Reklama

Reklama

Ve jménu vlasti - Série 8

(série)
Trailer
Krimi / Drama / Mysteriózní / Thriller
USA, 2020, 11 h (Minutáž: 55 min)

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Claire Danes, Mandy Patinkin, Costa Ronin, Linus Roache, Nimrat Kaur, Maury Sterling, Numan Acar, Andrea Deck, Tim Guinee, Sam Trammell, Cliff Chamberlain (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(12)

Obsahy(1)

Snažili se jí zlomit, ale marně. Ona jim plivla do tváře. Carrie si po zvyká na normální život po několikaměsíčním vězením v ruské věznici. Chce se znovu aktivně zúčastnit mise jako členka CIA. Bohužel ale její výsledek u detektoru lži nebyl dvakrát přesvědčivý. Nehledě na to ji Saul povolává do Afghánistánu, kde se snaží zabránit nadcházející válce... (Varan)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (33)

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trošku jsem se do toho dostával, jelikož ještě nestálejší, možná dokonce kompromitovaná Carrie se projevovala jako tak extrémně NEtýmový hráč, až jí člověk nevěřil / nefandil. Navíc se opět řešila situace na Středním východě, z minula již značně obehraná (jakožto i v reálu nekonečná a neřešitelná). Ovšem od zásadní události ve 4. dílu nabrala série ohromný spád, který si udržela skoro do konce – v němž ovšem byla Carrie tlačena udělat něco, o čem by (podle mě) ani na vteřinu neuvažovala. Vybruslila z toho ale ještě (v rámci charakteru) přijatelně. Jenom ta politická "rozmíška" na pokraji válečného konfliktu byla jaksi utnutá, tam by mě pokračování a následné diplomatické handrkování obou stran stále dost zajímalo. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Stáva sa čoraz zriedkavejšie, že veleúspešný seriál dokáže zakončiť úspešnou záverečnou sériou. Ten monštrózny tlak fanušíkov a televízneho trhu spôsobuje zlyhanie tvorcov presne vtedy, kedy by to bolo dôležité dať čerešňu na tortu. Stačí, keď si spomeniem na Dextra, How I met your Mother, Game of Thrones, atď... Vzhľadom k tomu, že Homeland je v mojich očiach najkvalitnejším počinom so špionážnou tematikou vôbec, na základe neúspešných zakončení ostatných obľúbených seriálov som neočakával žiadny silno uspokojujúci záver. Carry so Saulom však odchádzajú so sladkokyslím záverom, ktorý nemohol byť asi korektnejší a zároveň kontroverznejší, a to všetko behom jednoho z najnapínavejších sérií celkovo. A ajkeď má posledná séria občas otázny scenár, čo sa realizmu týka, gradujúce napätie, otáznosť a nevypočítateľnosť pripomenuli to najlepšie z Homelandu, čo mi za osem sérií ponúkol. A tým pádom sa stáva Homeland jeden z mála seriálov, ktorý bude stáť za to si za pár rokov pustiť od začiatku až do konca, znovu. Alex Gansa, Howard Gordon! ()

Reklama

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Přes výsledné čtyřhvězdičkové hodnocení vnímám osmou sezónu jako nevyrovnanou, přičemž pohádkové finále pro mě bylo velkým zklamáním. K Homelandu, kterým to před lety začalo to mělo nakonec dost daleko, přestože jsem měl v některých momentech pocit, že si tvůrci na svou tehdejší práci přece jen vzpomněli. Navíc už mi fakt vadí, jak za všechno můžou Rusové. Nejsem žádný rusofil, je mi jasné, že Vladimír Putin chce stát v čele státu, který bude získávat na moci, ale alespoň nemám pochyby o jeho svéprávnosti, což často nemohu říci o jeho protějšcích u červeného tlačítka za Atlantikem. I ta ohraná písnička o okupaci ze srpna 68' (ač pravdivá) už mě nebaví, protože jsem se vždycky zajímal o dějiny, takže vím, že nám v roce 1938 respektive 1939 totéž provedli Němci podporovaní Itálií za tichého souhlasu Velké Británie a Francie (přesto jsme s nimi v EU a NATO na věčné časy a nikdy jinak). A stejně jako v roce 1968 nezaváhali s bodnutím do ledvin ani všichni naši sousedé. Takže kdybych měl nenávidět všechny okupanty, musel bych se cítit dost osaměle. 4*- ()

Davies182 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Made me cry like hell. Pokud si osobně nedokáži představit lepší zakončení, tzn. ani víc hořké, ani sladší, ale jsem naprosto spokojen s tímto, znamená to, že lepší vizitku si tvůrci po téměř deseti letech natáčení seriálu prostě nemohli zasloužit. Homeland pro mě byl špičkou špionážních seriálů, a mám seriózní obavy, že se mu na televizním poli už nikdy nic nevyrovná. Po herecké stránce, ve stupňování napětí, ani v nekompromisním reflektování světové politické situace. Ale ono to je možná dobře. Nač se přeci jen pořád dokola snažit, sesazovat krále z trůnu? Prostě si za dekádu dám opáčko, a bude. Takže: ať žije král! Navždy v nás. ()

klukluka 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dávám jen 3 hvězdy, což neodpovídá tomu, jak moc se mi tenhle seroš dostal pod kůži. Ale konkrétně tahle série už pro mě neměla takový spád a hlavně- už jsem absolutně nebyl schopen uvěřit- na po míru prahnoucího teroristu Hajsáma, na Saula, který se stal jeho nejvytrvalejším obhájcem, na Saula, který bezmezně důvěřoval Carrie, na pouto, které vzniklo mezi Jevgenijem a Carrie, na situaci, kdy se jejich vzájemné sympatie rozhořely naplno, na Rusy, kteří by si škodnou Carrie pustili do kurníku... Na druhou stranu nemůžu nevidět, jak mě Homeland vzdělal. Tohle byla škola diplomacie v kostce. Užitečná lekce z mezinárodní politiky a mechanismů fungování tajných služeb i představitelů USA. Tři hvězdy nejsou nic moc, první série ale posadily laťku extrémně vysoko. To je měřítko, které má na svědomí tohle “nízké” hodnocení. ()

Galerie (127)

Zajímavosti (3)

  • Názov epizódy môže byť odkazom na pôvodný izraelský seriál Hatufim, angl. Prisoners of War (2009-2012), z ktorého vychádzali prvé série Homelandu. (Real Tom Hardy)
  • V epizóde mala krátku scénu aj známa reportérka a korešpondentka Ramita Navai, ktorá informuje z podobných prostredí, o akých pojednáva tento seriál. V epizóde si taktiež zahrala jednu z reportérok. (Real Tom Hardy)

Reklama

Reklama