Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 1

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Diskuze

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Tak to bych souhlasil.. Bohužel mám ponaučení, ze tady musím bejt hodně konkrétní.. Přesně o těch dulkach jsem mluvil, pro mě to jsou oči, i když tam nejsou bulvy.. Za mě vetřelec tak jak měl být s očima, tedy dulkama abych byl naprosto konkretni, by byl taky děsivější.. Za vetřelce s očima jako takovým a (pro některé tedy s bulvama, abych byl přesný :) ) bych byl taky rád.. Každej podle svého gusta.. A ještě dodám, že za mě vetřelec žere.. Zvracením kuchař s deformaci nejsem, ale přijde mi to logicky.. Nemůžeš přeci vyrůst z ničeho a energii taky musíš někde brát.. Viz hmyz jako strašilka apod.. Ta je po každým svliknuti kůže taky jednou taková.. Opět mi to přijde logicky, ale jestli má někdo jinej svůj názor, ať si ho má..

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Tohle je třeba z predátoří kuchyně přímo, kde je ale, lebka Xenomorfa úplně jiná... Otvor pro oči spíš připomíná nozdry. :)

 

Tohle Je naopak ze hrY.... shodneme se tedy na tom že Alien má pouze důlky pro oči, né však oční bulvy. 

Tedy k přihlédnutím k tomu "vykašleme li se na Promethea šmoulu" v jakém prostředí Exenové žijou... tedy v úlech kde není žádné světlo a orientují se spíše po zvuku, pachu... atd... tak Xenomorfum prostě ty oči zakrněli a zbyla po nich jen lebka z Práznými očními důlky. :)

 

Jinak, mě přijde ta původní verze z lebkou z očními důlky, mnohem děsivější.. než ta BEZ OČÍ. :DDD

Rozhodně bych se nezlobil, kdyby se v P2 též vrátila... tedy jako Xenomorfní mutace. :)

na příspěvěk reagoval SsgtJira

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Rypicong

A proto zas v A3 říkali, že je pěkně nasranej.. A podle toho se i choval.. O A4 ani nemluvíme, ale ta už byla někde jinde.. Prostě nemuzes soudit jen podle toho co kde nekdo placne a navic se zcela bezemocne vetrelci nechovali, nebo alespon me to tak neprislo. Nemam na tyhle pubertalni hádky náladu ani věk.. To už by sis ho pak mohl jít rovnou přeměřit.. ;) necháme toho..

beba789

beba789 (hodnocení, recenze)

Já teda nevím, ale mě to spíše přijde jako oční jamka, ve které oči nejsou no... Asi špatně vidím :-)

na příspěvěk reagoval SsgtJira

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

SsgtJira , SsgtJira

ne nechci, tak nemáš se tu ohánět jak to máš naštudovaný a pak řekneš takový fail :) btw, přidal jsi další, že v očích se super poznají emoce apod. To moc nesedí k Alienu, viz co o něm řekl Ash, bez výčitek svědomí, emocí... :)

na příspěvěk reagoval SsgtJira

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

To:kkarx.. Mě by naopak to že má oči nevadilo, jak už jsem tu psal.. V očích nejlíp poznáš emoce a takovej nasranej alien.. ;) z oči do oči.. To:Megajohn.. Tak zblajzne mozek, abych byl přesněj a tys měl radost.. :D

na příspěvěk reagoval MEGAJOHN, Rypicong

kkarx

kkarx (hodnocení, recenze)

SsgtJira

Každopádně, ať je měl nebo ne, když ty oči nejsou vidět vypadá to hrůzostrašněji, tak nějak víc aliensky. :D

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Rypicong

Koukam, že se to zvrtlo úplně někam jinam.. Přitom původně jsem jen reagoval na to, že s očima se počítalo už u prvního vetřelce a ne až v A4.. Ale to je fuk.. Mam mozna ještě někde vystřizek z cinemy někdy ze začátku 90.let a tam byl rozhovor s lidma ze štábu a ty zas tvrdili opak.. Je to prostě tak, že se to vysvětlovalo několikrát a pokaždé jinak.. Tak jak jsem psal níže.. Pravd je několik.. :) tím bych už tohle téma uzavřel a zakopal "válečnou" sekeru.. ;)

na příspěvěk reagoval kkarx

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

SsgtJira

jasně, ale během natáčení se došlo k názoru, že Alien nemá mít oči zakryté, ale nemá je mít vůbec. Z důvody úspory se lebka jenom překryla... to je podstatné. není to tak, že se lebka/oči zakryly a fungují dál, to ne...

