Reklama

Reklama

Broadchurch

(seriál)
Trailer 3
Drama / Krimi / Mysteriózní
Velká Británie, (2013–2017), 19 h 20 min (Minutáž: 46–53 min)

Tvůrci:

Chris Chibnall

Hrají:

David Tennant, Olivia Colman, Andrew Buchan, Jonathan Bailey, Carolyn Pickles, Pauline Quirke, Steve Bennett, Jodie Whittaker, Will Mellor, Arthur Darvill (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(24)

Obsahy(1)

Když je na pláži nalezen zavražděný jedenáctiletý Danny, zpráva o jeho smrti zasáhne nejen jeho rodinu, ale i ostatní obyvatele malého městečka Broadchurch. Vyšetřování se ujímá detektiv Alec Hardy (David Tennant) a místní policistka Ellie Miller (Olivia Colman). (kareen)

Videa (9)

Trailer 3

Recenze (146)

larelay 

všechny recenze uživatele

1.seria: posledna cast ma nacisto rozsekala. Ani nie kvoli vrahovi, ale kvoli dokonalemu stvarneniu devastacie, utrpenia, fyzickej i psychickej bolesti, soku vsetkych zucastnenych. uf. postavy spociatku nesympaticke snad vsetky, do jednej, ale postupne si k nim najdete cestu a posledne dve casti ich budete vsetkych milovat. podozrivych, detektivov, obyvatelov tohto maleho mestecka, teda okrem tej starej ohavnej tetky so psom... tento serial ma naozaj nieco do seba... stale neviem prist na to, ze co, ale musim na neho neustale mysliet. idealny cas na pustenie si druhej serie :) 2.seria trosku slabsia, stratila take to krimi napatie z prvej serie. Ale aj tak vysoky nadpriemer, skvele herecke vykony. Naozaj brilantne. A niektore dialogy su absolutne nezabudnutelne, rovnako ako prizvuk Davida Tennanta. ()

evulienka3 

všechny recenze uživatele

Príjemná štúdia spájajúca nielen postup vyšetrovania jednej vraždy, ale aj kresbu jednotlivých ústredných postáv príbehu. Divákovi sa postupne odhaľuje ukáža práce polície pri pátraní po páchateľovi. Rovnako ako jej omyly zahŕňa aj všetky jej pokroky. Odhaľuje spleť vzťahov obyvateľov mestečka Broadchurch a okrem výborného vykreslenie postáv hlavných vyšetrujúcich detektívov, sa zameriava sa aj na rodinu zavraždeného a prácu a vplyv médií na samotné vyšetrovanie prípadu.V celom seriály sa vynímajú najmä herecké výkony Davida Tennanta a Olivie Colman, ktorý svoje postavy stvárnili skutočne excelentne. Odhalenie osoby vraha a celkové ukončenie série bolo pre mňa skutočným prekvapením. ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

No krása. Užil som si spisovnú "britštinu", ktorú začínam mať radšej ako americký slang. A hlavne začínam jej lepšie rozumieť. Najmä David Tennant bol v tomto smere výborný, samozrejme nielen v tom. Je to skrátka ukážkový herec, možno si raz kvôli nemu pustím aj do Dr. Who. Výborné na tom bolo, že prvé dve série so sebou priniesli zaujímavé a napínavé vyšetrovanie, spestrené veľkou dávkou emócií. No tretia séria ma trocha schladila a celý dojem dosť pokazila. Vôbec som nepochopil, prečo ako hlavnú postavu a obeť dali tú ženskú. Samozrejme, neposmievam sa, veď všetci nejako vyzeráme, no sem sa mi tento "ušatý" typ ženy nehodil. Prečo nedali nejakú mladšiu, krajšiu...? Hrozne mi bola nesympatická. Tým pádom aj emócie okolo celého vyšetrovania rapídne klesli. Možno to bolo aj tým, že sa tu neriešila vražda... neviem. V každom prípade som bol z tretej série dosť rozčarovaný. Celkovo mi to preto vychádza "iba" na nadpriemer. 75/100 ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele

Po první sérii musím říct,že kdybych seriál hodnotil jako kriminálku,vyšel by mi slabší průměr,ale jako psychologické drama funguje výborně.Až mě zarazilo,jakou parádně hustou atmosféru se podařilo vybudovat na dokonale zvládnuté psychologii jednotlivých postav.Navíc se podařilo zajímavě obsadit vyšetřovatelský tandem,zvlášť David Tennant podává přesvědčivý výkon a po většinu času se daří držet na uzdě i přehnanou hru na city,až v samotném závěru se tvůrcům situace vymkne z rukou,jednu chvíli jsem se lekl,že se Sauron opět rozhodl k útoku na Minas Tirith.Druhá série mě příjemně překvapila,čekal jsem,že se budou řešit další vraždy a vznikne tak konkurence k Midsomeru,namísto toho se příběh dělí do dvou rovin,první se zabývá soudním řízením s vrahem Dannyho a druhá konečně vysvětluje,co se stalo v Sandbrooku.Druhá řada mi připadá lépe zvládnutá než řada první,více prostoru dostává i postava Ellie Miller,což rozhodně není na škodu. ()

santiamén 

všechny recenze uživatele

Slabší odvar The Killing. Pramálo uvěřitelné herecké výkony - zatímco z amerického remaku dýchá syrová, severská atmosféra, britský pokus o detektivku s vraždou dítěte je plný přehrávajících postav a zoufale trpí omezeným počtem epizod. Největší přešlap vedle je tak minimum prostoru věnované truchlícím příbuzným - divák si k nim nemá šanci vytvořit jakékoli pouto a vcítit se do nich, takže pak každé gesto působí zkratkovitě a poněkud "televizně". Zklamání. ()

Galerie (322)

Zajímavosti (13)

  • V skutočnosti jediný, kto od začiatku poznal identitu vraha, bola Olivia Colman. Na prvom konkurze jej to tvorcovia prezradili, chvíľu na to jej však telefonicky oznámili, že si to rozmysleli a že nikto z hercov nesmie vedieť, kto je vrahom. Takže Olivia musela držať meno vraha celú sériu v tajnosti. (Vladimirovna)
  • Mylně je seriál označován za remake dánského seriálu The Killing (od r. 2011). Scénář k Broadchurch ale jeho autor psal už od roku 2002, tedy nejméně 5 let před severským počinem. Scenarista Chris Chibnall však svůj nápad dokázal zrealizovat až o 10 let později. (jezurka42)
  • Téměř všem hercům tvůrci seriálu řekli, že právě oni mohli zabít Dannyho. Jediná Jodie Whittaker, jenž hraje matku chlapce, dopředu věděla, že ona vrahem není. Vyžádala si to kvůli správnému pochopení své role a také aby veděla, jestli má svůj smutek a paniku předstírat, či ne. (jezurka42)

Související novinky

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

Seriálový Duch, Beowulf, Hell on Wheels 4...

22.11.2013

Zkrátka za hrstí televizních novinek. Studio Paramount chystá masivnější útok na malé obrazovky. Především by chtělo proměnit několik svých klasik v seriály. Třeba Duch, oscarový trhák s Patrickem… (více)

Reklama

Reklama