Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Trochu (vlastně hodně) nevyrovnaná kvalita i nevyhraněný žánr/styl jednotlivých povídek, ale není se čemu divit, když je jich ve filmu tolik, co písmen anglické abecedy. Rozptyl v rozmezí horror, sci-fi, thriller, artovina, animák, groteska, nechutnost nebo i nezařaditelná nepochopitelnost. Na čtyři až pět hvězd v kategorii "kraťas" (napříč všemi žánry) vidím příběhy B, Q, R, S, U, V a X, na necelé čtyři pak C, I, N, P. Bezkonkurenčně nejnechutnější a nejdivnější je potom japonské (jak jinak) F. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivo nekonzistentná a miestami nudne pôsobiaca hororová antológia, v ktorej je na každé písmenko abecedy natočený hororový kraťas s témou smrti. Na to, že tu je 26 filmíkov od 27 režisérov z 15 krajín, je to však trochu fádne a nenápadité. Osobne sa mi najviac páčilo "D is for Dogfight" od Sarmienta a najmenej "W is for WTF!" od Schneppa. Celkovo slabší priemer, aj keď už len samotný nápad je každopádne fajn. ()

Reklama

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

The ABCs of Death je skutočne ambicióznym a nápaditým počinom - natočiť poviedkový horor, zložený z 26 nezávislých príbehov, zoradených podľa abecedy, pričom každý z nich má na svedomí iný režisér, to je vcelku odvážna myšlienka, bohužiaľ jej realizácia nakoniec dopadla omnoho skromnejšie, než som dúfal. Napriek tomu, že do projektu sa podarilo dotiahnuť niektoré zaujímavé filmárske mená ako Gens, Nishimura, Jake West či Ti West, výsledok nie je nijak svetoborný, nakoľko tvorcovia si toho na ramená naložili viac než dokázali uniesť a niektoré sotva párminútové epizódky ma absolútne nezaujali a z môjho pohľadu mali asi takú výpovednú hodnotu ako bežná televízna reklama s koncom, snažiacim sa byť za každú cenu vtipný a originálny. ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Relativně nevyrovnaná hororová kompilace, která přes všechnu snahu doplácí na dvě věci. Za prvé na kvalitativní rozkolísanost - několik opravdu brilantních kousků ztracených v záplavě průměrnosti, autorské bezradnosti, přes nepochopitelné whatthefucky až k naprostému řemeslnému dnu pod úrovní studentského cvičení. Na druhou stranu to dobře demonstruje, jak těch několik "špatných" věcí dokáže shodit a znehodnotit práce ostatních autorů. A druhá věc, která ve filmu trošku neladí... je krkolomný koncept, že v každém segmentu musí mermomocí někdo natáhnout brka. Víc než několikrát jsem se nemohl zbavit pocitu, že ten závěrečný exitus byl do příběhu narván tak nějak z povinnosti, aby se producent nažral a režisér zůstal celej. Abych ale jenom nedštil síru ze svých pověstně kritických nozder, dodávám, že film se díky momentu překvapení dá dokoukat. Kvůli "Unearthed" jsem byl rád, že jsem vydržel až do konce. Za vrchol sbírky považuju lyrické "O for Orgasm", které svou onanistickou artovou formou perfektně naplňuje obsah výrazu "petit mort". ()

lestyna 

všechny recenze uživatele

Je velmi těžké hodnotit film jako celek. Jelikož část příběhů se mi líbila a potěšila mě, druhá naopak zklamala, či dokonce znechutila. Ale, jelikož musím udělit hodnocení všech dohromady, dávám 2*. Bohužel víc si to nezaslouží. Už z důvodu, že těch horších bylo podstatně víc. Ovšem byly tam příběhy, které stály zato např.: X Is for XXL- Velmi povedené dílo i když pěkně nechutné. B Is for Big foot- Ani nebylo potřeba přílišné brutality, přesto děsivé a poutavé. K Is for Klutz- Ani ne tak horor, jako vtipná animace. T Is for Toilet - Další velmi zábavná, dobře udělaná, krvavá animace. To jsou příběhy, které si u mě získala plus. Ovšem nemůžu a ani nechci opomenou toto dílo: F Is for Fart- Nechápu, že něco takového do filmu vůbec dali. Stupidní, hloupé a totálně nesmyslné !!! ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Tento horor bol v Nemecku zakázaný kvôli násilnému obsahu a možnému vplyvu na mladistvých divákov. (Marceloo)
  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)
  • V příběhu "W is for WTF!" je možné vidět na zdi studia pověšenou repliku meče z filmu Barbar Conan (1982). (Beckett51)

Reklama

Reklama