Reklama

Reklama

Epizody(4)

Obsahy(1)

Freddie (Tom Hardy) je zrovna propuštěn z vězení, kde udržoval vztah se svým mafiánským šéfem Ozzym (Brian Cox). Před věznicí ho čeká jeho nejlepší kamarád z dětství Jimmy (Shaun Evans) a společně se vydávají do spárů londýnského podsvětí, které ovládá mafie, drogy a zbraně. (Cliff Booth)

Recenze (190)

cukorek 

všechny recenze uživatele

Myslím, že dnes hrať mladého muža, ktorý si chce pozdvihnúť svoje ego v spoločnosti, nie aj až tak náročné, pretože takého uvidíme dnes ľahko na ulici, alebo v rôznych reality show. Minule to bolo aj v televízií, keď mladý muž zabránil druhému mužovi vykradnúť bankomat a potom s ním odvysielali rozhovor. Vystupovanie tohto muža bolo veľmi podobné s hereckým výkonom Toma Hardyho. Podobné gestá, chôdza na široko, jednoducho na rolu gangstra dnes "nepotrebujete študovať herectvo". Hardy to hral dobre o tom niet pochýb, ale treba pochváliť aj Charlotte Riley a Kierston Wareing, ktoré tiež prispeli svojou výstrednosťou do "dramatickej pahreby a rozpáli žeravé kúsky do nebezpečných plameňov". Nerovnomerné vykreslenie veku detí s vekom dospelých sa nedalo prehliadnuť a filmu ubralo istú dávku kvality. Čím dlhšie som seriál pozeral tým sa stával predvídateľnejší (zabitie malého Jimmiho malým Fredim, bolo jasné vo pred ako facka) a záverečná smrť "mafianského inžiniera" rukou dlhodobo bezbrannej kaderníčky mi tiež veľmi nevoňala. Dávam 70% ale silno som uvažoval na 60%. ()

misterz 

všechny recenze uživatele

Gangsterský miniseriál, ktorý si na nič nehrá, ide si priamočiaro za svojim, tvrdo a bez príkras vykresľuje ťažký život kriminálneho podsvetia, kde má ľudský život len malú cenu a zrada je každodenný chlebík. Jedna z najlepších gangsteriek, ktorá prišla z Británie. Avšak i napriek týmto pozitívam by vo mne nezanechala taký vynikajúci dojem bez famózneho výkonu T. Hardyho. Ten sa snáď pre rolu magorského šéfa mafie Freddieho snáď narodil. Každý jeden záber na neho stojí za to, niečo neuveriteľné ako to tu dokázal roztočiť. Záver sa síce dal tušiť, no to neuberá na celkovej kvalite. Skrátka excelentná britská gangsterka - uhrančivá, podmanivá a obsahovo pútavá až do morku kostí. Zmes emócií, ľudských charakterov, drsnoty a brutality v jednom kotli, kde to vrie po celý čas. Rozhodne odporúčam do pozornosti, hlavne tým, ktorí majú radi britskú produkciu i s jej špecifikami. ()

Reklama

H34D 

všechny recenze uživatele

Je příliš očividné, jak je tato minisérie vystavěna na herckém šílenství Toma Hardyho. Přitom ten nepředvádí nic nového, naopak zde hraje pouze Bronsna lite. Stále to však nesnižuje nic s výtečného zážitku, když se jeho Freddy (tohle není žádný eufemismus) rozhodně řádit. Jelikož The Take stojí na charakterech, nevěnuje se příliš svému mafiánskému pozadí, resp. nevěnuje se mu téměř vůbec a to je škoda. Zbývá jen tak trochu netradiční rodinné drama o vývoji vztahů mezi čtveřicí Freddy+bratranec a jejich ženušky. Zdaleka nejlépe napsaná a spolu s Freddym nejlépe zahraná je jeho partnerka Jackie. Jimmy v 90% případů skutečně nemá koule, a tak je velice nudný. V The Take cítím lehce kolísavou kvalitu, občas dokáže nabídnout opravdu silnou, nekompromisní scénu, popř. obstojný náhled na psychologii charakterů, ale jindy zůstává povrchní žvatlandou, která trpí na nepropracovanou gangsterskou rovinu. 6/10 ()

Philcze 

všechny recenze uživatele

Zdrcující minisérie s fantastickými herci a výborně vystavěným příběhem. Místo kulek a řinčení samopalu tu máme však spíše slzy a křik, neboť se scénář více věnuje rodinným záležitostem a odsunuje samotné "prácičky" na druhou kolej. Tom Hardy tu samozřejmě překonává hranice drsnosti a jeho kreace zlodějíčka, který sice vypadá, že je věčně mimo, ale vždycky skončí víc zapletený než by chtěl, je naprosto dokonalá. 100% ()

VAC0 

všechny recenze uživatele

Heh, co se dá k této britské minisérii dodat?! Snad jen to, že je to (svým možná trošku zvráceným pojetím) geniální. Během sledování se u vás vystřídá mnoho emocí. Budete brečet, budete zhnuseni, budete zděšeni, budete frustrováni, budete zvědavi, budete rozhněváni, budete překvapeni, budete rozpolceni, na konci budete cítit míru satisfakce a zadostiučinění, avšak jedno je jisté. Smát se rozhodně nebudete! Prostor pro radost či smích (pokud to je to, co hledáte) zde opravdu není. Tom Hardy jako Freddie zahrál psychouše a schizofrenika jako z příručky pro začínající psychiatry Bohnické léčebny, nicméně postupný vývoj Shauna Evanse alias Jimmyho z pikolíka a přehlížené loutky na vyzrálého kápa, který nakonec nedopustí, aby s ním někdo vyjebával, mi utkvěl v hlavě trošku více. The Take rozhodně nepatří mezi seriál, který bych zhlédl pouze jednou. Highly recommend! ()

Galerie (22)

Zajímavosti (4)

  • Hlavné natáčanie seriálu sa konalo v Dubline. (Arsenal83)
  • Seriál je natočen na motivy literární předlohy „The Take“ od britské detektivní spisovatelky Martiny Cole. (Cliff Booth)
  • Úloha Freddieho Jacksona (Tom Hardy) bola pôvodne ponúknutá Dannymu Dyerovi, ktorý ju odmietol. V roku 2022 uviedol, že toto rozhodnutie ľutuje. (Arsenal83)

Reklama

Reklama