Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (614)

Fr 

všechny recenze uživatele

„JE MRTVÁ. NĚKDO JI ZAVRAŽDIL. V MÉM BYTĚ. MÁ TO VYPADAT, ŽE JSEM TO BYL JÁ. NEVÍM PROČ, NEVÍM KDO, ALE PŘIJDU NA TO…“ /// Tentokrát starýmu pardálovi Millsovi zavařila stará. Vytuhla na u něj na gauči a on se stává psancem (jasan, třeba jako Richard Kimble…). Optimisticky se vrhá do vyšetřování, úspěšně (a NESMRTELNĚ!) zdrhá pronásledovatelům a brzičko dejchá sráčům na hřbet. Navíc u toho stačí řešit rodinný problémy (ne se starou vole… čteš to vůbec?). Liam Neeson potřetí předvádí, že rodina je mu nadevše. Akční béčko, který neprudí víc než ty jiný akční béčka. Navíc má finální motanici, že by Korejci čuměli – ale srát na to. Další Bessonovka, která má zabavit. Vohranej příběh, kurevsky rychlej střih, drsnej Liam, neuvěřitelná (jako ne uvěřitelná!) akce – ovšem pro jednou se to s naprosto vyprázdněnou palicí klidně dá. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Vždycky jsem se chtěl projet autem (policejním) výtahovou šachtou. 2.) Olivier Megaton je můj TOP rejža. A Luc Besson scénárista. 3.) Thx za titule „num71“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR * AKCE ** NAPĚTÍ ne ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Tretí Taken je podľa mňa lepší než bol druhý film, ale nie o moc. Je to proste len zase klišé na klišé a človek má pocit, že toto všetko už videl. Liam Neeson je dobrým, ale mal už aj lepšie časy. Osobne si myslím, že ostaňte radšej pri prvom filme. Narozdiel od druhého filmu sú tu lepšie efekty a nepôsobí to ako totálna blbosť (až na jednu scénku), ale aj tak je to proste béčkový akčný film, ktorý sa nemusel natáčať. Ako samostatný film je to pozerateľné. Ako pokračovanie Taken je to ale veľmi slabé. Takže radšej sa skúste odosobniť od prvého filmu a pozerať to ako obyčajný akčný film. ()

Reklama

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Špatný. Že scénář je akční verzí Velmi křehkých vztahů moc nepřekvapí. To že ta akce bude mizerně natočená ovšem mrzí hodně. Megatuna vše pohřbívá v nepřehlednosti a zbytečné přepálenosti. Porovnání s akcí od Morela vhání slzy do očí. Neeson co střílí a mučí lidi v jednoduchém, ale smysluplném příběhu soustředěným na propracované akční scény... to toho chci tak moc? P.S: Nechápu proč s sebou nosil Forest toho šachového jezdce a pořád mi to vrtá hlavou... ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Nejzbytečnější film na světě - osobně mě prostě sere, že jakmile se povede natočit nějaký divácký hit, hned musí vzniknout dvacet navazujících pokračování. Jednička byla naprostá pecka, dvojka byla nastavovaná kaše - a trojka vůbec neměla vzniknout, alespoň ne v této hrozné podobě. Už samo obsazení je prostě trapas - 63 letému Neesonovi už tu akci prostě člověk nevěří a vypadá místy hodně unaveně; 31 letá Maggie Grace v roli vysokoškolačky je trapas jako svině, a jejího nevlastního otce pro změnu hraje úplně jiný herec, než v předchozích filmech... prostě všechno špatně. Nebavilo mě to, děj mi místy přišel nelogický, iritovala mě tam ta postava detektiva, a celkově jsem z toho měl pocit, že je to splácané z ohraných žánrových motivů, které jsem už viděl stokrát jinde. Ztráta času se o tento film jakkoli zajímat. ()

Flipnic 

všechny recenze uživatele

V roce 2008 frantíci natočili nejlepší "městský - urban -akční nářez" roku a jeden z nejlepších akčních filmů té doby. Já sice hodnotil "pouze" za 4****/5, protože jsem u akčních filmů extrémně náročný a protože to u mne prohrál s epicky-monstrózním mlýnkem na lidký maso - Rambem IV... :))) Návrat po 4 letech byl špatný, byl bohužel trapný až komický ... no nepovedlo se. Uvedení trojky ve mě vytvořilo jistý údiv, ale relativně jsem tomu filmu věřil. A ono ano, skutečně se povedlo. Hodnotím stejně jako jedničku, I KDYŽ (!!!!) je jednička mnohem zábavnéjší. Zde je všechno trochu jinak, nejde už tolik o akci, jako spíš o kriminálku. Opravdu skoro 3/4 filmu Neeson zdrhá, schovává se a mučí lidi aby zjisťil, "vo co kurva gou?!". Takže opak jedničky, kde to byl "jeho" svět a kdo do něj vnikl, byl nemilosrdně oddělán. Takže pokud na toto divák příjde, měl by být relativně spokojen. Bohužel nelogičností, které by zde být neměly, je dosti a budou si na ně diváci stěžovat, i tak je to parádní jízda a finální zúčtování je fajne a HLAVNĚ !!! Vidět duel: "nejsympatičtější klaďas akčního světa Neeeson (a jeden z aktuálně nejlepších herců) VERSUS Naprosto nejsympatičtější bad ass hajzlík exploiterů a filmů obecně, (a jeden z nejepších herců) mistr Andrew Howard, ... to prostě jo!!!! Žít a umřít!! Duel s bouchačkama a následně na férovku , to mi tvůrci splnili sen !!! :)) Dokonce u mne i ve srovnání se silnou konkurencí - John Wick, vítězí o zrnko střelnýho prachu tenhle flick ...) ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Policejní auto, kterým Bryan Mills (Liam Neeson) ujede poté, co byl zatčen, vypadá naprosto nepoškozené, i když v předchozí scéně do něj nabouralo několik jiných vozů. (moznazitra)
  • Keď Kim (Maggie Grace) telefonuje so svojím otcom, ktorý práve utiekol polícii, tak sa prechádza po izbe bosá. V ďalšom zábere, keď si počas hovoru kľakne na podlahu, tak už má obuté topánky. (Nataniel73)
  • Při jedné z posledních scén na palubě letadla lze slyšet od pilotů zprávu určenou pro věž, že se chystají k odletu z runwaye č. 2, ale v dalším záběru je vidět, že se jedná o runway 5L. Ani jedna z těchno drah ale na zmiňovaném letišti (Santa Monica Airport, KSMO) vůbec není. (Warle)

Reklama

Reklama