Reklama

Reklama

REC 4: Apokalypsa

  • Španělsko [REC] 4: Apocalipsis (více)
Trailer 1

Další z řady úspěšné hororové série REC. Mladá reportérka je zachráněna z budovy a odvezena do ropného tankeru, který je třeba prozkoumat. Nikdo však neví, že sebou nese tajemný, démonický virus... (TV Horor Film)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (201)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

(Jen pro pořádek - čtvrtý díl je v podstatě díl třetí, protože dějem přímo navazuje na jedničku a dvojku, kdežto trojka byla de facto filmem samostatným.) Moc nerozumím zdejšímu nízkému hodnocení - v brakovém B-žánru je REC 4 myslím hodně dobrá pecka. A nebýt zhovadile skákavé kamery, neměl bych příliš co vytknout. Působivé efekty, dobrá výprava i hudba, dobří herci, navíc Manuele to v tílku zatraceně sluší, zombie jsou správně drsní (a nejlepší z nich jsou naštvané zombie-opice), no a ke konci dojde trochu i na skrytý humor a nadsázku (rubací... totiž frézovací scény s lodním motorem). Trochu jiný šálek kafe než první dva RECy, ale chutnalo mi minimálně stejně dobře. "Vezmi ten hasičák!" "Nevím jak funguje!" "Jebni ho s ním po hlavě!" ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

V rámci žánru vlastně neurážející žánrovka, která splní svůj účel a konečně nám snad uzavírá až zbytečně natahovanou story. Jenže s prvními dvěma díly se to prostě nemůže srovnávat a docela mě mrzí, že po těchto found footage peckách se musíme spokojit jen s hororovým průměrem. Ale oproti trojce je to klenot, to zase jo. ()

Reklama

heyda 

všechny recenze uživatele

No s jedničkou ani dvojkou se to nedá srovnávat, značný propad dolů po dějové i hororové stránce. Nicméně nejsem sám, kdo asi očekával úplně něco jiného, že??? Tahle série začíná mít docela značné vady. Zaprvé se vůbec neměl točit 3. díl, který byl o ničem !!! A zadruhé, pokud tvůrci za každou cenu chtěli využít prostředí staré lodi, tak měl být tenhle díl třetí a nikoli až čtvrtý. Jenže kdy se konečně dočkáme té apokalypsy, která postihne celé lidstvo nebo alespoň město? Balaguero to technicky zvládl, bavil jsem se taky, ale po těch letech jsem čekal opravdu něco jiného a jsem zvědavý, jestli z tématu REC nebude nakonec natahovaná ždímačka peněz ve stylu SAW. 55% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

po zásadně jiné trojce,která mi v rámci série přinesla zklamání (sama o sobě by přitom obstála),jsem se opravdu těšil na Balaguerův návrat.Bohužel těsně po shlédnutí musím uznat,že kouzlo prvních dvou filmů je definitivně pryč.Angela je sice zpátky,ale to je tak jediný klad,který Apocalipsis přináší.Jinak jde o žánrovou tuctovku bez výraznějšího nápadu a hlavně bez atmosféry.Stísněné prostory jsou sice zpět,ale za celý film se neobjevila jediná podařená lekačka,nebo cokoliv,co by oživilo uniformní hororovou nudu.Zklamání a po zásluze nejslabší díl série...40% ()

Hamaradža 

všechny recenze uživatele

Apokalypsa (Apokalypsu má diel žiaľ iba v názve) sa po suchom a nepríliš vydarenom genesise snaží vrátiť k pôvodným koreňom brilantných prvých dvoch dielov, žiaľ, nejde jej to tak ako by si želala a ostáva iba priemernou zombie rutinou, pokus o veľkolepé zakončenie série skončilo naozaj iba pri pokuse. Balagueró, ani Plaza NEPOCHOPILI čo robilo prvé dva diely tak skvelými a nie - nebolo to len strieľanie do nemŕtvych. (Séria RECu kvalitatívne kolíše presne ako Shrek :-) Komentár v podstate platí na série obe) ()

Galerie (79)

Zajímavosti (9)

  • První díl série, který nebyl vůbec natočen metodou "found footage". Pouze začátek předchozího dílu REC 3: Počátek (2012) byl natočen jako "found footage". (Fritaaa)
  • Náklady na výrobu byly v přepočtu přibližně 3,8 milionu amerických dolarů. (NIRO)

Reklama

Reklama