Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 6

Recenze (374)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to tak svěží jako jednička, vtipné a našlapané jako dvojka, ani emotivní jako trojka. Našlo si to však svou vlastní notu, na kterou to hraje natolik umně, že... Že nelze než prohlásit, že Pixar se svou nejlepší sérií loučí s nebývalou ctí i kvalitou. A je to o to úctyhodnější, že tak v rámci téže série činí již podruhé a přitom se neopakuje. Výtka směřuje snad jedině k tomu, že s výjimkou Woodyho je původní osazenstvo sice přítomno, ale ani ne tak na druhé jako spíše třetí koleji. To už by pomalu bylo lépe, kdyby tam vůbec nebylo. ()

rikitiki 

všechny recenze uživatele

Toy story už v předposledním díle nabrala hodně atmosféry smutku a hororu, teď to ve finiši jen potvrzuje. Vtipů je míň, zato dramat přibylo. A tentokrát navíc i něco jako láska. ____ Mimochodem Pastýřka z lampičky je podle mě záměrný protějšek Andersenovy Pastýřky z Pastýřky a kominíčka. Té, která se tak zalekla velikosti světa, jenž pouze zahlédla ze střechy, že se raději vrátila domů, do pokoje, kde jí hrozil vynucený sňatek s vyřezávaným ďáblem a doživotní zamčení ve skříni, kde už možná bylo zamknutých 12 jeho předchozích žen. Jakoby si tvůrci řekli: Jaká by byla Pastýřka dnešních dnů? Ta už by se světa asi nebála! SHRNUTÍ: Že jsi zestárnul zjistíš, když dospějí dokonce i tvé hračky. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Duke Caboom si ukradl celý film pro sebe. Nečekal jsem, že po geniální trojce, kterou dodnes považuji za nejlepší animák všech dob, se Pixar ještě vytáhne, a hle - zadařilo se. Nebylo to bez chyb, místy tam byla trochu hluchá místa, chyběl tomu záporák, protože Mazel byl opravdu bad-guy. Ale opět se démonům z Pixaru podařilo dojemně ukončit nahláškovanou akční jízdu, která se celým filmem prolínala. Všichni byli víceméně skvělí, ale Keanu Reeves naprosto deklasoval všechny ostatní. Jen už bych poprosil, aby žádná další Toy Story 5 nebyla. Prosím. Tohle stačilo. 75% ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Předchozí díl Toy Story byl tím nejlepším, potenciál tahle série tedy zjevně má - ale čtyřka ho dokázala solidně zazdít. Silně nezajímavý film převařující stará témata, staré postavy, a starý humor. Všechno je tu k uzoufání nudné, no naštěstí aspoň ne k uzoufání trapné, což se jinak animákům pro nejmenší stává taky běžně. Zbytečnost, dokonce i na Pixar, který býval nadhodnocovaný i v dobách kdy ho ještě neprznila Disneyho mašinerie. 5/10 ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tak jsem se k tomu konečně dostal. I po letech návrat k této slavné značce kupodivu funguje. I když cílovka už je úplně jiná generace, než která byla u zrodu série. Příběh se točí kolem nové holky jménem Bonnie. Ta si s Woodym moc nehraje, což ho mrzí. Ve škole si vyrobí novou hračku, Vidlíka, který je dost trapný a točí se kolem něj celý film. Na výletě se ztratí a Woody se ho vydá hledat. Vlastně většina filmu se odehrává v zábavním parku a ve starožitnictví. Tam potkáme i Pastýřku a zlou panenku Gábi. Scény ve starožitnictví jsou místy lehce strašidelné. Zbytek hraček s výjimkou Buzze tu nemá tolik prostoru. Štval mě důraz na ekologii skrz Vidlíka, který neustále skáče do koše. Jinak je to v pohodě. "Máš ve mně přítele." ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Severoamerické tržby byly 434 milionů amerických dolarů, celosvětové pak 1073,8 mil. (NIRO)
  • Během závěrečných titulků můžeme vidět další 4 scény. (griph)
  • Ovečky Pastýřky jsou v češtině pojmenované podle Krokových dcer: Kazi, Teta a Libuše. V původním znění se jmenují Billy, Goat a Gruff. (SONY_)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama