Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostred dňa sa Los Angeles ocitne pod útokom mimozemských síl. Detektív Mark (Frank Grillo) je jedným z mála, ktorým sa podarí útoku uniknúť. Spolu s malou skupinkou ľudí sa snaží nájsť spôsob, ako protivníka z vesmíru zastaviť. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

malylada 

všechny recenze uživatele

Hlavní neduh prvního dílu vězel v jednotlivých charakterech hrdinů, na které se nedalo koukat. Tentokrát zvučná posila Frank Grillo zafungoval perfektně. Začátek se začne vyvíjet slušně a svižným tempem, kdy tentokrát partička uvězněných lidí v metru bojuje o přežití. Překvapivě fungují nápady kolem vesmírné lodi, technologií, mimozemským bytostí a v tom jsem viděl největší potenciál. Jenže veškerá pozitiva končí asi po půl hodině, kdy se zbytek postav dostane na vesmírnou loď a kde se začnou dít naprosté hovna. Jakýkoli náznak, že by došlo na vývoj charakterů kromě Franka, zůstal opravdu jen v náznacích a například co předvedl O'Donnell s postavou syna, to by nevymyslel ani dement. To bohužel nebylo vše, neboť zápletka z ničeho nic přeskočí do Malajsie nebo bůh ví kde a do hry vecpou Uwaise a ještě jednoho maníka z Raidu. WTF. Dále to nebudu rozvíjet, ale sestupná tendence kvality graduje. V závěru si režisér uvědomí, že je Uwais naprosto zbytečný, tak mu nechá deset minut slávy na jeho parádičky, byť to s dvoumetrovými digitálními monstry nevydá nejlépe. VIzuál, vymyslet něco tvůrčího se cení, ale takto promarněný potenciál, díky otočce o 360' ve scénáři se jen tak nevidí. Dvojka mohla napravit dojem jedničky, ale ve výsledku se stává stejným fiaskem.......4/10 ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Překvapivě vydařené pokračování nenáročného Skyline. Solidní efekty, gigerovské interiéry kosmické lodi, sběr lidí, vytrhávání mozků a snaha nejen přežít, ale i nepřítele zničit. Samozřejmě scénář je naivní, ale současně nabízí napínavou akci. Netřeba se pozastavovat nad drobnostmi, jako je nezničitelný Mark běhající a skákající s propíchnutou nohou coby kamzík alpský. A závěrečný souboj? Jakoby vypadl z japonských monstrfilmů, jen je třeba při střetu červené a modré fandit jiné barvě, než ve Star Wars. Zábavné, oddechové a odsýpající. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Pôvodný film sa mi páčil, aj napriek obmedzenému rozpočtu dokázal ponúknuť dostatočne nápaditý a dokonca aj vizuálne atraktívny pohľad na mimozemskú inváziu s dostatkom kvalitnej akcie, preto som sa tešil aj na toto pokračovanie, ktoré už má rozpočet viditeľne lepší a tak už dokáže ponúknuť lepšiu výpravu, ešte viac akcie a aj známejších hercov, ale výsledok ma teda veľmi sklamal. Ešte úvodná fáza pôsobí dobre, síce opäť ponúka začiatok samotnej invázie, len z pohľadu iných ľudí, takže tu diváka pôvodného filmu nemá čo prekvapiť, ale bavilo ma to, pre takéto apokalyptické začiatky mám vždy slabosť. Ale po tej štvrtine filmu sa dej presunie na vesmírnu loď, čo síce podľa záveru pôvodného filmu vyzeralo nádejne, ale toto ma absolútne nebavilo, už mi to prišlo až moc béčkové v tom horšom slova zmysle, prišlo mi to ako nejaká počítačová hra pre deti. A naneštastie sa úroveň filmu nezlepší ani po opätovnom prenesení deja mimo lode, tentoraz do atraktívnej ázijskej prírody. Síce ma zaujal nápad takto spojiť bojový film so sci-fi, ale moc to nefunguje a navyše aj v tejto časti je plno prvkov, ktoré mi prišli úplne brakové a tak som sa už vlastne nudil až do konca. Obsadenie nie je zlé, Frank Grillo ma v posledných rokoch baví prakticky v každej úlohe, vedľajšie postavy tiež nie sú zlé a v druhej polovici sa tu nájdu Iko Uwais a Yayan Ruhian, ktorí niečo predvedú zo svojich bojových schopností. Po akčnej stránke mám ale dosť rozporuplné pocity, vizuálne a technicky je veľmi dobre zvládnutá, je pomerne rozmanitá a občas aj krvavá, pričom poteší aj výber rôznych mimozemských protivníkov, ale jej zábavnosť závisela od toho, čo sa práve odohráva. Také tie obyčajné strety ľudí s mimozemskými nepriateľmi ma celkom bavili, napríklad všetka akcia z úvodu, rovnako všetky veľkolepé zábery na tú skazu a dokonca ani tie finálne súboje s bojovým umením nie sú zlé, ale ten zvyšok nestojí za nič. Všetky akčné scény, kedy dochádza ku stretu dvoch mimozemšťanov, pričom jeden je ovládaný ľudskou mysľou my už prišiel dosť otravný, až trápny. A čo sa týka réžie, technicky s filmom nemám problém, ale chýbalo mi tu napätie a tiaživá atmosféra. V pôvodnom filme som sa o postavy obával a pritom mi ani neboli sympatické. Takže som sa tešil zbytočne, pôvodný film si ešte kľudne pozriem, ale toto pokračovanie s výnimkou efektov nemá čo ponúknuť, väčšinu času som sa nudil. 46% ()

