Reklama

Reklama

Vetřelec: Covenant

  • USA Alien: Covenant (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Snímkem Vetřelec: Covenant se režisér Ridley Scott vrací do vesmíru, který sám stvořil ve Vetřelci, prvním filmu věnovaném nejstrašnějšímu mimozemskému monstru filmové historie. V nejnovější a ještě děsivější kapitole se připravuje posádka vesmírné lodi Covenant kolonizovat vzdálenou planetu na druhé straně galaxie. Nový svět, který nečekaně objeví, se jim z počátku zdá být dosud nezmapovaným idylickým rájem. Ve skutečnosti je to ale temný a brutální svět, jehož hrůzy si nikdo z členů posádky nedokázal představit ani v těch nejhorších představách. Když se tito vesmírní poutníci ocitnou tváří v tvář smrtícímu monstru, nezbývá jim nic jiného než se aspoň pokusit o zoufalý únik z tohoto zdánlivého ráje proměněného ve skutečné peklo. (CinemArt)

(více)

Recenze (1 630)

machopoltar 

všechny recenze uživatele

5 rokov som mal v 79tom ked vysiel prvy pravy a mal ostat jediny votrelec,,,,,,,,nerozumiem tomu ale otec a mama boli na tom v kine za tvrdeho komunizmu,,,,,musim este podotknut ze vtedy na jedinom nasom televiznom kanaly STV isla najhroznejsia tvrdarna s madarskej produkcie serial linda veszpremi ktora sa prevazala na starej babete a po vyzuti drevak nakladala otockou,,len taketo nieco poznali mozgy nasich rodicov, predstavte si teraz ze si sadli do sedaciek v kinach a bol im naordinovany VOTRELEC,,,,,mama ta bola vyradena totalne,,cela ulica vecer sedela v kruhu a pocuvala dookola pribeh ktr bol nesktocny,,,,,,,potom ani neviem ako som sa dostal k pozretiu,,asi na videu v tej dobe ktore malo velkost mikrovlnnej rury,,,no ostal som az do dnesniych dní hotovy,,potom to trosku zriedil aps kultovy predator s arnoldom,,,,,,,,,,,,,,,,no ale k veci,,,,predstavte si tu davku nazabudnutelnych emocii,, TO porobil votrelec v podstate s celym svetom-nova era niecoho,,,,,,,presiel urcity cas az do dnes a kinema technologia sa zmenila natolko, ze uz je nemozne nieco rychlo a kvalitne neziskat,,,,,,,,,respektivne uz je mozne za par korun animacne vsetko,,,,,,,,,,,,,preto str vela ludi cakalo nieco nepredstavitelne, znova zazit to co v svojej dobe pri jednostke ,,ale ako ozivite tie pocity z doby ked nic nebolo a teraz kazdy tyzden vychadza film s tolk efekt ze to nema konca a priznajme si votrelec v dnesnom ponimani priser je len nervoznejsi pes,,,,,,,,ja si myslim ze prometheus bola fantasticka predohra k tomuto dielu a konecne som dostal vysvtlenie z detskych cias ako vznikla tato tupa nemotorna forma nadzivocisneho pudu zabijat,,,,,konecne som ho videl v plnej krase nie len poriskom od metly vysuvajuce sa druhe celuste,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,dalej atmosfera herecky vykon faasbendera ako robota dalej interier tej rakety,,samotne scenerie krajiny a vobec vsetko hudba , kamera atd atd,,,co viac sa da chciet,,,nic,,,,ved to bola pecka od A po Z,,dokonca este aj zvuk ci hd obraz ponukal tu naj kvalitu,,,,pre mna ako fandu mimozemskych priser a zvlast hlupeho votrelca apsolutna spokojnost,,,,,,,,, ()

burg 

všechny recenze uživatele

Mohl to být fakt jedinečný film, kdyby to bylo z jiného univerza. Kdyby to nebylo vetřelecký dílko. Furt nejhorší Vetřelec, ale zábavnější, než Prometheus - aspoň se tu neběželo jen rovně. Asi proto že se tu neběželo vůbec... ()

dr.Queen 

všechny recenze uživatele

Hodně jsem čekal,že se dozvím to,co jsem se v Prométheovi nedozvěděl,film mě hodně zklamal,připadá mi jak by scenář napsal někdo,kdo vůbec vetřelce neviděl.Dáme tam to,pak to,pak to nějak slepíme a dívák si vybere.Prométheus byl lepší,tohle mi připadá,jako něco co s ním nemá nic společného,ani s vetřelcem.Přišerka je nějaká nová,pak ty nesmysly s mutací,no nevím.Atmosféra mě nepohltila vůbec,zase samé otazníky,asi jak bude Vetřelec 10 pak se dozvíme něco nového.Michael Fassbender nezklamal a film zachraňuje,jinak zbytek herců,už ani nevím,kteří to byly,a to si s jedničky vetřelců pamatuji docela všechny,,zbyteční,ale na vyvražďovačky tam musí být,aby to mělo"gráády" .Jinak film mě nenadchnul a zklamal,určitě za ty prachy by to šlo jinak. ()

