Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Diskuze

J.O´Neill

J.O´Neill (hodnocení, recenze)

Vie mi niekto vysvetlit ako tych alienov David vylepšil ? Ako sa líšili tí v prometheovi od tých klasických zo starých filmov a čo ich mal schovaných v tých kuklách ?

na příspěvěk reagoval beba789

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

NEkrom4nT

Jasně... Robotík si uvědomil sám sebe a svou smrtelnost tak si prostě vsugeroval to že musí po sobě něco zanechat... :D

Protože nesmrtelnost je v našich dětech... :)

na příspěvěk reagoval beba789

NEkrom4nT

NEkrom4nT (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Říkal, že touží po tom bejt zodpovědenej za stovření (prakticky čehokoli), tím líp něčeho co je "dokonalejší" než bytosti, který stovřili Waltera. A proč to zrovna je whatevermorph? Něco jako xeno už bylo na zdi v tý lodi v Prometheovi a na konci jako Deacon, takže "recept" už imo existoval, David experimentoval dlouho, a řekl bych, že tuhle formu života jen znova objevil (i když to sám nemusí vědět).

na příspěvěk reagoval Prometheus69

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

Prometheus69

nie ked zapne pocitac a myslim, ze skenuje signal, tak na spodku obrazovky je wayland yutani, takze spolocnost mala nazov uz v prvom filme, je to scottov vymysel, cameron tomu pridal logo, len v prvom filme nezaznie jej meno, ale len spolocnost

na příspěvěk reagoval Prometheus69, SsgtJira

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

S tím Hitlerem by seděla i Davidova volba skladby na lodi. Das Rheingold, The Entry of the Gods Into Valhalla, za jejichž tónů pak ukládá vajíčka svého vytvořeného perfektního organismu, nadčlověka.

Jak ho Walter opraví, to je taky nějaké vodítko, symbol. Třeba že David je v zásadě člověk, chybující, jak může android udělat chybu, pokud jde o informaci? To přece nelze.

https://www.youtube.com/watch?v=ZZ-dG4o6f68&t=52s

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

A to si fakt myslíš, že někdo točí dva filmy, a další točit plánuje, protože AC je prý prvním filmem ze série, jen aby zodpověděl otázku, kde se vzali vetřelci? S tím si možná vystačí film, ale dva, nebo tři či čtyři? Těžko. To zodpovězení otázky, které už tam podle mě je, po AC je to jasné, je jen tak mimochodem, navíc, vedle toho hlavního, o čem ty filmy jsou - o stvoření lidí (začátek Promethea), života, o tvorbě obecně, o hraní si s geny (možná narážka na Hitlerova nadčlověka?), o posedlosti dokonalostí, umělé inteligenci atd.

Scott natočil prvního Vetřelce, to je takový komornější film, žádné akční hody, a pokračuje v tom v dalších vetřelčích filmech. Co se dalo po Prometheovi tušit, to je po AC jasné. Tohle nebude nic jako Cameronovi Vetřelci, tím Scott zklame asi tak třetinu fandů, co na ně čekají, tohle zatím nebude ani Vetřelec, tím zklame další třetinu, tohle bude vyprávění ve fantastických kulisách o životě, stvoření, o lidské pýše (David je sice android, ale je dokonale (ne)lidský), které možná povede k tomu, na co fandové čekají, k filmu podobnému prvnímu Vetřelci - loď je, posádka taky, zárodek vetřelce taky.

 

Která další vysvětlení tam vidíš? Já vidím jediné, že vetřelec je výtvor androida, kterého stvořil člověk. Hraní si na bohy může pro člověka skončit špatně, otočit se proti člověku samotnému. A žádné další otázky mi k tomu vysvětlení teda nenaskočí. Která vysvětlení vidíš ty a které otázky ti naskočí?

 

Film jsem viděl včera podruhé, po delší době, a došlo mi, že ta flétna je odkaz na Krysaře, nebo může být. Že jde o pomstu člověku za něco, to Davidovo počínání. V Krysařovi byl podobný motiv, tam snad byla i láska k někomu (tady k té doktorce).

