Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 5

Recenze (374)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Není to tak svěží jako jednička, vtipné a našlapané jako dvojka, ani emotivní jako trojka. Našlo si to však svou vlastní notu, na kterou to hraje natolik umně, že... Že nelze než prohlásit, že Pixar se svou nejlepší sérií loučí s nebývalou ctí i kvalitou. A je to o to úctyhodnější, že tak v rámci téže série činí již podruhé a přitom se neopakuje. Výtka směřuje snad jedině k tomu, že s výjimkou Woodyho je původní osazenstvo sice přítomno, ale ani ne tak na druhé jako spíše třetí koleji. To už by pomalu bylo lépe, kdyby tam vůbec nebylo. ()

Zodd 

všechny recenze uživatele

Od té doby, co Pixar adoptoval novou politiku, jde o nejlepší sequel. Trojku, kterou před lety mnozí považovali za nejlepší Pixar film či snad animák všech dob, jsem tehdy rád neměl (Moc starý věk? Moc mladý věk? Špatné načasování? Temnější dvojka ještě jednou?), ale uznal jsem dokonalé zakončení série. Jako alegorie života, dětství, dospívání i přátelství to zde pořád dává smysl. Ale ta práce se starými postavami? Jsou jen fóliemi pro ústřední postavy, stejně jako u ostatních sequelů z posledních let. Návrat fajn, jedna retrospektiva, ale co se stalo třeba s Tučňákem? Jsem jediný, kdo se ptá? Navnadila mě zdejší zmínka o twistu postavy, s jakou jsem díky menším konspiračním teoriím počítal jinou, ale jsem rád, že k tomu nedošlo a stalo se zde to, co se stalo. I když to mnohé zklame. Jinak menší rozčarování, ale zároveň uvědomění, že to lepší být nemohlo. Na druhou stranu... i když typická dojná kráva tu ještě cítit není, má už svůj život za sebou. Snaha o vzkříšení by už byla jen a jen bolestivá. ()

Reklama

Praxis 

všechny recenze uživatele

Duke Caboom si ukradl celý film pro sebe. Nečekal jsem, že po geniální trojce, kterou dodnes považuji za nejlepší animák všech dob, se Pixar ještě vytáhne, a hle - zadařilo se. Nebylo to bez chyb, místy tam byla trochu hluchá místa, chyběl tomu záporák, protože Mazel byl opravdu bad-guy. Ale opět se démonům z Pixaru podařilo dojemně ukončit nahláškovanou akční jízdu, která se celým filmem prolínala. Všichni byli víceméně skvělí, ale Keanu Reeves naprosto deklasoval všechny ostatní. Jen už bych poprosil, aby žádná další Toy Story 5 nebyla. Prosím. Tohle stačilo. 75% ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $200miliónovTržby USA $433,993,992Tržby Celosvetovo $1,073,350,577 Tržby za predaj Blu-ray v USA $33,921,701Tržby za predaj DVD v USA $8,493,873║ Delikátne, silné predstavenie. PIXAR pri tejto sérii opäť nezaváhal a ponúkol brilantný príbeh. Na záver nechýbajú emócie. Klasika ktorá neomrzí, dá sa povedať jedna z najlepších sérii čo kedy vznikly. /videl v kine 4x: 100%/ ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Devět let, to už je slušná pauza, takže se ani nedivím, že je všechno jinak. Přesto mě překvapilo, že se Woodymu tolik změnily priority. To, k čemu se v prvních třech dílech, tolik upínal, se jaksi vytratilo, takže čtvrtý příběh vlastně úplně popřel svoje kořeny, a proto se mi asi líbil nejméně. Ale- některé nápady mě pobavily (Vidlík, emancipovaná Pastýřka, gang "záporáků"), animace byla znovu dokonalá a taky zafungovala nostalgie. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Tvůrci uvedli, že snímek vytvoří, pouze pokud bude minimálně stejně kvalitní než předchozí pokračování Toy Story 3: Příběh hraček (2010). (oje)
  • První ukázka filmu byla promítnuta na filmovém veletrhu CineEurope 2018. (petr.koca)
  • Celosvětová premiéra proběhla 11. června 2019 v Los Angeles. (Varan)

Související novinky

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Zemřela herečka Betty White

Zemřela herečka Betty White

01.01.2022

Zbožňovaná herečka a komediální ikona Betty White zemřela ve věku 99 let pár hodin před koncem roku 2021. Do stých narozenin jí přitom zbývalo už jen pár týdnů. Herečka byla poslední přeživší členkou… (více)

Reklama

Reklama