Salsecnew 

všechny recenze uživatele

Začátek velmi dobrý, spíš to připomíná něco jako Pasažéři (2016) nebo asi druhou třetinu snímku Interstellar (2014), takže o nějakých Vetřelcích není ponětí a je to spíš takové vesmírné kolonizování jako u titulu na PS4 Mass Effect 4. Do půlky je to velmi působivé, pak nadchází zřejmě čtvrtina, jež mi připadne hodně utažená za vlasy, ale čtvrtá čtvrtina má velké drama a drsný závěr. Pro ty, co viděli Promethea a přemýšlí, co se stalo s doktorkou Shawovou a androidem Davidem, jestli našli ten svět Strůjců, co si možná pověděli a tak dále, mohli by být velice hořce zklamáni! Oni tam tedy všichni jsou, ale jistě to není nic, co bychom po Prometheu čekali, vůbec ne. Celkově jsem chtěl dát 5*, nicméně myslím si, že by je měl dát ten, kdo má rád škodolibé, trpké tragédie. ()

Startky 

všechny recenze uživatele

Nejslabší díl ságy. I spousta pro.ebanýho času s androidama, kterej by se dal využít na nějakou akci, nebo lepší propojení s příběhem z jedničky. Ale aspoň na pianu hezky zahrál Wagnera.Jinak za mě slabota a vyhozený peníze. ()

janvanicek 

všechny recenze uživatele

Snímek, který tvoří pomyslný most mezi filmem Vetřelec a Prometheus je zajímavým počinem režiséra Ridleyho Scotta. Film sleduje posádku lodi Covenant a náhlé nalezení obyvatelné planety, ze které zachytí signál. To, co se zpočátku zdá jako nádherné místo pro obydlení se brzy změní v boj o přežití. Někdo může film odsuzovat, někdo naopak. Klasika v podání Vetřelce zde bude vždy. Já i přesto, že se o sérii Vetřelce příliš nezajímám, mohu říci, že mám takový názor, že se nic nemá přehánět, a proto by se již neměl Vetřelec podrobovat takovýmto novodobým vzkříšením. Průměrný film s bohužel nastíněným pokračováním.. uvidíme, jak zazáří. ()

Caesarion 

všechny recenze uživatele

Film je nadupaný. Tak jak říkám. Brutální scény a střih ostrý jak břitva. Začátek je zase takový lehký pritom to vypadá zajímavě a záběry z širší perspektivy sou Scottova klasika. Pak se mi líbí jak je vše podřízeno Fassbendrovy. Jeho pohnutky a myšlenky pak až mrazive vyvrcholí totální bezmoci všech zúčastněných. Velmi povedené. ()

petuliak 

všechny recenze uživatele

nie, tento votrelec sa mi nepacil, vsetko dopredu nalinkovane a scenarovo jasne, uvodna scena je asi najlepsia cast filmu, nasledne divak vie co sa stane skorej ako sa to stane, chybalo to co robi horor a scifi, totiz aspon ake take prekvapenie a strach vyzarujuce z filmu... ()

capitanflash 

všechny recenze uživatele

To že se film nevyrovná prvním 2-3 dílům mi bylo jasné ještě před shlédnutím, na druhou stranu je lepší než díly další (počítám i AvP). První půlhodinu film funguje velmi dobře, po té však upadá do průměru- nefunguje úplně dobře ani jako horor ani jako akční film, k tomu naprosto dementní chování některých postav ve stylu- proč tam chodíš proboha? A konečná půlhodina je už vlastně jenom čekání na zcela očekávánou pointu... Pozitiva jsou povinné kvalitní triky, hudba a některé solidní epické záběry (a délka kterou se ve filmu vyskytuje James Franco :-) ). Přesto se jedná o solidní sci-fi film, jehož shlédnutím nic nezkazíte a možná si ho pustíte i znovu,ale od značky Alien se prostě čeká výrazně více. A proto pouze 3 hvězdy... ()

louie100 

všechny recenze uživatele

Presne takto som si to predstavoval a presne takto to aj bolo. Hneď po dopozeraní filmu som mal pocit, že si to musím pozrieť ešte raz. Je to jednoducho paráda! Kto nemá rád votrelca, ten ho už možno ani nebude mať rád nejakým ďalším filmom a kto ho aj začne mať rád a bude sa mu to páčiť, tak to neprizná ani keby čo bolo. ()

Sheelle 

všechny recenze uživatele

Tady narážím na velké rozpolcení. Už Aliens nám nastavili cestu, kterou se tato sága ubírala. Z původního Vetřelce se vydal cestou akce, bez velkého vysvětlování a přemýšlení šlo prostě o to, pozabíjet ty mrchy. Toho jsme se drželi s mírným odklonem a snahou o filosofování až do čtyřky - Vzkříšení. Nicméně Prometheus nám ukázal trochu jinou cestu. Cestu, na které se nám postupně poodhaluje hlubší podstata, smysl začínají dávat i věci, o kterých jsme si nikdy nemysleli, že by nějaký smysl dávat mohly, či měly. Prostě Vetřelec jde s dobou. Covenant je právoplatným následovníkem Promethea, navazuje na něj jak dějově, tak atmosférou. A pokud se Prometheus líbil, bude se líbit i Covenant. A pokud se nelíbil, tak doporučuji zapomenout na původní Vetřelce 2, 3 a 4, protože kdyby dnes někdo něco v tomto stylu natočil, tak to bude označeno jako "béčko". Takže za mě velmi dobrý počin, který mě bavil, protože rozloučením se stylem Ripleyových Vetřelců jsem si prošla už u Promethea. ()

Termit 

všechny recenze uživatele

Najhorší film čo sa týka série Alien. Trailer vyzeral úplne super a aj prológy ku filmu. Nechápem ako to mohli tak doku*viť. Sledovať Waterston na filmovom plátne je utrpenie (ako inak) a zachrániť to nemôže ani Michael Fassbender. Neviem čo sa komu páči na týchto moderných filmov kde sa každá postava správa úplne nelogicky. Absolútne nezaujímavý film, nuda. ()

pedruska.n 

všechny recenze uživatele

Dávam 3 hvezdy - a zaslúžené. Áno, posádka lodi Covenant je banda tupcov, ktorí skúmajú neznámu planétu "na holáča" a ktorým prevencia nič nehovorí, akcia typu záchrana nakazených kolegov je za vlasy pritiahnutá, chýba im silná a zapamätateľná postava typu Vasquezová (BTW hrdinka môjho detstva)/Ripleyová, ale dvojica David-Walter je už iná klasa. Ako sa postupne dozvedáme čo sa stalo s preživšími Prometea, konečne to má aký-taký spád. Koniec trochu predvídateľný, ale čo sa už len dá v tejto sérii vymyslieť, aby to prekvapilo? Asi nič. ()

Wiceman 

všechny recenze uživatele

Co se týče sci-fi žánru, určitě to nezklame. Co se týká příběhu (na který jsem původně šel abych zjistil, jak to vlastně bylo) zklame na plný čáře. Máme tu zase androida Davida, který je ještě větší sráč než byl v Prometheovi, máme tu bandu neschopnej kolonizátorů, kteří, jak sami tvrdí, jsou perfektně vycvičení na zvládnutí jakýkoliv situace.... ehm .... což nejsou. Máme tu jednu napodobeninu Ripley, ale ruku na srdce, obří oči a výrazy zraněnýho štěněte plnohodnotně nenahradí drsňáka Ripleyovou. Nu což, za pokus to stálo. Hlavně člověk jde na ,,VETŘELCE" a místo toho poslouchá filozofický tlachání dvou robotů a ti ,,VETŘELCI" jsou po dvou hodinách nakonec jen dva a k tomu všemu se na scéně ohřejou tak na pět minut. Srát na to. Tohle se moc nepovedlo ... tak SNAD příště. Věřím, že by se našel i někdo jinej než Ridley Scott, kdo by se zhostil Alien frančízy líp, než on sám (což je trochu smutnej paradox, ale nedá se svítit, už to kurvíš) Dvě * PS: Doufám, že se v podobnym duchu neponese další pokračování Alien vs. parťáka, protože jestli jo, tak potěš koště ... ()

prasecak_cz 

všechny recenze uživatele

Přesně jak jsem nečekal, mnoho zvratů, ponurost a až komicky působící posádka. Spousty horrorových kliše. Ale jinak koukatelný film s filozofickým podtextem. Přinese nám jen pár odpovědí, zbytek si domyslete, nebo počkejte, jestli se uráčí natočit další díl. PS: David byl skvěle zahrán a je tahounem děje. ()

