Reklama

Reklama

The ABCs of Death

  • Slovensko Abeceda smrti (festivalový název)
Trailer
Povídkový / Horor / Thriller / Animovaný / Komedie
USA / Nový Zéland, 2012, 129 min
(další profese)

Obsahy(1)

The ABC's of Death je ambiciozním dílem, které bylo natočeno na části, na kterých se podílelo v režii přes dvě desítky světových talentů filmového žánru. Inspirován dětskými vzdělávacími knížkami ABC, je film složený z 26 jednotlivých kapitol, kde ke každému režisérovi je přiděleno jedno písmeno abecedy. Režiséři potom dostali volnou ruku jak vytvořit příběh, kde nesmí chybět téma smrt. (Nivenx)

(více)

Videa (2)

Trailer

Recenze (134)

lestyna 

všechny recenze uživatele

Je velmi těžké hodnotit film jako celek. Jelikož část příběhů se mi líbila a potěšila mě, druhá naopak zklamala, či dokonce znechutila. Ale, jelikož musím udělit hodnocení všech dohromady, dávám 2*. Bohužel víc si to nezaslouží. Už z důvodu, že těch horších bylo podstatně víc. Ovšem byly tam příběhy, které stály zato např.: X Is for XXL- Velmi povedené dílo i když pěkně nechutné. B Is for Big foot- Ani nebylo potřeba přílišné brutality, přesto děsivé a poutavé. K Is for Klutz- Ani ne tak horor, jako vtipná animace. T Is for Toilet - Další velmi zábavná, dobře udělaná, krvavá animace. To jsou příběhy, které si u mě získala plus. Ovšem nemůžu a ani nechci opomenou toto dílo: F Is for Fart- Nechápu, že něco takového do filmu vůbec dali. Stupidní, hloupé a totálně nesmyslné !!! ()

ledzepfan 

všechny recenze uživatele

Hodně těžké na hodnocení..Většina je slabá, několik jich je zajímavých a pár skoro až úžasných... Ve výsledku ale člověk na ty špatné velmi lehce zapomene a v hlavě mu zůstanou jen ty provokativní(někdy provokativní možná až moc okatě) a ty velmi povedené(originální, hravé, vtipné, technicky zvládnuté..).....Za mě nakonec takový ušmudlaný nadprůměr-i když je na pováženou kolik písmenek se točilo okolo záchodu. někde mezi 3 a 4 ()

Reklama

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Až prekvapivo nekonzistentná a miestami nudne pôsobiaca hororová antológia, v ktorej je na každé písmenko abecedy natočený hororový kraťas s témou smrti. Na to, že tu je 26 filmíkov od 27 režisérov z 15 krajín, je to však trochu fádne a nenápadité. Osobne sa mi najviac páčilo "D is for Dogfight" od Sarmienta a najmenej "W is for WTF!" od Schneppa. Celkovo slabší priemer, aj keď už len samotný nápad je každopádne fajn. ()

Dudek 

všechny recenze uživatele

Přestože nejsem fanoušek krátkometrážních filmů, jednou za čas si pustím rád povídkové filmy. A pokud se sejde podobná režisérská skvadra, mám dokonce i jistá kvalitativní očekávání. Podobný formát má spoustu nevýhod, ale pro diváka i tvůrce jednu nezpochybnitelnou výhodu, který mínusovou stránku snadno smázne. Lze pustit uzdu vlastní fantazii a zariskovat mnohem více než u klasického dlouhometrážního snímku. Abeceda smrti není celistvým snímkem, kde by do sebe jednotlivé segmenty zapadaly a ke konci poodhalily úchvatnou a nečekanou pointu. V podstatě jde jen jednoduchá zadání, kdy je každému režisérovi přiřazeno jedno písmeno abecedy a on mu musí věnovat několik minut děje. Většina tvůrců si poradila dle očekávání bez problémů, ale někteří překvapili naprostou bezradností a nepovedeným příspěvkem. Opravdu zdařilé epizody by se daly spočítat na prstech jedné ruky, a pokud bychom měli spočítat jen ty, které jsou hodné zapamatování, byla by i jedna ruka moc. Přesto však tato směsice nenudí, epizoda střídá epizodu a celé to jede přiměřeným tempem vpřed. Celkový dojem je však spíše negativní, protože od podobných jmen by se dala očekávat mnohem lépe odvedená práce. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Tak tohle bylo tedy vážně něco!Naprosto chápu hodnocení pouze 47% a to i od zdejších hororových "hvězd".Ono totiž těch opravdu dobrých příběhů je z obrovského množství strašně málo.Hlavně přetrpět začátek místy opravdu bolí, protože drtivá většina příběhů je prostě buď nehorázně hloupá a pretažená za vlasy (hned první dvě) nebo doslova ubohá (např. Gravitace) a sem tam proložená o opravdové skvosty (Libido, Young Bug, Speed, Toilet, Vagitus ), pár ucházejících (Nuptials, Klutz , Quack) no a zbytek totálně úchylných či jen tak nudných, že se budete jen neskonale divit, jak zoufale a amatérsky to místy vypadá a jak dnešní slavní hororový tvůrci totálně nemají nápady.Největší haluz je poslední epizoda s názvem Zetsumetsu, to je vole prostě Japonsko jak ho (ne)máme rádi.Kdybych měl celkově sečíst hodnocení jednotlivých dílů, tak jak jsem jim dal procenta už při sledování, byl bych na celkových 50% a to si myslím, že hodně přeháním, ale některé epizody byly vážně úchvatné, líbil se mi celkový nápad a koncept kterého se chytili i lokální amaťáci a vytvořili projekt Pionýři hororu a stejně tak i mě, jako tvůrce to přivedlo na spousty zajímavých myšlenek.Už po dokoukání filmu jsem napsal hned tři krátké povídky na tři písmena v abecedě a dostal jsem chuť zrealizovat svojí vlastní abecedu smrti, se svými vlastnímy příběhy.Pokud to dokáží přední režiséři místy takhle zmrvit, nemám se čeho bát a jen díky tomu jakou sebedůvěru a nápady mi tenhle projekt dal, ho nadhodnotím o jednu pořádnou hvězdu nahoru.Např. můj 3. minutový horor by se dal bez problému nápadem i atmosférou zařadit možná i na šesté či sedmé místo v kvalitě snímků obsažených zde, ale prostě to vypadá víc amatérsky, tak jsem v hodnocení někde jinde.Jak už jsem ale řekl, když vidím, kolik ubožáků vyblilo své nedomrdlé sračky do takového projketu, hned mám sebevědomí o pořádný kus větší.Děkuji tomuto filmu za obnovenou chuť k psaní povídek a točení hororového žánru.60%. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (6)

  • Na post 26. režiséra byl vypsán konkurz, který vyhrál Lee Hardcastle se svým příspěvkem z modelíny. (Corpsegrinder)
  • Dítě na filmovém plakátu je syn režiséra Karee Andrewse. Objevilo se také v jeho režijní sekvenci. (Dr Lizal)
  • V příběhu "W is for WTF!" je možné vidět na zdi studia pověšenou repliku meče z filmu Barbar Conan (1982). (Beckett51)

Reklama

Reklama