Reklama

Reklama

Ochrnutý a bohatý aristokrat Philippe si za svého nového opatrovníka vybere Drisse, živelného mladíka z předměstí, kterého právě propustili z vězení. Jinými slovy - najde si na tuto práci tu nejméně vhodnou osobu. Podaří se jim však propojit nemožné: Vivaldiho a populární hudbu, serióznost a žoviální vtípky, luxusní obleky a tepláky. Bláznivým, zábavným, silným, neočekávaným a hlavně „nedotknutelným“, přesně takovým se stane jejich přátelství… Komedie s dramatickou zápletkou o tom, že ani od krku po prsty u nohou nepohyblivý člověk odkázaný na pomoc druhých, nemusí ztratit smysl života. A o tom, že i nejméně pravděpodobné spojení melancholického multimilionáře a extrovertního recidivisty může humorně zapůsobit na diváka a může se z něj stát kasovní trhák. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (2 813)

playboy_05 

všechny recenze uživatele

Příjemný snímek, natočený dost s nadhledem, takže vám brzo dojde že vlastně nekoukáte na drama o lidském neštěstí, ale spíš na komediální příběh jednoho lidského přátelství...ale převeliké očekávání, vzhledem k vysokému hodnocení, se nenaplnilo, chybí tomu zvraty, překvapení a určitý filmový vrchol, něco co vás píchne u srdce...film si sice drží vysokou úroveň od začátku, ale neustále stagnuje a tak to po chvíli začne trochu nudit. Kvalitní film to bezesporu je, ale řadit ho někam na úroveň Zelené míle je přehnaný... ()

Gremlin1 

všechny recenze uživatele

Velmi pěkná evropská pohádka. Slzopudná a velmi zábavná komedie o tom, jak pozitivní může být absence lítosti. ()

fantomas19 

všechny recenze uživatele

* ochrnutý - bohatý a inteligentný - súcit a integrácia do spoločnosti vs zdravý a chudobný - kriminalita a rodina, tvrdosť a humor * vznik a vývoj priateľstva - ostré hrany rozdielnych pováh sa otupujú cez humor, iróniu či satiru, a postupne sa pretavia do pevného puta vzájomného vzťahu priateľstva * ()

Talina 

všechny recenze uživatele

Tak tenhle film mě naprosto dostal! Sice jsem viděla vysoké hodnocení i komentáře, ale vůbec by mě nenapadlo, že příběh o negříkovi, co se stane BFF s elegánem na vozíku bude tak neuvěřitelně pohlcující, naplňující, ohromující ...aaaa! Francouzi holt ví, jak natočit dobrý film a potvrzuje se mi to čím dál víc. Vřele a maximálně doporučuju! ()

Kariya 

všechny recenze uživatele

Kdo chce zase taky inteligentní humor a nechce sahat po starých komediích, má zde Nedotknutelné. Budete se řehtat a řehtat a hlavní postavy, jedna jak druhá, vám budou v hlavě dělat společnost ještě dlouho potom. Nejlepší scénka jak zkouší lít na ochrnulého ten horký čaj :-D :-D ()

UncleSam 

všechny recenze uživatele

Dlouho jsem se bála na tenhle film jít, protože když je okolo něčeho moc velký haló, tak to já hážu zpátečku a dlouho váhám... Nakonec se moje očekávání, že film bude moc dojemnej a bude příliš hrát na city díkybohu nepotvrdilo. Krásná práce, dobře odvedená! ()

snek888 

všechny recenze uživatele

Hojně zlehčované vážné téma, občas až moc. Snímek nabízí náhled do potřeb a pocitů paraplegika a to docela humornou formou. Lehce naznačená příběhová linie "Omara" je dobrým zdůvodněním jeho vystupování a vkusným představením jeho postavy. Hodnotím na 90%, za celkový dojem, zpracování, náladu a vyznění díla. ()

Ewík 

všechny recenze uživatele

Konečeně jsem si našla čas na tenhle film... a takhle krásně a od srdce jsem se už dlouho nezasmála :-) :-) :-) Vím, že ve filmu schválně byly scény, které hrají na emotivní strunu diváka, ale myslím, že i o takových situacích je život. Krásná hudba, krásné scény, dobrý smysl pro humor - pěkná francouzská kombinace (něco jako delikatesní francouzská kuchyně). ()

Lilien 

všechny recenze uživatele

vtipné, dojemné,ľudské. Film ktorý dojme i pobaví svojim čiernym humorom a podľa mňa sa vyhne zbytočnému citovému vydieraniu diváka. Samozrejme realita je trošku iná, nie každý invalid má takmer neobmedzení zdroj peňazí, a okrem svojho postihnutia sa zapodieva i existenčnými problémami. Ale krásne sa autorom podarilo zachytiť kontrast dvoch svetov, intelektov a názorov ktoré si predsa len našli niečo spoločné. ()

