Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 218)

Socrates 

všechny recenze uživatele

Film? Tohle šlo do kin? Slušná televizní inscenace, který chyběly k dokreslení "atmosféry" už jen papundeklový kulisy. Herecký výkony? Když vynechám Preisse a (světe div se) Skopala, tak mi bylo zase po celou dobu stydno. Asi by bylo nejlepší tu domácí tvorbu úplně zatrhnout. Neoriginální, amatérský, kachní huba Mádl se může snažit jak chce... Ale asi tři vtípky se povedly, například Krejčíř mě dostal, to zase jo. A Eliška/Eva vlastně taky hrála pěkně a navíc se na ni dalo koukat. Na cestu busem dobrý, doma s tim neztrácet čas. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Netradiční a naprosto inovativní snímek z českých luhů a hájů. Bohužel byl pohřeben úděsným pokusem o herectví v podání Jiříka Mádla. Docela rušivě působila snaha generálních partnerů protlačit se za každou cenu do děje. Dále mi do školních lavic úplně nezapadali téměř třicetiletí herci. Snímek je ovšem svěží a svižný a dokonce vytasil pár vtípků. Celkově se nedovedu zbavit dojmu, že se jedná o takovou jednohubku pro zamilované a hloupé jedince. Přesto se pořád něco děje a nudou bych svůj divácký zážitek rozhodně nenazval. Pěkné 2*. ()

Reklama

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Ráno vstanu a sežvýkám si Orbit. Objevilo se pár vtipných momentů (myšleno dva), ale jinak.. Někde za polovinou tomu spadne řemen, přesvícená stylizace ala Vyprávěj má blíž k nostalgické umělině než šedivé autentičnosti a Marty McMádl vypadá, jak kdyby si z pusy vyndal zubní protézu. Jakému publiku to bylo vlastně určeno? U nahánění ušatého emigranta Waldemara jsem se v tom úplně ztratil.. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Vtíravý product placement vystřídá co do reálií jedna z nejhůř zpracovaných retrospektiv, všechno musí být stráášně vtipné a nadsazené, Mádl zase hraje to samý co vždycky, sci-fi motiv raději nekomentuju a vše dotváří televizní look alá letní speciální díl Ulice. Nostalgie je ale kráva, časovejch úseků k návratu bych našel pěknou kopičku a přes to všechno výše uvedené jsem se celou dobu usmíval, možná to bylo jen těma rozjitřenýma vzpomínkama a Probudím se včera je vážně zavrženíhodná blbost, ale ať je to jak chce, bylo mi prostě fajn, a to se cení. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Překvapivě dobré. Dokonce moc dobré!! Žánr české komedie už pár let solidně nefunguje, takže moc nechápu ta odsoudivší slova všude kolem. Já se (což se u tuzemské komediální kinematografie moc často nestává) trapně necítil a dostal oddechovou a navrch vtipnou jednohubku, kterou tu a tam všichni potřebujeme. Profesor češtiny a dějepisu na gymnáziu Petr si uvědomí, kde pramení jeho série nevydařených partnerských vztahů. Za vším může fakt, že z hlavy nikdy pořádně nedostal (ani pod sukní nebyl úspěšný) bývalou spolužačku Elišku, s kterou léta páně 1989 navštěvoval gymnázium. O pěkných pár kilo těžší, o několik vrásek a pytlů pod očima „hezčí“ se to rozhodne změnit. Stačí moderní technologie v opuštěné továrně (co už?) a Petr se znovu ocitá ve svém osmnáctiletém já. A tady teprve začíná slušná zábava, pramenící ze slastí i strastí studentského života. Zvlášť když mladík zná budoucí (revoluční) změny. A nejen z toho tvůrci poměrně umně těží. Osobně jsem nečekal nějakou radikalizaci společnosti bojující proti neudržitelnosti tehdejších poměrů, pustil jsem si oddychovou látku (smysl experimentu musíme pochopitelně nechat za hodně bytelnými dveřmi) a tu jsem také dostal. Je toho opravdu hodně, co nefunguje, promíchává nepromísitelné a zůstane na půli cesty, ale také (i když si vybírá poměrně jednoduše zesměšnitelné situace) se dokáže trefit do diváckého vkusu. Na vlezlý product placement si už divák musel zvyknout, karikaturní postavičky z našich filmů zřejmě nikdy nevymizí a Šmídmajerův problém s tempem pro tentokrát omluvím. Mádl je fajn, taneční vsuvka potěší, Krejčíř v lavici překvapivě taky!! Pro mě hodně silné tři hvězdy.. ()

Galerie (57)

Zajímavosti (47)

  • Brečtan sa stal najčastejšou pomôckou pre prekrytie drobných detailov v exteriéroch, ktoré už nekorešpondovali s minulosťou - tv satelity, nové dopravné značenie, vývesky nad obchodmi alebo autá na ulici, ku ktorým sa nikto nehlásil a nebolo ich možné odtiahnuť. (Raccoon.city)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama