Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 1
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 1

Recenze (146)

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Obyčejné a předvídatelné. Ellie Miller je unylá, Alec Hardy má zjevně ztotoňovat prototyp na povrchu drsného, uvnitř zranitelného vyšetřovatele, jenže když je jeho jedinou slabostí srdeční aritmie, která mu život zkomplikuje průměrně tak jednou za čtyři díly, je to celkem nuda. Detektivní seriály, kde je jediný případ roztažený na délku celé řady, mě baví, jenže musí mít celistvý příběh a ne být natočeny stylem: “prvních x epizod se zaměříme na spoustu nevinných podezřelých, kteří se zločinem nemají nic společného, a na konci se zničehonic objeví důležitý důkaz, který vše během několika minut vyřeší.” Musí být zkrátka trochu víc jako River z produkce konkurenční BBC, kde vše, co vyšetřovatelé v průběhu jednotlivých epizod zjistí, na konci zapadne do sebe a vytvoří celistvou mozaiku. Musí se více věnovat psychologii postav a vytvářet jim uvěřitelnější motivace. A měl by mít méně průhlednou šablonu, aby divák snadno neodhalil pachatele několik dílů před koncem. První řada: 60 % ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Svým způsobem je Broadchurch krimi seriálem s vlastně úplně nejjednodušší a nekomplikovanou zápletkou jakou jen může mít. Jedna vražda, ponurá atmosféra, mnoho podezřelých a jeden vrah. Je to málo? Podle mě ne. Někdy stačí dělat obyčejné věci dobře a ono to stačí. Obzvlášť v rámci žánru kriminálek je současně v příbězích převis příběhů se spiknutími, nebo alespoň sériovými psychopatickými zabijáky. Broadchurch se do takovýchto přemrštěných zápletek nepouští, tvůrci se drží v umírněné lokální rovině, dělají to dobře a to stačí. Po technické stránce je seriál filmově perfektní, má uvěřitelný scénář, nepřepálený počet epizod (a tedy absenci vaty), pěkný soundtrack a velmi dobré herecké výkony. Ostatně důvodem proč jsem začal seriál sledovat je David Tennat, protože z jeho výkonů v Doctor Who mě dodnes mrazí, když si vzpomenu. Zde sice tak nevyniká, hraje úsporněji, ale věrohodně a dobře. Avšak jak je v britských seriálech zvykem herectví celkově patří k nejsilnějším stránkám televizní tvorby. ()

Reklama

Lischai 

všechny recenze uživatele

Příjemná detektivka, samá plus. Melancholické prostředí, skvělá výtvarná kamera, dobrá hudba, posmutnělý Tennant, komorní příběh a vrah, kterého jsem nečekal. Dokonce zločin není ani moc překombinovaný a množství falešných stop se tak udrželo v normálních mezích. Kéž bychom v Česku svedli udělat obyčejnou věc tak krásně. ()

dO_od 

všechny recenze uživatele

// COME ON, MILLER! David Tennant je fakt bůh, utrápenýmu městečku Broadchurch ale propadnete nejen díky jemu, ale i všem ostatním. Po dvou dílech se postavy stanou vašimi sousedy, po první sérii budete zdevastováni jejich osudy a na konci třetí série už si ani nevzpomenete, kdy naposledy vám nějaký seriál takhle přirostl k srdci. 1. série - 10/10, 2. série - 9/10, 3. série - 9/10 ()

warrenur 

všechny recenze uživatele

Slusna britska kriminalka. Prva a tretia seria sa mi zdali o cosi vydarenejsie ako unervovana a prekombinovana druha. Zvlastny vztah detektiva (Tennant - bohovy skotsky prizvuk, ktory mi ho pripomenul z mnohych britskych show) a ludskej (miestami az precitlivelej) policajtky mensieho pobrezneho mestecka je preplietany, zvlast v prvych dvoch seriach, tragediou miestnej rodiny. Tretia seria je uz inym kriminalnym pripadom, ale po tej druhej vitanym odlahcenim a atraktivnou detektivnou zapletkou s novymi tvarami. Odporucam. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • V době vysílání seriálu některé anglické sázkové kanceláře vypsaly sázky na to, kdo je vrah oběti. (PrcekTK)
  • Postava Paula Coatesa bola napísaná priamo pre Arthura Darvilla. Tvorca seriálu Broudchurch - Chris Chibnall - Arthura oslovil, keď sa stretli na natáčaní Doctora Who (2005). (The M)
  • Téměř všem hercům tvůrci seriálu řekli, že právě oni mohli zabít Dannyho. Jediná Jodie Whittaker, jenž hraje matku chlapce, dopředu věděla, že ona vrahem není. Vyžádala si to kvůli správnému pochopení své role a také aby veděla, jestli má svůj smutek a paniku předstírat, či ne. (jezurka42)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama