Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Uprostred dňa sa Los Angeles ocitne pod útokom mimozemských síl. Detektív Mark (Frank Grillo) je jedným z mála, ktorým sa podarí útoku uniknúť. Spolu s malou skupinkou ľudí sa snaží nájsť spôsob, ako protivníka z vesmíru zastaviť. (Marceloo)

Videa (1)

Trailer

Recenze (94)

tron 

všechny recenze uživatele

Jednotka patrí medzi najzabudnuteľnejšie sci-fi posledných rokov. Napriek tomu sa dočkala dvojky... a s prekvapením musím povedať, že je to lepšie, než som čakal. Hoci nie je technicky správne používať výraz dvojka, pretože cca do polovice sa dej odohráva súbežne s jednotkou. Až od druhej polovice je to plnohodnotný sequel. Nečakal som od neho vôbec nič a nakoniec som dostal dvojhodinové monštrum pôsobiace dojmom, že doňho tvorcovia zakomponovali nielen dvojku, ale rovno aj trojku so štvorkou. Postáv, zvratov, udalostí a prostredí je tam fakt strašne moc. Ale v podstate v dobrom, pretože len čo sa začnete nudiť vzťahom otca a syna (sympaťák Frank Grillo), uvidíme mimozemskú inváziu v nočnom veľkomeste. Potom, čo to začne stagnovať, plynulo sa presúvame do mimozemskej lode, kde začnú brutálne umierať dôležité postavy. Potom nás scenár vypľuje síce znova na Zem, ale nie do USA, ale do Malajzie (!), vďaka čomu na scénu prichádza sympatická mlátička Iko Uwais a psychopatická mlátička Yayan Ruhian (s mačetou). Do toho bleskovo rastúce pozemské deti s mimozemskými génmi, vytrhnuté mozgy, mimozemšťania vybavujúci si spomienky majiteľov pôvodných mozgov, Kaiju a pokazené zábery (ktoré by ste u vážneho akčného sci-fi trileru určite nečakali, ale nevadí). O máloktorej dvojke toto môžem(e) povedať, ale: lepšie, ako jednotka. ()

Martrix 

všechny recenze uživatele

Za normálnách okolností se snažím sci-fi béčkům vyhýbat a první Skyline podle hodnocení ničím víc není. Nicméně na webu se začaly množit vcelku zajímavé informace o třetím pokračování a protože nových sci-fi moc nevzniká, sáhnul jsem po Beyond Skyline. A víte co? Ano, je to béčko, ale Liam O'Donnell má můj velký respekt, protože za málo peněz předvedl setsakra hodně muziky. Obrovské množství trikových sekvencí, bylo vcelku solidně provedených, obsazení se taky povedlo a hlavní účel se jistě povedlo splnit. Pobavit. Beyond Skyline je velmi přímočaré invazivní sci-fi, kde se nevedou filozofické diskuze, neprobíhá žádný přesah v podobě společenské kritiky, neřeší se rodinná traumata, nebo něco podobného. To málo co z toho proběhlo, pouze posloužilo k minimálnímu vykreslení postav. Zbytek obstaraly jejich činy. Míít nízká očekávání ohledně tohoto filmu se vyplatilo, protože jsem spíš příjemně překvapený. Přestože je to pořád béčkový film, narvaný scénáristickými lapsy a žánrovými klišé, je tak nějak poctivý a ve skutečnosti je ten rozdíl mezi filmy Bitevní loď a třeba Světová invaze jen v rozpočtu/vizuálu. Z nějakého důvodu je prostě problém napsat originální inva sci-fi. I z toho důvodu se na trojku asi podívám. ()

Reklama

Socrates 

všechny recenze uživatele

Scenárista O´Donnell se asi po zkouknutí Skyline chytil za hlavu a dvojku si radši natočil sám. A dobře udělal. Zvolil trochu vyspělejší styl se sympatičtějšími herci a potěšila mě i pointa vzniku naší civilizace. Snad jen těch šaolinů tam bylo v závěru až příliš, úplně by stačil ten americkej policejní Rambo. A pokud si někdo myslí, že tohle bylo oproti jedničce myšlený smrtelně vážně, divím se, že ho z toho nevyvedly ani závěrečný titulky. ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Čo sa mi na filme páčilo? Veľmi rýchly nástup hlavného deja a niekoľko pekných akčných scén v boji s mozgo-žrútmi. Pravdepodobne by celý film bol lepší, ak by sa človek bol schopný do deja filmu sám importovať ako jedna z postáv, ktorá sa bojí o svoj mozog. Ale aj tak je rovnako dobrý, ako prvý diel tohto sci-fi (Skyline). Celkom sa mi páčil dizajn mimozemšťanov, hoci často vykrádal iné lepšie sci-fi z minulosti. Medzitým sa nám dostane dostatok prime záberov trhania mozgu z hláv, detí z materníc, miech z chrbtice, údov z tela či vytrhávania čriev do okolia. Komu nevadí gore a absencia nejakého hlbšieho zmyslu toho filmu, ten bude vo svojom živle. A k tomu film celkom dobre vyzerá vizuálne, takže ak priehrštie CGI krvi a mozgovomiechového moku lietajúceho vzduchom je to, po čom túžite, budete určite nadšení. Aj ja som sa na to vlastne pôvodne tešil. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadalo tak slibně, po vcelku dobré jedničce, která měla jakž takž ještě dobrou atmosféru i jako sci-fi se zde dostaneme do kosmické lodi, tam jsem ze začátku koukal s otevřenou hubou a říkal si, že toto bude nejlepší sci-fi od Vetřelců, ale pak se děj začal odvíjet jiným směrem ve Vietnamu,, kde si to nakonec se svým bojovým uměním rozdají s emzáky. Jako bych sledoval dva filmy. Přesto se na film stále dobře kouká když vypustíme z hlavy, jaká je to blbost. ()

Galerie (67)

Zajímavosti (2)

Reklama

Reklama