DavidWebb 

všechny recenze uživatele

Tak fajn... Tento film ma v podstate donútil zaregistrovať sa v ČSFD hoci doteraz som bol čistým (a častým) iba návštevníkom. O čo mi ide. Akýkoľvek film vždy vnímam ako celok a asi budete so mnou súhlasiť, že vo Vás zanechá určitý dojem, pocit, skrátka niečo, niečo pozitívne alebo negatívne alebo neutrálne, nič, atď. Keby som "Nedotknuteľných" rozobral na jednotlivé "súčiastky" - réžia, kamera, herci, námet, hudba, atď, tak by si každá z nich naozaj zaslúžila slušné hodnotenie. Ale ako celok? Nie. Jednoduché nie. Mal to byť doják alebo komédia, dráma? Po prvej polhodine som sa začal nudiť a doslova som sa nemohol dočkať konca. Takže môj pocit z tohto filmu: Zhodnotil by som ho ako veľmi priemerné dielko na nedeľné popoludňajšie podriemkavanie vo fotelke, pretože vonku prší, fúka vietor a ostatné tv stanice nefungujú. Niečo ako Nora Roberts: Nebo nad parížskym vozíčkarom a jeho opatrovateľom. Nie som príliš tvrdý kritik a vyššie hodnotenie by som dal. Jedna hviezdička je možno krutá ale je to moja odpoveď na pre mňa nepochopiteľné vysoké hodnotenia tohto filmu. ()

dirgas 

všechny recenze uživatele

Film,ktorý chytí za srdce. Doslova. Pre mňa neznámy herec Omar Sy mi ukázal, že v Európe sú väčšie herecké talenty ako v Amerike. Pre mňa totálne prekvapenie. Od filmu som nečakal nič a teraz je to jeden z najlepších filmov aké som videl. ()

Dampfer 

všechny recenze uživatele

Rok jsem oddaloval shlédnutí, až se to nakonec vyplatilo, jelikož se mi podařilo dostat se na promítání do kina, v což jsem po roční odmlce moc nečekal. Po zhasnutí světel s napětím očekávám začátek filmu, přičemž uvažuji, jestli nezažiji zklamání, čehož jsem se u filmu s tak vysokým hodnocením, navíc (pro mne) neznámými herci, děsil. Ale povedlo se! Necelé dvě hodiny vychutnávání milé, příjemné a hlavně vtipné komedie, od níž ústřední dvojce je tak dokonale kontrastní a vzájemně se doplňuje, že jí musím milovat. A že bych teď začal vytahovat hromadu klišé a naivity? No, bylo to těchto věcí plné, avšak musím napsat, že únik do milého věta tohoto filmu mi byl tak perfektním zážitkem, že na to z vysoka... a jestliže jsem dal Requienu za sen plný počet za ukázku brutální reality, tak tady plnému pomáhá vyobrazení krásna. Navíc, bez toho amerického pojetí, kdy máte pocit že se dusíte cukrovou vatou. Tedy, veškeré nedostatky odpouštím... tenhle film si absolutně NEzaslouží kritizovat svou jemnost a růžovost, máte se do ní ponořit a klidně i ronit slzy... tak. (navíc krásný soundtrack) ()

Stanix 

všechny recenze uživatele

Velmi neobvyklé dílko, tváří se jako sociální dramatický opus, ale nadmíru dojímat se nesnaží, má být i životopisným snímkem, avšak o životě hlavních protagonistů se toho, krom stěžejních informací, mnoho nedozvíme a nakonec se má jednat i o komedii, ale humor je rozptýlen nepravidelně a přitom velice přirozeně a nikterak kýčovitě. Nesmírně charismatický herec a "bavič" Omar Sy odvedl velký kus práce, a přestože příliš nevěřím tomu, že by někdy začal točit i mimo francouzskou produkci, docela rád bych si ho vysnil v komedii s Willem Smithem, to by bylo panečku herecké duo! ()

Evii.B 

všechny recenze uživatele

Tady je vidět, že i naprosto neočekávaný film může překvapit. Říkejte si co chcele, ale podle mě si tento film přední místo v topce jistě zaslouží. Kontrast hlavních postav je opravdu skvělý základ pro děj a vzniklé situace. Film jsem opravdu prožívala, místy se smála, ale poté si zase uvědomovala vážnost situace. Opravdu neskutečné dílo, příjde mi naprosto úžasné, že takovýhle úžsný příběh se odehrál i v reálném životě a ne jen na filmových plátnech. ()

Související novinky

Kevin Hart sesadil Aquamana

Kevin Hart sesadil Aquamana

14.01.2019

Je to oficiální, Aquaman je první superhrdinský film ze stáje DC od Temný rytíř povstal, který v kinech překonal miliardu. Úspěch je to zejména pokud se ohlédneme na předloňskou Ligu spravedlnosti,… (více)

Tom Hanks a švédský hit

Tom Hanks a švédský hit

22.09.2017

Hollywood momentálně neblázní jen po superhrdinech, ale i po předělávkách výrazných evropských filmů. Remake Nedotknutelných s Bryanem Cranstonem už je natočený, Jack Nicholson si zahraje v novém… (více)

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

Z Willa Ferrella bude stoletý stařík

29.08.2017

Možná si ještě pamatujete na švédský hit Stoletý stařík, který vylezl z okna, jenž to dotáhl až k oscarové nominaci na masky. Jen 4 roky starý film sesbíral chválu od diváků i kritiků, takže nikoho… (více)

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

Kdy dorazí američtí Nedotknutelní?

16.06.2017

Ačkoliv o tom ještě spousta lidí neví, francouzský hit Nedotknutelní se opravdu dočkal remakeu. Divokou roli Omara Sye převzal Kevin Hart (Centrální inteligence) a místo Françoise Cluzeta se na… (více)

Reklama

Reklama