JohnCZ 

všechny recenze uživatele

Vidím to na guilty pleasure roku. Už původní Skyline mě bavil nad poměry a to i navzdory mizernému hodnocení. Dvojka jde ale ještě dál. Už to není vůbec komorní scifko, ale vlastně docela epickej béčkovej blockbuster, kterej si na nic moc nehraje, ale dokáže velmi dobře bavit a díky neustálým změnám prostředí nenudí. Zatímco první díl se odehrával po většinu času v jednom paneláku, ve dvojce jsou postavy naopak neustále v pohybu. Pořád se tam střílí, někde něco bouchá, furt se někam zdrhá. Do toho Iko Uwais se svým bojovým uměním, takže ani o kontaktní souboje není nouze. Je tam hodně vcelku kvalitního a barevného CGI. Celkově art design emzáků mi sedl a je za tím vidět dost práce a nápadů. Yea, je to kravina, ale je to třeba daleko větší zábava než mega vážně se tvářící druhej Den nezávislosti (sry, Rolande). Tvůrci si toho jsou pravděpodobně i vědomi, protože proč by tam jinak na závěr cpali nepovedné scény (vždyť to není komediální film). Za mě tedy dobrý! ()

Astaroth12 

všechny recenze uživatele

Jednotku som nevidel, ale mal som k dispozícii túto časť, tak, že na ňu mrknem. Príbeh ma vobec nebavil, asi hlavne preto, že bolo v ňom veľa hluchých miest a niektoré sceny, tu boli, len aby to vyzeralo čo naj akčnejšie, ale či to tak bolo, nech si zhodnotí každý sám, no podla mna , bolo to len tak na oko. Film ma aj sľubne momenty, hlavne keď sa ocitneme v Indonézii a na pomoc prídu ich veľké esa a teda vo finále sa krásne ukázali, to bolo komfortné. Kvôli boju muža proti obludám z vesmíru, to vytiahol film na 3*. Masky boli niekedy dosť pôsobivé, ale vadilo mi, že sa film tváril strasne megalomansky, keby sa z toho trocha ubralo, myslím si, že film by bol oveľa strávitelnejši a hádam ani ten hlupucký príbeh by tak nevadil. Rozhodne pôjdem i do jednotky, hádam ma v niečom i prekvapí. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama