Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Nacistické jednotky, ktorých vodcom je šialený doktor, chcú ovládnuť svet. Stojí proti nim tím odvážnych záchrancov, ktorý ich chce zastaviť. Ten je síce malý a neozbrojený, ale má silnú pomoc v podobe bábok, ktoré sa pred ničím nezastavia. (Marceloo)

Recenze (8)

Nikolas__ 

všechny recenze uživatele

Já už se na to snad vykašlu, Puppet Master je opravdu něco, díky čemuž si lze říkat i "zlatý friday the 13th". Příšerně zahraný film, díky čemuž mi zůstává rozum stát, jak to tvůrci můžou pořád sršet. Nedávno vyšel i čtrnáctý film - Blade: The Iron Cross, který se snad ani nedá nikde shlédnout. A Axis Termination je ve zkratce opravdu utrpení, s tím že první Axis díl byl jakžtakž alespoň průměr, dvojka Axis a tohle už jsou příšernosti jak ze samotných pekel. ()

Marceloo 

všechny recenze uživatele

Nacistické jednotky chcú ovládnuť svet a ich vodcom je šialený doktor. Proti nim stojí tím odvážnych záchrancov, ktorý chce nacistov zastaviť. Tím je síce malý a neozbrojený, ale má silnú pomoc v podobe bábok, ktoré sa pred ničím nezastavia. - Táto hororová séria v priebehu rokov stratila takmer všetku kredibilitu, ale ako neškodná zábava sa to ešte dá akceptovať. Režisérova tvorba ide už desaťročia dole vodou, takže o kvalite snáď ani netreba písať. Hororov s panenkami je podla mňa málo a vždy si ich rád pozriem, takže v tomto prípade mi nevadila ani tá digitálna krv a slabé výkony hercov. Našťastie to je aj úplne krátke. Ovela viac ma láka budúcoročný remake pôvodného filmu, ktorý má za sebou velmi silné mená. Talentovaná severská dvojica Laguna + Wiklund to režíruje, S. Craig Zahler to napísal a objavia sa tu mená ako Barbara Crampton alebo Udo Kier, takže tento počin čakanie na tento ambicióznejší projekt príjemne skrátil. + herečka z Bastard + herec z The Horde + herec z 90210 Shark Attack + herec z The Purge: Election Year + herec z Scherzo Diabolico ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv jsem měl svého času sérii Puppet Master docela v oblibě, s příchodem trilogie „Axis“ to šlo s mými sympatiemi dost z kopce. Charles Band měl prostě v nejlepším přestat, jenže to bohužel nedokázal – což mu mimochodem zazlívá nejeden skalní fanda Mistra loutkaře. Sice se nám dále snažil rozvíjet příběh okolo tajemného elixíru života i samotných loutek, ale spíš se v tom sám dost zamotal, než aby to přineslo kýžený efekt. O čemž svědčí i dost odbytý osud dvou postav, které nás doprovázeli v předchozích dvou dílech. Místo toho si pro nás připravil partičku nejrůznějších individuí a to jak mezi skupinkou lidí obdarovanými nadpřirozenými schopnostmi, tak i samotnými nacisty. Raději ani nechci vědět, kde dělali konkurz – páč ta sbírka exotů byla neskutečná a celkem hledím, že se mezi nimi objevilo i několik trošku známějších tváří – leč stejně druhořadých herců a hereček. Co mi však vadilo nejvíc, byl přístup a vytíženost samotných loutek. O které tu šlo přece především. Z původních se tu objevily (Jester, Leech Woman, Blade, Pinhead, Tunneler a můj oblíbenec Six Shooter). Bohužel Jester a Six Shooter tu byli až na jednu scénu úplně zbyteční, Leech Woman taky zrovna moc prostoru nedostala a tak vše zbylo na poslední trojici, z nichž nejvíc si zařádil hlavně Blade. No a nacisté měli po ruce pásový tank Blitzkrieg, vlkodlaka Weremachta a lady Bombshell. Ti se už činili o něco víc, ale rozhodně ne v takové míře, jak by si všichni asi přáli. On celkově byl tento díl hlavně moc ukecaný, což bylo dost otravné. Nepočítám-li několik přestřelek s digitální krví i triky. ()

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Po asi milióne rokov som späť v pupeťáckej sérii pozretím trinásťtisíceho osemstoosemdesiattretieho dielu. Veľkou výhodou tohto filmu je že vzbudzuje očakávania tak nepredstaviteľne malé, že je takmer až kvantovo nemožné ich podliezť. Zasa sme v druhej svetovej kde nacisti túžia po bojových bábkach. Nejaké si vyrobia, ale majú len málo oživovacej látky čo ostala po Toulonovi. Na strane dobra stojí nejaké lomidrevo s ježkom čo má robiť pomocníka trpasličiemu kúzelníkovi a woodoo kňažke ktorá čaruje hlavne svojimi kozami. Jasné že je to celé superlacné, dej sa odohráva v asi troch miestnostiach s divadelnými kulisami a herci "hrajú" za čipsy, ale predsa len je to aj vďaka neveľkej stopáži "lepšie" než hoboj do zadku. Nacistická frojlajn bábka s odklápacími kozometmi vypáli pár solídnych rán, Tuneller vyvŕta pár solídnych dier do nepriateľov a Blade dostane v závere priestor bodať a párať až kým nie sú všetci solídne krvavý a mŕtvy. Čo sa týka efektov, tak krv je z väčšej časti otrasne digitálna, bábky v pár záberoch vyzerajú ako stop motion takže by som povedal že sú najskôr prebraté zo starších filmov a taktiež je tu sekvencia vybuchujúceho modelčeku elektrárne, čo ma potešilo. Zaujímavým prvkom je aj nacistický zmrďák s telekinetickými schopnosťami čo vyzerá úplne ako Alfred z Burtonových Batmanov. Čo je vlastne na filme najhoršie ( okrem faktu že je to príšerný brak ) je však že prítomnosť samotných bábok je vlastne zbytočná a ich vyňatím by sa nič nezmenilo, takisto ako odhalenie že hlavná nacimrcha je nejaký starodávny démon, čo ale nemá na dej žiaden vplyv. Ten film je v podstate lajno, ale fakt že som videl hromadu horších a nudnejších tomu dáva nejaké body. ()

JesterKruger 

všechny recenze uživatele

Celý film je vlastně jenom o vraždění, takže drastická hloupá večerní stolice. Dávám jen jednu hvězdičku za konec, a návrat starých známých. Herci otřesní, efekty totéž (až na některé CGI záběry loutek). Koho tento díl baví? Názory nekradu, ale oproti tomuhle je následující díl: Blade: The Iron Cross mistrovské dílo. Škoda, že v tomto díle umřela loutka jménem Kašpárek. Tento díl je jak jsem říkal drastická hloupá večerní stolice, a zaslouží si spláchnutí v té nejhorší polorozpadlé záchodové žumpě. ()

Galerie (5)

Zajímavosti (2)

  • V pár scénách má loutka Čepelkáře místo nože injekční stříkačku, a to proto, aby film odkázal na film Re-Animátor z roku 1985. (JesterKruger)

Reklama

Reklama