Reklama

Reklama

Bývalý člen elitních jednotek Bryan Mills (Liam Neeson) se proti své vůli ocitá znovu v akci. Bryanův sen, užívat si poklidného života, se nenávratně rozplývá. Jeho manželka Lenore je nalezena brutálně zavražděna. Z její smrti je podezřelý právě Bryan. Podaří se mu uniknout zatčení a stává se lovnou zvěří všech policejních jednotek v USA. Po jeho stopě se neúnavně vydává detektiv Frank Dotzler (Forest Whitaker). Svou vytrvalostí donutí Bryana opět použít jeho "zvláštní soubor dovedností." V nemilosrdném souboji musí Bryan dokázat svou nevinu a vypátrat skutečného vraha. V ohrožení se ocitá to jediné, co mu v životě zbylo – dcera Kim. (Bioscop)

(více)

Videa (22)

Trailer 2

Recenze (613)

tron 

všechny recenze uživatele

Najviac ma nedostali ani tak znova (po rovnako chaotickej dvojke) podpriemerné akčné scény (hoci je smutné, kam séria klesla po bravúrnej akcii z jednotky). Nedostal ma ani televízny kasting. Dostal ma až pozoruhodný moment, v ktorom Forest Whitaker sebavedomo napochoduje na miesto činu a s prepáčením ZOŽERIE DÔKAZNÝ MATERIÁL. Už som videl vo filmoch všeličo. Ale toto nie. Toto fakt nie. Kebyže je v tej chvíli s ním v jednej miestnosti Tommy Lee Jones z Utečenca, vytiahol by nože a nandal by mu to rovnako, ako v 90-tych rokoch Stevenovi Seagalovi v Prepadnutí v Pacifiku. Sú proste veci, ktoré sa za žiadnych okolností nerobia a konzumácia dôkazov patrí rozhodne medzi ne. Hlavným plusom trojky je, že je posledná. Máte pravdu, smutné konštatovanie u pokračovania jednotky alias jedného z najlepších akčných filmov desaťročia. K tomu Neeson, ktorý to už skutočne nedáva (kultový záber na jeho preliezanie plota pozostávajúci z 25. strihov), scenár, ktorý nestojí za ohorok cigarety a plno úžasne nelogických blbostí. ()

Kothy 

všechny recenze uživatele

Tohle už je slabší. Film chce zřejmě trhnout rekord v největším počtu střihů. Je jich tam totiž opravdu hodně. A díky nim jsou akční scény velmi nepřehledné. Liam Neeson nám opět dokazuje, že ještě pořád nepatří do starého železa. Tentokrát mu nikoho neunesou, ale zabijí mu jeho bývalou ženu. A nejsou to Albánci, ale Rusáci. začíná teda šílená honička jak před policií, tak po gaunerech. Opět dostanou co pro to. Liam opravdu přežije cokoliv. Po pár zvratech se vše objasní. Liam je prostě mlátička. A samozřejmě poté za své činy nenese žádnou zodpovědnost. Dcera Maggie Grace tu zase dělá jenom křoví. Pomůže mu i jeho parta kámošů. Policajti nemají šanci. "Ten polda je velmi mazaný" ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

První díl je naprostá špička, druhej díl je pořád hodně napínavej, hodně zábavnej průměr a třetí díl už připomíná jen protaženou epizodu nějakého akčního tv seriálu. Tady nejde ani tak o recyklaci předchozích dílů, jako spíš o recyklaci všech známých klišé, včetně scénáře, kterej je napsanej tak, aby se v něm neztratil ani Jedna, co dělal třikrát druhou třídu. Jsem docela ráda, že jsem si vymluvila kino. 40% ()

Gilmour93 

všechny recenze uživatele

Liame, adoptuj mě! Ani mi nemusíš dávat plyšové pandy, budu ti čistit Berettu a říkat taťuldo.. Ano, Megatron by se měl z idiotského režiséra složit na kosmickou loď a odletět zpět na rodnou planetu Decepticonů, kde snad šílený třes kamery, zoomování a střih frekvence jehly šicího stroje budou považovat za prvky přinášející dynamičnost, o tom není pochyb. Když ale ten pan Mills je tak čestný, že i Mirek Dušín je proti němu Rudý Khmer! Není fascinující jak ten bílý střelec (nově s několika bílými pěšci) je pořád o tah dopředu před černou věží s bílým jezdcem a skupinou barevných pěšců? Neobdivujete, jak to autem vpálí do startujícího letadla plného paliva - dcera nedcera, vnouče nevnouče? Tu postavu nelze nemilovat.. Lehce spoilerovité post scriptum: Možná to bude vypadat trochu nekrofilně, ale Famke je sexy i v chladícím boxu.. ()

klerik 

všechny recenze uživatele

Netvárme sa, že pri filmoch typu DIE HARD neumierali nevinní ľudia... Problém tretieho Taken je skôr v tom, že nemá taký spád, čím naplno odhaľuje svoju béčkovú podstatu. Dejová línia s detektívom je navyše dosť zbytočná. Keby išlo o Snipesovku chrochtali by sme blahom. Keďže išlo o film uvádzaný v kine, chápem isté rozčarovanie divákov. Znesiteľné akčné Europa corp. béčko... ()

Galerie (31)

Zajímavosti (23)

  • Policejní auto, kterým Bryan Mills (Liam Neeson) ujede poté, co byl zatčen, vypadá naprosto nepoškozené, i když v předchozí scéně do něj nabouralo několik jiných vozů. (moznazitra)
  • Keď Bryan Mills (Liam Neeson) uniká polícii a lezie do vodnej šachty pod autom, nedotýka sa auta a plazí sa po bruchu. O niečo neskôr však detektív Dotzler (Forest Whitaker) nachádza otlačky na nárazníku auta. (speedy7929)
  • Natáčení začalo 29. března 2014. Natáčelo se ve městě Atlanta v USA, ve městech Mazarrón a Torre Pacheco ve Španělsku a v Paříži. (willy1)

Reklama

Reklama