Reklama

Reklama

Domek z karet - Série 5

(série)
Trailer
USA, 2017, 11 h 20 min (Minutáž: 45–57 min)

Tvůrci:

Beau Willimon

Hudba:

Jeff Beal

Hrají:

Kevin Spacey, Robin Wright, Andrew Polk, James Martinez, Michael Kelly, Neve Campbell, Sean M. Brown, Patricia Clarkson, Curtiss Cook, Kwajalyn Brown (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Jde o víc než kdy dřív. Frank a Claire spolu pracují na upevnění moci a získání Bílého domu – jakýmikoli prostředky. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (45)

Stružák 

všechny recenze uživatele

Pátá série trochu mění zajeté pořádky, zajatý žánr seriálu. Najednou je to daleko víc detektivka a byť je politika jako taková pořád důležitá, je zde trochu upozaděná. To ale není na škodu, spíš naopak. Navíc zjišťuju, že čím víc se Claire dostává k moci, tím víc ji mám rád. Bohužel je to, mimo Franka, asi jediná víc zajímavá postava v téhle sérii. Ostatní buď jenom tak přicmrndávají (Jane Davis), nebo jsou to postavy krajně nesympatické (Conway, Yates), případně je jejich osud zatím takový nevyjasněný (Cathy). Zatím je u mě pátá série za lepší čtyři hvězdičky, ale samozřejmě v kontextu celého seriálu se jedná o prvotřídní podívanou. ()

Soweek 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Reklama slibovala nejtemnější sérii z celého seriálu a překvapivě se slib naplnil. Síla House of Cards ale spočívala v diplomatickém teroru, který byl naprosto uvěřitelný, pátá série už tyto vody dost opouští a z politického dramatu se tak stává "obyčejný" thriller, který snad už může skončit jen třetí světovou válkou. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Míra napětí, nehezkých činů a fascinace zlem stoupla v páté řadě natolik, že opravdu nemám důvod nedat nejvyšší hodnocení. Zatím nejlepší řada, šestky se bojím, ale vidět ji musím pak si oživím souvislosti a napíšu nějaký komplexní dojem. Jak mě seriál jako celek nikdy nefascinoval, o jeho sklonku se to říci nedá. Paráda!! ()

Hanys_ 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Frank Underwood už býval sice v lepší formě (tím nemyslím ale zas a opět perfektního Spaceyho jako spíš scénaristy), ale když si vezmu že se pořadí dílů přehouplo do sedmé desítky, je to pořád špičková kvalita. Potěšili by možná i staří známí, naštěstí ti noví neznámí to za ně vzali taky víc než dobře. 4/5 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tentokrát se 'Domek z karet' skládal pomaleji, možná proto, že komplikované machinace s volebním systémem pro mě nebyly zrovna srozumitelné (myslím víc než obvykle :-)). Pak už se najelo do starých dobrých, prohnilých politicko-korupčních kolejí, v nichž mrtvol (poněkud pochybně) přibývalo, Underwoodovi u moci si servítky nebrali. No a jelikož se vzhledem k obviněním v reálném světě stává pátá sezóna Spaceyho (hereckou i kariérní?) labutí písní, velice lákavé rozestavení figurek (Claire vs. Frank) ze závěru bohužel padá. :-( ()

Galerie (155)

Reklama

Reklama