pro mě bonus (zdrhněte nakaženejm když všude kolem máte moře) takže se dostavila taková ta stísněnost, že fakt není kudy a dokonce ani kam. Postavy na pohodu, asi každej si najde někoho komu bude moct fandit a místy celkem solidně krvavej snímek s vykukující atmosférou. Pro fanoušky série tedy dá se říci příjemná povinnost. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Nejslabší celovečerní Balagueró a současně nejslabší film ze série REC. A přestože s tím skoro nikdo nebude souhlasit, tak pro mě vlastně první slabý REC, protože trojku, která se hejtuje o sto šest, považuju za solidní film - hlavně z toho důvodu, že se nebála být jiná. Apocalipsis plus mínus navrací vážný tón, stísněné prostory, Angelu a krvavou akci, ale kouzlo prvních dvou dílů je pryč. Je to pro mě docela šokantní, protože Balaguera jsem téměř s jistotou považoval za motor režijního dua, ale teď se zdá, že to mohla být právě spolupráce dvou kreativců, kteří se předháněli v tom, kdo vymyslí lepší nápad, jež udělala z prvních dvou filmů to, čím jsou. Protože právě zajímavé nápady jsou to, co Apocalipsis strašně chybí. Působí to tuctově, genericky a líně. Zklamání, zbytečnost, byť hezky natočená. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Jen pro pořádek - čtvrtý díl je v podstatě díl třetí, protože dějem přímo navazuje na jedničku a dvojku, kdežto trojka byla de facto filmem samostatným.) Moc nerozumím zdejšímu nízkému hodnocení - v brakovém B-žánru je REC 4 myslím hodně dobrá pecka. A nebýt zhovadile skákavé kamery, neměl bych příliš co vytknout. Působivé efekty, dobrá výprava i hudba, dobří herci, navíc Manuele to v tílku zatraceně sluší, zombie jsou správně drsní (a nejlepší z nich jsou naštvané zombie-opice), no a ke konci dojde trochu i na skrytý humor a nadsázku (rubací... totiž frézovací scény s lodním motorem). Trochu jiný šálek kafe než první dva RECy, ale chutnalo mi minimálně stejně dobře. "Vezmi ten hasičák!" "Nevím jak funguje!" "Jebni ho s ním po hlavě!" ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 3,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)
  • Většina filmu se natáčela na skutečné lodi s ropnou plošinou. Některé části lodi musely být vytvořeny ve studiu, aby byl prostor pro natáčení a kaskadérské kousky. (LUKICKK)

Reklama

Reklama