Lanco 

všechny recenze uživatele

1. Ak ste videli Aliena 1 a 2 - úplná katastrofa 2. Ak by ste nikdy nevideli žiadneho Aliena - priemerné sci-fy s Alien tematikou, ktoré ale napriek tomu, že už ubehlo 20-30 rokov od Votrelca / Votrelcov, a napriek tomu, že dnes je možné náročné effekty vytvoriť ovela jednoduchšie a kvalitnejšie- nedosahuje kvalitou ani atmosférou ani jedného predchodcu. SPOILERY!!!!! Postavy jednajú sprosto- až debilne, stred filmu úplne zabije nuda (a hodiny hudby androidov ), a keď je šanca film zachrániť na priemer, tak nasleduje nudné, trapné finále s logikou ober-debilov (namiesto aby sme ho zabili v uzkej uličke , kde sa super bude strielať, poďme to skladu vozidiel, kde sa nám rýchly hnusný mimozemšťan - zabijak lahšie schová). de-bi-li-ta. Alien sa od prvých dvoch filmov posunul z temného atmosferického survival horroru na akúsi pseudo-intelektuálnu úroveň, ktorej nerozumie ani sám autor. (civilizácia, ktorá tvorila civilizácie zahynula, lebo David zničil 1!!! (slovom jedno) mesto..... z ich vlastnej lode.... WTF?! :) ()

lobenka 

všechny recenze uživatele

Když jsem zjistila, že se natáčí Prometheus 2 -vetřelec: Covenant, byla jsem nadšená. Těšila jsem se, ale po shlédnutí filmu jsem byla dost zklamaná. Film je nudný, nezáživný. Jediná scéna při které jsem ožila byl souboj mezi Davidem a Walterem... Chybí mi tam dovysvětlení, co se stalo s Walterem. Ano, David měl v ruce nůž,ale jelikož Walter je novější model,který se sám opravuje, asi ho zabít jen tak nemohl. Ridley Scott mohl jako závěrečnou scénu ukázat,jak Walter skončil... Dále,co mi nesedí je, že podle tohoto filmu David byl stvořitel vetřelce,ale to není možné, jelikož vetřelec se jako první zrodil v Prometheovi ze stvořitele.škoda, že zahodil tak dobrý námět z Promethea... ()

funesfilm 

všechny recenze uživatele

Zvrtlo sa to. Pokiaľ sa na to divák nepozerá ako na jeden z dielov Votrelca, označenie zaujímavé sci-fi, môže byť. Bohužiaľ to však producenti a iné mimozemské bytosti dávali dokopy asi v stave opitosti. Prípadne pri stole s veľa peniazmi, kde sa mali rozhodnúť. Nie je to zlé, no dominantného tvora dať na bočnú koľaj, nebolo pravdepodobne najrozumnejším riešením, možno ani plánovaným nie. Miestami zdĺhavé, prázdne...Tak to pôsobí. Prišiel nový, negatívny hrdina? Označenie Alien si tento film rozhodne nezaslúži. Náznak pokračovania, môže byť nádejou v obrat, či zmenu smerovania série. ()

Související novinky

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

Fede Alvarez natočí nového Vetřelce

05.03.2022

Zatímco plánovaný vetřelčí seriál pro kanál FX je stále v přípravách a jeho natáčení by mělo začít v roce 2023, kolem vzniku nových celovečerních filmů této franšízy panuje složitá situace. Stále se… (více)

RoboCop přišel o režiséra

RoboCop přišel o režiséra

16.08.2019

Režisér filmů Elysium a především chváleného District 9 Neill Blomkamp se té smůly nezbaví. Jeho pokračování Vetřelce se Sigourney Weaver bylo zaříznuto poté, co se Ridley Scott rozhodl pokračovat ve… (více)

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

Chystá Ridley Scott dalšího Vetřelce?

01.06.2019

Vetřelec minulý týden oslavil 40. výročí a v rámci oslav došlo i na rozhovor se samotným tvůrcem ikonického hororu Ridley Scottem (Černý jestřáb sestřelen, Konzultant). V něm pak Scott mimo jiné… (více)

O čem by byl další Vetřelec?

O čem by byl další Vetřelec?

15.11.2018

Pokud jste viděli poslední filmy z vetřelčí série od režiséra Ridleyho Scotta (Marťan, Gladiátor), pak je vám nejspíš jasné, že měl slavný tvůrce pro svoji temnou sci-fi ságu ještě velké plány. V… (více)

Reklama

Reklama