Reklama

Reklama

Žena v černém

  • Velká Británie The Woman in Black (více)
Trailer 3

Snímek na motivy klasického duchařského příběhu vypráví příběh Arthura Kippse (Daniel Radcliffe), právníka, který je nucen opustit svého malého syna a odcestovat do odlehlé vesnice, aby zde vyřídil právní záležitosti související s nedávno zesnulým majitelem rezidence Eel Marsh House. Kipps, který o samotě pracuje v tomto starém sídle, začíná odhalovat místní krutá a znepokojivá tajemství a jeho obavy se dále stupňují poté, co zjistí, že místní děti za záhadných okolností umírají. Když pomstychtivá žena v černém začne ohrožovat i jeho nejbližší, je Kipps nucen hledat způsob, jakým vražedný kruh přerušit. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 395)

robert.poch 

všechny recenze uživatele

Pokaždé si kladu plíživou otázku, a co film? Žena v černém z pera britské spisovatelky Susan Hillové (1942) spatřila světlo světa v roce 1983 a od svého vydání má kniha pozoruhodný úspěch a nejen jako novela, ale i co by divadelní hra, (scénář Stephen Mallatratt). Hru v londýnském West Endu hrají již od roku 1988. A co celovečerní film? Zejména, že v hlavní roli se představil Daniel Radcliffe? Hrm…, pokud jste četli knihu, film si vychutnáte, protože k ději se přidružil působivý obraz a zvuky. Takže usaďte se do svého křesla, odsuňte se s ním kousek od žáru ohně a začněte si pěkně pomalu a beze spěchu zapalovat dýmku, protože herecký koncert Harryho Pottera, který opravdu dospěl-začíná! ()

Tyrkys 

všechny recenze uživatele

Nuda, pár lekaček, zase nuda. Kdyby tam místo Radcliffa byla figurína, dojem by byl stejný a ušetřilo by se. ()

1p1100 

všechny recenze uživatele

Pro mě dobrý film se správnou atmosférou. Radcliffe hraje pěkně, víc mě ale baví prostředí, ve kterém se horůrek odehrává. Opuštěná vilka se zaplavenou příjezdovou cestou si žádá nějakého toho ducha a tajemnou minulost. Na horory moc dělaná nejsem, ale tohle se mi fakt líbilo, postraší to, ale do kalhot si z toho nenaděláte. Jen ten konec jsem tak nějak nečekala. ()

gfrusvk 

všechny recenze uživatele

Hneď prvá scéna spravila na mňa dojem, takže po tomto som si vravel že to nemôžu posrať. Vidno že si dali záležať na prostredí a celkovo na vizuálnej stránke, pri rekonštrukcii prešperkovanej viktoriánskej éry sa ukázala tá anglická precíznosť a perfekcionizmus. Čo sa týka ľakačiek, formálne nič nejak extrémne prevratné, ale boli správne zosúladené a vystupňované, takže vidieť, že aj úplne jednoduché nápady dokážu vybudiť, ak ich vedia kvalitne natočiť, čo sa im podarilo. Samotná atmosféra bola trochu rozpačitá.. V hororových scénach bola dokonale vybudovaná, avšak keď práve o nič nešlo, tak ma začínala chytať nuda, čo by sa nemalo stávať.. Záver takisto fajn, spokojnosť aj s hereckým výkonom Harryho Pottera, rozhodne doporučujem ako jeden z tých lepších atmosférických hororov. ()

enKor 

všechny recenze uživatele

Naprosto skvělá atmosféra. Žádný nechutný krvák, ale kvalitní horor, kde vám, místo špatného pocitu od žaludku, běhá husí kůže snad úplně všude. Prostě zapomenete na Harryho Pottera a uvidíte D. Radcliffa v úplně jiném světle. ()

Korra 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem: atmosféra. Zaleze vám pod kůži i pod nehty a když si zhasnete, začnete se lekat svého stínu. Cože? Je to věšák, nebo tam stojí žena ve smutečním klobouku? Daniel Radcliffe odvedl velmi slušný výkon. Toho unaveného, vyčerpaného a otřeseného vdovce jsem mu věřila. Skutečnost, že dokázal ztvárnit duševní stav po smrti blízké bytosti dodával na věrohodnosti chování jeho postavy v situacích, kdy by většina lidí dávno s křikem prchla. Kipps ne - je až apaticky odevzdaný - i když zaujatý a pak ke konci i vyděšený. Takže dvěmi slovy: Atmosféra a Radcliffe. A ta dáma. ()

Digi_cz 

všechny recenze uživatele

Docela povedená duchařina. Připomněl jsem si nějakou povídku z dob E. A. Poe. Můžete vidět hustou mlhu, kočár, strašidelný dům na opuštěném ostrově s tajemstvím na stole, které musí být vyřešeno. Daniel Radcliffe hrál a z Herryho Pottra nezbylo nic. Dobrá stupňující se atmosféra s ještě lepším koncem. ()

megadony 

všechny recenze uživatele

Napínavý příběh, správně ponurá atmosféra, absence hollywoodského happy-endu, po dlouhé době dobrý horor, kdy se přistihnete, jak si říkáte: "nechoď tam, neotvírej ty dveře, utíkej z toho děsnýho baráku..." A Daniel Radcliffe jako příjemné překvapení, protože podle mě mu ta role sedla a zahrál to dobře. ()

xmarco 

všechny recenze uživatele

Ja osobne som spokojný, scenár síce trocha predvídateľný ale tak čo sa tu už dá len nové vymyslieť? Malo to všetko čo to malo mať vrátane ľakačiek, oddychových scén /aj keď ich mnoho nebolo/, správnu atmosféru a aj solídne herecké výkony, takže u mňa jednoznačne za 5 ()

Widowmaker 

všechny recenze uživatele

Divim se, že mi tenhle film tak dlouho unikal... Zpracování bylo super a atmosféra filmu špičková.. Bohužel, asi od 30 minuty člověku dojde v čem je zápletka a já osobně už čekal i jak to dopadne... Každopádně film jako celek funguje a, ruku na srdce, děti, stojící ve tmě, v dešti, mezi stromy, opuštěný dům a skvělá hudba - to funguje vždycky ()

Oxytocin 

všechny recenze uživatele

Žena v černém u mě překonala výrazně očekávání přízemního hororu/thrilleru. Jednoduchý děj s postupně narůstající mrazivou atmosférou a hlavně žádnými vyloženě přitaženými za vlasy nadpřirozenými jevy a efekty. Film si rád pustím i později. ()

clubland 

všechny recenze uživatele

Radcliffe sa nehodi na takuto ulohu ani nahodou! Okrem toho skoda premarnenej sance natocit slusny snimok. Za to sa treba podakovat reziserovi, ale aj kameramanovi a postprodukcii. Pocas filmu som musel velakrat rozmyslat, ci nechyba nejaky zaber, pretoze nelogicky usporiadane sceny mi nedavali zmysel. Tym sa stracal potencial "strasenia". Cely dej je lahko predvidatelny, nicim neprekvapujuci. Samozrejme, sem-tam som sa aj mierne zlakol, pripadne som pocitil prijemne zimomriavky, ale celkovy dojem z filmu je " nic moc". ()

Va33ek 

všechny recenze uživatele

Úvodních 40 minut těžké nudy, kdy už jsem nevěděl, jak mám udržet pozornost a pak konečně něco přijde...honička po baráku s klukem od bahna a starou rašplí v černém hábitu? Jako fakt? Tak todle nezachrání ani Harry Fotr bez jizvy. ()

Katulik25 

všechny recenze uživatele

Musím říct, že mě při filmu mrazilo.. Což se obvykle nestává.. Byla jsem překvapená podáním role od Daniela Radcliffa:) Film s radostí shlédnu znovu, takových filmů by to chtělo více.. ()

leo_kure 

všechny recenze uživatele

Od filmu jsem čekal o dost víc. Atmosféra, zprácování apod. je skvělý, ale lekačky jsou hlavně jen o zvukových efektech... Celý film je o tom že tam všichni mluví potichu a najednou se tam objeví nějaký zvuk co rve uši a je snad 10x hlasitější než samotný dabing. Film nepřinesl nic nového, což mě zrovna nevadí. Konec byl předvídatelný, ale nečekaný. Doporučuju se dívat na tento film bez sluchátek protože byste akorát pak museli jít kupovat naslouchátko z těch efektů. ()

JacobBlack odpad!

všechny recenze uživatele

Film nic moc... Od tohoto hororu jsem očekával mnoho a to marně , protože normální film akorát s občasnou děsivou hudbou a pár husinu přivádějících scén , ale nic z čeho bych měl být "pokakaný" strachy... Nebylo to ani "maso" ani "psycho" takže za mě palec dolů. ()

Deleo 

všechny recenze uživatele

Má vaše přítelkyně strach z duchů mrtvých dětí,zvuků bubnu,postav v pozadí, zlověstného štěkání, samot, žen v černých závojích a pochmurné imperiální Británie? Chcete ji vyděsit? Pak jasná volba na sobotní večer. Osobitě příjemný Drama/horor. ()

daniel.dobi 

všechny recenze uživatele

Film z Britské scény mě samotného velice překvapil. Celkový děj filmu je sic celkem chudší, ale to vyrovnává pochmurná a děsivě-žalostná atmosféra a prostředí filmu. Veškerá ochota a nenávist okolních lidí tomu dodala šťávu. A po krátkém a nudném rozjezdu, se ponoříte do strašidelného bijáku, kde nebudete ochuzeni o samotné lekavé scénky. Či umírající děti, kteří se následně zjevují ve formě duchů. Já sám se považuji za poměrně odolného jedince ohledně hororové scény, ale po shlédnutí celého filmu mě opravdu dělalo problém si dojít na toaletu. Za mě palec nahoru. ()

Související novinky

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

Legendární britské studio Hammer čeká návrat

02.09.2023

Ikonické londýnské studio Hammer Films bylo založeno v roce 1934, a ačkoliv se v prvních dvou dekádách své existence zaměřovalo na filmovou produkci na škále všech žánrů, nejikoničtější snímky, které… (více)

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

Z Harryho a Hermiony Frankenstein a Popelka?

04.03.2013

Nutno uznat, že omladina z Bradavic si buduje zajímavější filmovou kariéru, než by jeden čekal. A jejich další projekty rovněž vypadají slibně. Daniel Radcliffe si po Ženě v černém a letošním Horns… (více)

Z Bradavic do strašidelného baráku

Z Bradavic do strašidelného baráku

12.09.2010

Ani ne za dva týdny zahájí britský režisér James Watkins (proslavil ho drsný survival Jezero smrti) natáčení gotického hororu The Woman in Black. Produkci vzkříšeného studia Hammer Films se povedlo… (více)

Reklama

Reklama