 (hodnocení, recenze)

Chlapci, ještě vás to baví pořád dokola řešit co jak bylo?? Vždyť to ani nejde a hned vám povím proč: V Covenantu se potkáváme s hloupými postavami, tak jako v Prometheovi a nějakých zásadních odpovědí se bohužel nedočkáme. Spíše naopak, na povrch vyplavou další a další otázky (není možné, je všechny odpovědět, protože ani ''všechny'' zodpovězeny nejsou - blbci, pořád tu řešíte co jak bylo - není řešitelné). To ovšem neznamená, že by se člověk nic nového nedozvěděl, každé vysvětlení je však okamžitě nahrazováno dalšími třemi otázkami. Veškeré debaty k tomu filmu jsou zcela zbytečné, protože se dohadování nikdy neskončí. Děkuji vám za pozornost :-)

na příspěvěk reagoval Castrator, Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Castrator

Prostě pro mě stvoření Protomorfa a Neomorfa postrádá smysl... Leda ho využít jako zbraň.

Ale podle toho jak se s ním Walter téměř mazlil... Tak se ani Rambo nemazlí ze svým kanónem...

I tak není moc využitelnej... Je vidět ve tmě jak fosforka .. Je nezvladatelný a nevypočítatelný, né moc odolný a křehký. :)

na příspěvěk reagoval NEkrom4nT

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Prometheus69

Proč kladeš tak nesmyslné otázky?

Asi proto, že chtěl. Xenomorf je vetřelece, ten vetřelec, o kterém se ty filmy točí, ve smyslu jsou o něm. Pokud je to tak, jak vypadá, že byl xenomorf stvořen androidem, tak posloupnost W-X dává smysl, i když tím stvořitelem je David, ale lze na něj pohlížet jako na Waltera.

 

When asked by the BBC in a September 2014 interview if he believes in God, Scott replied:

I'm not sure. I think there's all kinds of questions raised... that's such an exotic question. If we looked at the whole thing practically speaking, the big bang occurred and then we go through this evolution of millions, billions of years where, by coincidence, all the right biological accidents came out the right way. To an extent, that doesn't make sense unless there was a controlling decider or mediator in all of that. So who was that? Or what was that? Are we one big grand experiment in the basic overall blink of the universe, or the galaxy? In which case, who is behind it? Maybe we're an experiment which can last a billion years, but which is a blink in their terms and they can then say: 'Right that didn't work, let's blow them up!'

na příspěvěk reagoval Prometheus69

martinbucek

martinbucek (hodnocení, recenze)

Prometheus69

bavime sa o spolocnosti, nie o walterovi....nie je v prvom filme pomenovana menom, iba ako spolocnost, ale ked skenuju na pocitaci je vidiet jej nazov a cuduj sa svetu je to wayland yutani,,,,mne je cely walter a jeho existencia ukradnuty, pre mna je covennant ten prometheus s nesympatickou hrdinkou......tu je screen http://www.jackincongruente.com/en/50-interesting-facts-alien-1979-ridley-scotts/

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Prometheus69

Prometheus69 (hodnocení, recenze)

Castrator

Mohla ho napadnou konečně varianta... Původu Androidů.. tedy lidské předlohy. To ho ale, opět nenapadlo. :)

ano, úžasná dokonalost... k čemu vlastně, jeho účel? :D

na příspěvěk reagoval Castrator

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Prometheus69

To není žádná šifra, pojmenovat nového androida nějak musel. Protože David a Walter jsou stejní, stejně vypadají, mohla ho napadnout varianta se 4. písmenem od konce a pak mohl najít něco z toho, co píšu já, o to víc se mu Walter pak líbil. A kdyby ne, nevidím nic podivného vidět spojitost mezi tvůrci uměleckým děl či filmů a Scottem nebo o tom, o čem jsou nové vetřelčí filmy. Scott o tomto tématu natočil i jiný film, Blade Runnera. V Covenantovi je zmínka P. d. Francescovi, to byl renesanční malíř, Michelangelo taky tvořil v té době. David ve filmu říká, že našel dokonalost, vytvořil ji, vytvořil perfektní organismus, na otázku v co věří dokonce řekne, že ve stvoření, tvorbu (creation).

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Castrator

Castrator (hodnocení, recenze)

Prometheus69

"Ano když Scott tvořil prvního vetřelce, určitě už tehdy uvažoval o nějakém Walterovy... :D"

To jsem nikde nenapsal a v souvislosti s mými příspěvky a posloupoností je taková poznámka úplně mimo. O Walterovi mohl začít uvažovat až u Covenantu, právě na základě toho, že D je 4. v abecedě. Jinak jsem zapomněl napsat, že právě David vede k tomu, že W by mohlo být obrácené M, kvůli Michelangelovu Davidovi a na Davida a Waltera je možno pohlížet jako na jednu osobu, jednoho tvůrce, možná jako na samotného Scotta, který je kým? Tím, kdo vytvořil, jako režisér, Vetřelce a tím všechno začal.

na příspěvěk reagoval Prometheus69

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama