Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Americká rodina přijíždí do Mexika, kde chce začít nový život tím, že znovu obnoví provoz v továrně na ruční výrobu panenek. ovšem netuší, že při archeologických výzkumech se při otevření hrobky dostal na svobodu duch ďáblova dítěte a vstoupil do panenek, které v továrně zbyly po předchozích majitelých. Jednu z panenek si vzala maličká dcera majitele továrny domů. Brzy jsou nerozlučné a dívka se začíná zlověstně měnit. Oživlé panenky navíc krutě zavraždí každého, kdo jim vstoupí do cesty. Rodina se musí semknout, zastavit jejich řádění a vyrvat z jejich moci malou Jackii dřív, než bude pozdě. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (28)

Gorehound 

všechny recenze uživatele

Vždy som rád, keď nájdem nejaký podobný underrated gem, preto mu tú jednu hviezdičku, pre radosť z pozerania, rád prihodím. Objektívne by to bolo za 4, pretože v druhej polovici, s príchodom mudrlantského chlapca a hlavne veľmi rýchleho záverečného zúčtovania si film trošičku pokazí skóre. Aj keď ešte útok na dom je skvelý, a brokovnica tiež. Ale dovtedy Dolly až prekvapivo nakladá pod kotol atmosféry v podobe úžasných mexických lokácií, backstory, opradenej mytológiou, a scény s dollhausom a búrkou a služobnou a jej skonom sú naozaj podarené a výborne spracované. A early 90s a VHS atmoška podobných flickov nijako neuškodí. Taký Chucky je pre porovnanie lepšie rozpohybovaný(aj keď ani tu to nie je žiadna hanba), ale bábiky vôbec nevyzerajú zle, a ich šepot, škrekot a smiech je skvelý v strašidelnom slova zmysle. Nehraje sa tu príliš na gore, ale zábavnosť a atmosféra to bohato vynahradzujú. ()

choze 

všechny recenze uživatele

Prostinký podprůměrný horůrek, na jakých jsem vyrůstal. Tenhle mi utekl, ale pamatuju si VHS cover. Killer dolls jinak můžu, ale tohle je klišovité, slabé a zbytečné. Dolly nemá ani ždibek Chuckyho osobnosti a to, že se na konci objeví panenek několik nijak nepomůže, takže to s Dětskými hrami nakonec pojí jen pár okopčených motivů (Dolly je posedlá zlým duchem, finále v továrně na panenky). Žádné gore, žádná zapamatovatelná smrt. Hudba Mark Snow. ()

Reklama

Radka_86 

všechny recenze uživatele

Už to byl x-tý horor o panenkách, který jsem viděla a připadá mi, že mě vždycky každý další nechává víc a víc chladnou. Opravdu ve mě tento snímek žádné hlubší dojmy nezanechal. Nebyl vyloženě nudný ani špatný, ale byl prostě tak všedně průměrný....Na devaděsátky která mám hodně ráda to bylo mírné zklamání. Podruhé bych ho už vidět nemusela, prostě Chucky je Chucky. Slabé tři hvězdy - 45% ()

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Filmy o vraždících hračkách či panenkách mám rád, takže jsem se na tento film docela těšil. Bohužel po jeho zhlédnutí musím říct, že potenciál, jenž se zde vyskytoval, zůstal využit tak napůl. Mnozí jej srovnávají se nezapomenutelným Chuckym, ale tomu zdejší panenky nešahají ani po kotníky. Nejde ani tak o vzhled – ten ďábelský škleb byl slušný, ale jinak byly na můj vkus až příliš „suché“. Žádného pořádného mordu se tu nedočkáme, neustálé záběry na cupitající nožky začnou po chvíli nudit a jejich hra na schovávanou jakbysmet. Měly několik příležitostí zamordovat jednotlivé postavy, ale většinou to skončilo pouze bodnutím či podkopnutím nohy. Místo aby vzaly nůžky do ruky a pořádně zmasakrovaly svého protivníka (který již mimochodem ležel na zemi či si jich vůbec nevšiml), jen se smály a pozorovaly zpovzdálí co si to „nemehlo“ udělá sám. I samotná atmosféra měla neuvěřitelné výkyvy, které jsem už dlouho neviděl. Místy se režisérovi podařilo navodit docela slušnou porci napětí, kterou ovšem absolutně nedokázal využít a na místo toho nám nabízel až nechutně stupidní chování některých jedinců a kupu „klišé“. Snad jedinou uspokojující scénou bylo úmrtí hospodyně. Na druhou stranu se tu ovšem vyskytlo několik nezapomenutelných dialogů. Asi nejvíc mě dokázal rozesmát ten jejich synek a jeho hláška „S tímhle si pohraj děvko…!“. Hodně slabý průměr. ()

hous.enka 

všechny recenze uživatele

První polovinu filmu mě neuvěřitelně štvalo chování toho malýho génia. V okamžiku, kdy ale chlapec vzal do ruky brokovnici a milou panenku poslal do horoucích pekel, dostal film grády. Škoda, že to bylo až v posledních patnácti minutách. Viděla jsem lepší horory o panenkách, takže ve výsledku film hodnotím spíš jako průměrný. ()

Zajímavosti (2)

  • Jedna bábika z filmu bola vydražená na eBayi. (FromHell)

Reklama

Reklama