Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

playboxguest 

všechny recenze uživatele

Tady se těžko rozhodnout, zda kliknout na tři nebo čtyři hvězdy. Některé povídky byly parádní (Timo Tjahjanto mi začíná připadat čím dál zajímavější), některé tak blbé, až správně ujeté (uprděná, nebo závěrečná), jiné mi mnoho nedaly, přesto jsem se ale díky nepřepálené stopáži jednotlivých povídek nestačila nudit. A jelikož se název každé povídky dozvíme až v jejím závěru, bavila jsem se u nich i spekulováním nad tím, jaký název se za daným písmenem asi ukryl. No trefila jsem se čtyřikrát, a proto i vzhledem k tomu nízkému hodnocení tady tomu teda nakonec i tu čtvrtou hvězdu vpálím, ač je to hvězda slabá jako nejslabší povídky v téhle Abecedě. 70% ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně těžké na hodnocení..Většina je slabá, několik jich je zajímavých a pár skoro až úžasných... Ve výsledku ale člověk na ty špatné velmi lehce zapomene a v hlavě mu zůstanou jen ty provokativní(někdy provokativní možná až moc okatě) a ty velmi povedené(originální, hravé, vtipné, technicky zvládnuté..).....Za mě nakonec takový ušmudlaný nadprůměr-i když je na pováženou kolik písmenek se točilo okolo záchodu. někde mezi 3 a 4 ()

Reklama

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Trochu (vlastně hodně) nevyrovnaná kvalita i nevyhraněný žánr/styl jednotlivých povídek, ale není se čemu divit, když je jich ve filmu tolik, co písmen anglické abecedy. Rozptyl v rozmezí horror, sci-fi, thriller, artovina, animák, groteska, nechutnost nebo i nezařaditelná nepochopitelnost. Na čtyři až pět hvězd v kategorii "kraťas" (napříč všemi žánry) vidím příběhy B, Q, R, S, U, V a X, na necelé čtyři pak C, I, N, P. Bezkonkurenčně nejnechutnější a nejdivnější je potom japonské (jak jinak) F. ()

*CARNIFEX* 

všechny recenze uživatele

"A" - Apokalypsa. Nežiaduci manžel (70%), "B" - BigFoot. Strašidelná legenda pre deti (30%), "C" - Cyklus. Keď nočná mora nemá konca kraja (30%), "D" - Dogfight. Pes, najlepší priateľ človeka (80%), "E" - Exterminate. Obeť lovca (15%), "F" - Fart. Prdy (ODPAD), "H" - Hydro electric diffusion. Bábkové "divadlo"(10%), "I" - Ingrown. Obeť "lásky" (40%), "J" - Jidai geki. Kat (35%), "K" - Klutz. Na velkej (20%), "L" - Libido. Nelútostný súboj (70%), "M" - Miscarriage. Potrat (20%), "N" - Nuptials. Papagáj, najlepší priateĺ človeka (40%), "O" - Orgasm. Orgasmus (20%), "P" - Presure. Nátlak okolia (20%), "Q" - Quack. Spravodlivá smrť (40%), "R" - Removed. Vyradený zo spoločnosti (45%), "S" - Speed. Okamžitá smrť (30%), "T" - Toilet. Nočná mora zo záchoda (80%), "U" - Unearthed. Z pohľadu upíra (30%), "V" - Vagitus. "Avanger?" (55%), "W" - W.T.F. - Pičovina (ODPAD), - "XXL" - "Diéta", pri ktorej zaručene zhodíte pár kg (75%), "Y" - Young Buck. Vydarený vnuk (45%), "Z" - Zetsu Metsu. Street fighter penisov (20%). Neskutočne sklamaný. Nebyť väčšiny skutočne absurdne trápnych epizód, ktoré so žánrom horor nemali absolútne nič spoločné, ktoré pôsobili tak jebnuto, že sa človek čudoval sám sebe, že na to vôbec čumí, mohol to byť dobre zmáknutý nápad. Takto ostalo len pri "planých rečiach" a skonštatovaní, že tento snímok je márna trápnosť - cca 25 - 30%. ()

chezush 

všechny recenze uživatele

Ufff.. dost jsem se na tenhle kousek těšila. Jména režisérů pro mě byla největší lákačkou, ale to co někteří předvedli... jsem nasraná. Ale vážně nasraná, protože po celou dobu sledujete plýtvání potenciálu. Režiséři měli ''volnou ruku'' a rozpočet 5000 dolarů, se kterým dostali za úkol natočit krátký film, který by zachycoval jakýkoli způsob smrti. No a když vidím tu promarněnou šanci, tak jsem akorát rozčílená. Největší zklamání bylo M is for Miscarriage od Westa, protože to co vytvořil.. to mi hlava nebere. A F is for Fart snad ani chápat nechci, to je opravdu nad mé chápání. Nebudu tu rozepisovat každou povídku zvlášť, ale nejvíce se mi líbilo D is for Dogfight, L is for Libido, T is for Toilet, U is for Unearthed, X is for XXL a Y is for Youngbuck. Ty špatné části ale převažují a pár velmi dobrých částí to bohužel nezachrání. Takže jako celek to působí nevyrovnaně a celkový dojem je zklamání. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)
  • Tento horor bol v Nemecku zakázaný kvôli násilnému obsahu a možnému vplyvu na mladistvých divákov. (Marceloo)
  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)

Reklama

Reklama