Reklama

Reklama

Godzilla

  • USA Godzilla (více)
Trailer 3

Nejznámější impozantní monstrum na světě se ve filmu postaví proti zlým nestvůrám ohrožujícím samou existenci lidstva, kterým vdechla život vědecká arogance lidí. (Warner Bros. CZ)

Recenze (1 622)

Atten 

všechny recenze uživatele

V Japonsku je Amíků víc, než Vietnamců v Holešovicích, Godzilla chytla červy, co žerou jaderný elektrárny a specializované jednotky US Army se chovají jako domobrana s vidlema a kamením. A jako vždycky, po rozsáhlým brýfingu odborníků, na to pro jistotu chtěj hodit atomovku, i když to postrádá jakoukoliv logiku. A to, bohužel, neni jediná věc, co ve filmu nedává smysl. Zas jedna velká "badabum" pičovina. Dneska je holt populární vysrat se na hloubku a všechno vsadit na efekty. Ale veskrze nad všema nesmyslama se dá mávnout rukou, pokud přimhouřím oči. Jediná věc, která mi ve finále vrtá hlavou, je - jak jsem u toho sakra vydržel dvě hodiny? ()

Fajung 

všechny recenze uživatele

Plnokrvný, alebo v tomto prípade skôr radioaktívny popkorňák, jak stvorený na veľké plátno. Príbeh je síce dosť utrhnutý z reťaze a mierne kontaminovaný, ale v tomto prípade išlo o film na efekt s dôrazom na audiovizuál. Ja som dostal, to čo som očakával a nebol som sklamaný. Videné v kine. 80% ()

koudak88 

všechny recenze uživatele

Jedním slovem, bomba! Strašně jsem se těšil na tento film a proto jsem se trochu bál, že by mě mohl zklamat, jak to teď často bývá, ale ono to bylo naopak! Ukázky výborně navnadili a přitom neukázali skoro nic a samotný film se sice pomaleji rozjíždí, ale v momentě, kdy MUTO vytáhl ťapku z radioaktivního růžku nebo prvního dupnutí Godzilly na letišti, jsem seděl zařezaný v sedadle s otevřenou pusou. Závěrečná bitva monster v San Franciscu neměla chybu a celkově jsem z kina odcházel nadšený! Jasný, určitě tam jsou některé herecké výkony a dialogy slabší, ale čert to vem! Na tento film se jde kvůli monstrům a destrukci a toho tu bylo dosti! 5* ()

brasek 

všechny recenze uživatele

Maximálna spokojnosť! Lepšie to ani byť nemohlo, krásne temná atmosféra, nepredvídateľná zápletka a Godzilla so starým image. Aktuálne hodnotenie 61% je veľmi málo, snímok si zaslúžia viac! ()

Tomko87 

všechny recenze uživatele

Ani nepamätám, kedy naposledy ma takto odrbali traileri ako na Godziilu. Podľa nich som si bol istý že to bude parádny monster film. A čo som dostal ? Debilný film o vojačikovy , ktorý uteká za svojou rodinou, medzi tým neváha robiť zo seba hrdinu. Tento paskvil nieje film o Godzille. Je o patetickéj rodinke, monster milencoch, a v poslednom rade o Godzille, kktoréj sa očividne páči byť kazišukom. Celý čas si hovorím . Však Edwards si to vyžehlí očakávaným finále. No Nieje nič horšie ako sledovať súboj očami bezvýznamného vojaka a všetko podstatné nám uniká, lebo sa kamera sústreďuje na vojakov. Za tento fail si zaslúži Edwards zhorieť na hranici. Tak ma napadá, že po Godziile je Del Torov Pacific priam labutia pieseň. Dve hviezdičky dávam len za technické spracovanie. ()

májovec13 

všechny recenze uživatele

Velmi zajímavá první polovina, kterou totálně zabíjí pozdější souboje obr-monster ve tmě a prachu...zapojení hlavním postav poté jaksi vyšumí a o Gojiru nakonec ani tak moc nejde... ()

Walle 

všechny recenze uživatele

Godzila je další z pokusů o remake v novém kabátě, na který se pokud budu mít na výběr znovu nepodívám. Jedná se, o jak už si u remaků slavných filmů v poslední době začínám zvykat, jen o bezpříběhovou ukázku speciálních efektů, u které se tvůrci onu bezpříběhovost ani nesnaží maskovat. Efekty a opět pár hrdinských scén jsou to jediné, čím tento film disponuje a souboj monster, na jehož konci jedna odplouvá do oceánu při západu slunce oslavovaná jako hrdina, zatlouká tomuto "veledílu" poslední hřebík do pomyslné rakve. ()

bonovox 

všechny recenze uživatele

Nová Godzilla je zaujímavý blokbuster, ktorý však u mňa zlyháva hlavne v druhej polovici. Tá prvá s budovaním atmosféry je skvelá, žiaľ záverečná deštrukcia San Francisca je veľmi nesúrodá a plná zmätkov. Určite to bol zámer a tešil som sa ako to celé vyznie, ale mne to všetko pripadalo zbytočne mätúce. Pre mňa určite sklamanie z nevyužitej šance na kvalitný film. ()

Scaevola 

všechny recenze uživatele

(obsahuje spoiler pro ty, kteří neholdují japonským filmům a shlédli pouze Emmerichovu versi z roku 1998 jako má maličkost) Vlastně si nejsem jist, co že se to stalo: Lidská arogance byla potrestána, opulentní kamera zachytila několik působivých scén a opravdu mnoho budov zničila podivně vytvarovaná monstra vzešlá z ještě podivnější mythologie, kterou vysvětlit Evropanům asi nikdy nebude možné. Ale jinak bohužel nic. O cosi se bojuje, leč nikoho to nezajímá, protože postavy proletí kolem a už je nikdo neuvidí; rodina je - kvůli několika hloupostem - rozdělena a nikoho to vlastně nebolí, protože všichni ví, jak to dopadne, a nad tím vším se perou nestvůry, z nichž jedna je asi ta hodná a dvě asi ty zlé, přestože v součtu pobíjí lidi bez rozdílu. Inu ve filmu pro lidi je těžké udělat hrdinu z něčeho jiného než z člověka. Ve výsledku dobrodružná podívaná pro celou rodinu, kterou ale asi nikdo nepotřebuje vidět podruhé. ()

listo odpad!

všechny recenze uživatele

Zhruba po 40 minutách sledovaní filmu jsem myslela, že mám astmatický záchvat, poté infarkt a nakonec se z toho vyklubal projev sebezáchranného mechanizmu mého nervového systému, který zoufale volal: Okamžitě přestaň sledovat tu megakokotinu, jinak nastane totální kolaps! Uposlechla jsem a do deseti minut se mi udělalo zázračně lépe. Ale bylo to o prsa vietnamské plavkyně... ()

Tomy_Reardon 

všechny recenze uživatele

Jedna hvezda za Efekty, druha protoze miluju Gonzillu.. Jinak nesmyslny, preplacany, vyhroceny, poblazneny a nehezky, tfujj jedno velky zklamani!!! ()

Dvorka96 

všechny recenze uživatele

Nemastná a neslaná slátanina něčeho co má připomínat Godzillu. Možná se tvůrci snažili držet originálu, ale to co vzniklo tomu moc nevypovídá. Celý film je o tom, že jsou vedeny dlouhé rozhovory a plány na zničení monster a nakonec přijde Deus Ex machina alias Godzilla a zachrání situaci svým atomovým dechem. V porovnání s Emmerichovou verzí je to jen slabý odvar. ()

Rust_Francis 

všechny recenze uživatele

No přátelé ruku na srdce, dlouho jsem neviděl takovou tuctovou americkou chujovinu...jedna příšera byla asi málo, tak jim tam šupnem jěště jednoho, něco jak pavouka s křídlama né? Né, rovnou dva ! Boha jeho...ale pěkně popořádku. Na Godžilu jsem se těšil...a úvod vypadal opravdu zajimávě, ale po chvíli jsem věděl kam to půjde a od prvního momentu, kdy se nám představila ta černá potvora, to u mě skončilo. Co se týče vizuální stránky - paráda, některé záběry a ono celkové zpracování Godzilly stálo fakt za to (viz scéna na mostě). Zvuk též na jedničku, dunělo mi to tady jedna báseň. Příběh? Průser. Skoro bych řek, že tam ani žádný není. Tak debilní shoda náhod, někdy jednání hrdinů a určité vysvětlení některých situací, no, každému po jeho gustu. Já se přistihl několikrát jak se uculuju a odfrkuju, že tohle snad není možné (ještě aby bylo, že?). A nakonec vlastně naše potvorka Godzillka je kámoš, která chrání celé město před záhubou a v příštím díle ji uvidíme po boku Avengers. No soráč, ale za mě fakt, jak jsem řekl, chujovina. Zlatá klasika s Renem a Broderickem...tu jsem si opravdu užil a pobaví mě dodnes, i když vím, jak to hromada lidí odsuzuje. Sere pes. Každý si najdem něco. U mě spíš 1,5 * ()

RealHonza 

všechny recenze uživatele

Kam se to hrabe na Godzillu z roku 1998. Absolutně nechápu, co ve filmu dělají nesmyslní padesátimetroví "motýli" (či co) požírající atomovky apod. Prvních 20-30 min. vypadal film nadějně, ale jakmile z elektrárny začal lézt tento "motýl", tak jsem věděl, že bude zle, jen jsem ještě nevěděl, že tak moc. Godzilla jako taková je pěkně hnusná, navíc mám pocit, že tvůrci měli problém zachovat její jednotnou velikost a možná i vzhled. A kromě chrlení elektromagnetického výboje či co, jako drak mohla taky třeba mluvit nebo si vzít na motýly meč ... ách jo. Dvě hvězdy jsou za ten vcelku dobrý začátek, jinak by to bylo skoro až na odpad. ()

Ironhead 

všechny recenze uživatele

Nevim nejak ani co o nove Godzille napsat... ten film neurazi ale ani nenadchne. Snad jen ta "zla monstra" mi byla o dost sympatictejsi (vypadala zajimaveji) nez cela Godzilla :_) ()

kolodej1 odpad!

všechny recenze uživatele

upřímně nechápu, jak někdo mohl být s tímto paskvilem spokojený. Vyplývá z toho, že mu stačí hodně málo. Já osobně jsem už dlouho neviděl nic tak špatného. I když přistoupíme na hru, že se objevila taková mostra na naší planetě, tak stále máme před sebou naprosto nesmyslný děj, kdy se všichni zúčastnění chovají jako idioti, nejvíce pak armáda, která buhvíproč nepoužije moderní vojenskou techniku, i když je film zjevně zasazen do současnosti. Místo, abych cítil zájem a vzrůstající napětí, se mě stále víc zmocňovala nuda. Paradoxně nejnudnější to bylo v době, kdy měl film gradovat. Viděl jsem chaotické potácení oblud, špatně nasnímané záběry, emoce na nule a bylo mi úplně jedno, jak to dopadne. Stupidní béčkový film, kde je všechno špatně, přiom má neuvěřitelně vysoký rating. ()

Eeve 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že som očakávala viac. Hneď vysvetlím prečo. Prvé dve tretiny filmu sú atmosféricky naozaj výborné, bohužiaľ, v tej poslednej finálnej tretine, to už ide dole vodou. Scény ako cez kopirák, i klišoidnosť zavítala. A to som sa poriadne na tento final fight tešila. Ďalej sú tu naozaj veľmi rozporuplné výkony hercov. Aj keď chápem, že vo filme, ako je tento, na nich zas až tak nezáleží, vesměs to ale bola tlupa nudných a plochých charakterov, ktorých osud vám bol ukradnutý, a na Aarona Taylor-Johnsona sa strašne pozeralo :) Určite najväčší castingový fail v tomto filme. Väčšina pocitov, ktoré sa mu na tvári totižto odohrávala, nezodpovedala momentálnemu dianiu vo filme :) (btw, bola by som naozaj zvedavá, kedy už konečne vyberú dospelého herca, ktorý sa na svojho detského predstaviteľa bude aj reálne podobať). Zato Olsenka sa opätovne ukázala ako celkom príjemná herečka. Najlepšie však určite zahrali Cranston a Hawkins. Watanabe sa tam celý čas len tak vznáša, zadumane hľadí do diaľky a prenáša tklivé pripomienky, ako Godzilla všetko zvládne, o rovnováhe prírody a tak. Veľmi rozporuplný charakter, buď to nie veľmi dobre napísaný, alebo nie veľmi dobre zahraný - prikláňam sa skôr k prvej možnosti. Rada som videla vo vedľajšej úlohe Garyho Chalka, i keď v maličkej.V neposlednom rade ide aj o samotnú Godzillu, ktorá si seginica vyslúžila minimum priestoru na plátne oproti ostatným potvorkám a ľudským hercom. A takisto ide o jej vypracovanie, ktoré ma teda nenadchlo ani náhodou, Godzilla mi bohužiaľ skôr pripomínala maca Balú skríženého s gorilou a jaštericou. No chápem, že japončíci chceli už konečne vidieť ten "svoj originál". Rešpekt ani strach - žiaden. Zato obidvaja MUTOvia si toho screen timeu užili viac než dosť - tieto ich časti som si preveľmi užila, vyrobení boli naozaj úžasne, a to som si myslela, že sa už žiadne originálne zvuky pre príšerky nedajú vymyslieť - zato tie Godzilline sa poväčšine nevydarili - pripomínali skôr mňaučacu robomačku. Nesmiem opomenúť aj dosť veľkú mieru hlúpostí a nelogičností. Z nepreberného množstva uvediem zopár príkladov, čo sme sa to zase raz všetko dozvedeli, no napríklad - 1. keď ide Muto niekam pešo, vždy sa vypraví cez nejaké veľkomesto, 2. Mutá majú veľmi radi mosty - poväčšine ich obídu, obkročmo prechodia, podídu, až nakoniec zhodia, 3. ste vedci a našli ste neznámeho predhistorického tvora v kukle? Dajte mu najesť a uvidíte, čo sa z toho vyliahne, 4. elektromagnetický pulz je vidieť, ešte vás dokáže aj zhodiť, 5. sú si istí, že vedia, čo to je výtrus a čo parazit? :), 6. evolúcia tu dostáva riadne na frak - nielenže si Muto, ako tvor milióny rokov starý, prakticky vyhynutý ešte pred príchodom človeka na svet vyvinie zbraň - elektromagnetický pulz, ktorý mu bol v predhistorickom období na dve veci (ak teda medzi jeho vlastnosti nepatrí aj veštecká schopnosť), ale aj taká Godzilla, ktorá si žije tiež milióny rokov v morských hlbinách, nevyzerá teda vôbec, že by sa snažila nejako prispôsobiť svojmu prostrediu, 7.podľa infošiek z filmu sa tieto tvory živia žiarením, absorbujú ho - na čo im je teda prepána žalúdok? :) Keďže tak úžasne šikovne hltali atómové bomby, 8. Godzilla je dosť veľká na to, aby pri svojom príchode na pevninu spôsobila vlnu tsunami, ale keď prepláva tesne popod lietadlovú loď, tá sa ani nehne. Ani je návrat do mora prakticky nezdvihne hladinu :) Bóóóže to som sa zas raz rozpísala, pardon :) Už len sumarizácia - celkovo je to zo začiatku zaujímavý film, ktorý mal ale oveľa väčší potenciál, ktorý treba pozerať s vypnutým mozgom, inak si budete často ťukať po hlave (viem, viéém, že je to scifi), a v ktorom budete s najväčšou pravdepodobnosťou držať palce sympatickým Mutám :) () (méně) (více)

Tondonis 

všechny recenze uživatele

Čo sa týka spracovania a atmosféry tak je to pred Emmerichom na milé vzdialené. No je to nuda. Je vám úplne jedno, čo sa stane s postavami. Jasné, že má ísť hlavne o GODŽIRU, no nejaké sympatie K hercom by mali byť prirodzené. Absentujú, rovnako ako duša tohto filmu. ()

Související novinky

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

Gareth Edwards a nový Jurský svět?

21.02.2024

Kolem dinosauří série začíná opět být čím dál víc rušno. Není tomu ani tolik dnů od chvíle, co jste se zde mohli dočíst, že ohledně natočení nového dílu Jurského světa z pera scenáristy prvních dvou… (více)

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

Legendary zvažuje právní kroky proti Warnerům

07.12.2020

Před pár dny jste se zde mohli dočíst, že studio Warner Bros. zveřejnilo své plány pro zavedení bezprecedentního modelu distribuce na rok 2021, v jehož rámci by mohlo uvést veškeré své nové snímky v… (více)

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

Zamíří Godzilla vs. Kong na stream?

27.11.2020

Následovník filmů Godzilla, Godzilla II Král monster a Kong: Skull Island od studií Legendary Pictures a Warner Bros. by mohl dorazit na streamovací službu. Možná. Film Godzilla vs. Kong v režii… (více)

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

Godzilla vs. Kong se nejspíš posune

26.05.2020

Nadcházející snímek Godzilla vs. Kong režiséra Adama Wingarda, jenž má zakončit čtyřdílnou filmovou sérii odstartovanou filmem Godzilla z roku 2014, měl původně dorazit už tento měsíc. Později byl… (více)

Reklama

Reklama