Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (614)

Arsenal83 

všechny recenze uživatele

Mne sa to páčilo, som fandom Neesona, ktorý je v danom veku v prekvapujúcej forme. Jeho filmová dcéra už evidentne nepatrí do školy, no čo sa dá robiť. Podľa mňa to malo dynamiku, ako sa patrí, neviem čo viac od toho kto očakával. Jasné, jednotka je Top, ale nikto snáď nečakal až takú vysokú úroveň. Whitaker takisto veľmi vhodne obsadený. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Úplně mě fascinuje jak 63 letý Neeson vyskakuje z druhého patra domu, či z kutálejícího se auta. To bych rád na stará kolena taky dovedl, či měl alespoň taky tak šikovného dablera. Akce, kde je skutečný Liam Neeson nepůsobí na oko moc pěkně. Akční filmy si měl odbýt, když na to měl věk. Hodnocení tohoto snímku bude extrémně snadné. Je to horší než první díl (4 *) a lepší než druhý díl (2 *). Rozdíl oproti předchozím dílům je ten, že se z lovce stává lovná zvěř. Neesona chce dostat polovina policejního sboru USA a pár Rusáků. Za nejslabší prvek považuji jednoznačně oba dva záporáky, kteří bohužel oba stojí úplně za hovno. Příběh se vstřebat dá a na nedostatek akce si divák taky nemůže moc stěžovat. Střílím 3 * a doufám, že tato série skončí jako trilogie. ()

Reklama

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

Megaton je debil. Ono mu nestačilo, že zkurvil dvojku, on musel jít a ještě zkurvit trojku, doufám že je spokojenej. Když byl ještě malej Megatoneček, tak ho jednou tatínek vzbudil a řekl, Olivierku podívej na tu kameru tou se natáčí co vidíš a tady když tím takhle otáčíš, tak to je zoom a malej megatoneček od tý doby jak vidí kameru tak s ní otáčí a kurví jeden film za druhým. Příběh disponuje typickou a milionkrát provětranou zápletkou, což by nevadilo, protože v akčních filmech taková zápletka slouží jen k prezentaci bum -bum a prásk-prásk, ale to by někdo musel Megatonovi dát kameru bez zoomu a zakázat používání nůžek. Naštěstí film není jen o akci, ale je v něm pátrací prvek a ten je docela vydařenej, má poměrně slušný tah na bránu. Možná bych ještě uvítal větší prostor pro Foresta. Když pominu nějaké osmé divy světa, jako přežití pádu auta ze skály či totální nezranitelnost hlavního hrdiny, tady by nepochodili ani islamisti a režisérskou práci toho degena, tak to co zbylo nebylo zase až tak zlý. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Jednička je jedním z nejlepších deseti akčních filmů 21.století a Pierre Morel jejím natočením jasně dokázal, že jako akční tvůrce je dost možná aktuálně nejtalentovanější žánrový řemeslník.Potom je tu Olivier Megatron, nedomrdlý klučina, který evidentně v dětství trpěl epilepsií a tak jeho každý film vypadá jako film pro epileptiky, aby i během záchvatu v klidu stíhaly vteřinovou akční scénu za scénou.Po obludné dvojce, která byla každému fandovi odporným flusnutím do xichtu si přeci jenom tenhle podrůměrný režisérský kůň z obludné stáje Luca Bessona malinko vylepšil reputaci.Trojka je prostě pohodový akční béčko s jednoduchým dějem, sledovatelnou akcí a konečně se dočkáme i nějaké té krve a slušných osobních soubojů.Z pohledu jedničky je to samozřejmě pořád totálně v prdeli a zbytečnost pokračování snad nikdy nebyla tak obrovská, ale nějak takhle měla vypadat právě dvojka, která byla po úžásném prvním dílu prostě totální prohrou úplně ve všem a tak jediný důvod, proč jsem ochotný tuhle prach obyčejnou akční dvd záležitost hodnotit více či méně kladně je jasný fakt, že druhý díl splachuje bez výhrad na všech frontách.Jmenovat se to třeba Take Him a nenavazovat to na jedničku nic by se nestalo a Besson by si do vínku zapsal další průměrný akčňák, kterých plodí desítky.55%. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Celý film je složený ze dvouvteřinových záběrů, veškeré akční scény z půlvteřinových. Má nám snad tato vlastnost dalšího celovečeráku z rukou talentovaného režiséra (dle presskitu) evokovat uspěchanou atmosféru Millsova honu za spravedlností? Možná - mně ale bylo zase většinou špatně. Megaton je vážně trapák a já se hrozně stydim za to, že mi těch 108 minut vlastně docela uteklo a zas tak úplně neurazilo. ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • V severoamerických kinech film nastřádal 89,3 milionu amerických dolarů, součet celosvětových tržeb byl 326,4 mil. (NIRO)
  • Natáčení začalo 29. března 2014. Natáčelo se ve městě Atlanta v USA, ve městech Mazarrón a Torre Pacheco ve Španělsku a v Paříži. (willy1)
  • V pôvodnom filme hral postavu Stuarta Xander Berkeley, ktorý si ju však kvôli časovej zaneprázdnenosti v tejto časti nemohol zopakovať, a tak ho nahradil Dougray Scott. (m.a.t.o.)

Reklama

Reklama