na příspěvěk reagoval SsgtJira

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Rypicong

O.k. pokud tedy pod pojmem oči berete jen a pouze oční bulvy, tak ty vskutku nemá.. Ale o tom se tady nepřu.. Já mluvím o očích tedy "očích" který jsou téma dutinama v lebce, tudíž jako lebka člověka.. Nebavim se o bulvě, panence atd.. ale o tom, že původní vetřelec z R 1978 je měl a nebyli videt - tedy ty dutiny nebo jak to nazvat, viz ty fotky.. Ta poslední je přímo z natáčení, takže vetřelec jako oblek je měl po celou dobu.. Jen přes to byl ten skelet, kterém se tak dlouho natiral a dobarvoval, až to přes něj nebylo vidět..

na příspěvěk reagoval Rypicong

Rypicong

Rypicong (hodnocení, recenze)

ty vole, je to tady zase, jestli má Alien oči.

Nemá, prostě nemá. Do natáčení šel né přímo s očima, ale s lebkou, ale během natáčení se zjistilo ( přišlo s nápadem ), že bez té lebky bude více strašidelný. Takže všechny ty fotky co tu byly postnuté nic neříkají, protože když už, já tam vidím pouze prázdnou lebku bez očí a to potvrzuje i Scott a i všechny wiki o alien vs predator apod. Můžete se tu maximálně hádat, jestli má lebku, tu má ale oči v ní nejsou a nikdy nebyli

 

In the original Alien film, the top of the creature's head was semi-transparent, with empty eye sockets of human appearance visible within. This element was dropped in later movies, but reused for the Predalien design, on the front portion of its skull.

na příspěvěk reagoval SsgtJira

Uživatel Rypicong smazal svůj příspěvek.

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Duncan66

Tak na to teď koukam, kino verze z roku 2000 na DVD.. Když sleza za Bretem a staví se za něj, než ho sežere je to vidět asi 0,5s.. Pak když je RIP v Narcissu a je už nahata, tak jak tam leží A a vystrci tu ruku, tak je to vidět ještě kratší dobu.. A pak ještě jak už se Rip ve skafandru pouta a je na A zaber.. Všechno to jsou ale záběry 0,1-0,3s.. Kinoverze ale byla moc tmavá a tak udělali SE verzi, která je zesvětlena a má nepublikované záběry.. V SE verzi na DVD z R.2011 (DC 2003) je to vidět v těch samejch záběrech + u záběru jak praští do kocoura Jonese.. Pravda je, že pokud nepatří mezi "magory"(jako já) co berou film okynko po okynku, tak to nepostrehnes..

na příspěvěk reagoval MEGAJOHN

Duncan66

Duncan66 (hodnocení, recenze)

SsgtJira

Ja se vazne nechci poustet do hlubsi debaty, protoze uz jsme si tim tady prosli s jistym martessem a nema to ani zadny vyznam a pro film samotny je to zcela irelevantni. Ale kdyz reziser i tvurci reknou, ze Alien ve filmu zadne oci nema, protoze se rozhodli to zmenit a prave proto, ze to bylo rozhodnuti na posledni chvili, tak uz se nedelal novy model, pouze se ten puvodni poupravil a to tak, ze se ta lebka zakryla, tak proste zadne oci nema. 

na příspěvěk reagoval SsgtJira

SsgtJira

SsgtJira (hodnocení, recenze)

Duncan66

Ach jo.. Tak ještě jednou.. Ve filmu to NENI vidět z již níže popsaných důvodů.. Ale měl je.. Vidět to je v remasterované verzi a v SE verzi určité v prvním vydání DVD někdy z roku 2001 a určité to jde dohledat i na netu.. Já si snad kvůli tobě dneska pustim A1 a nápišů přesnej čas.. A jinak platí to co jsem napsal v předešlém příspěvku..

na příspěvěk reagoval Duncan66

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama