Reklama

Reklama

Mistr loutkář III: Toulonova pomsta

  • Česko Mistr loutkář: Toulonova pomsta (více)

Obsahy(1)

Loutkář André Toulon a další příběh o jeho oživlých loutkách. Tentokrát Vás zavede do období druhé světové války, kdy nacisté provádějí řadu experimentů s životem a smrtí. Toulon i jeho loutky jsou uneseni, protože mají přispět k objeveni způsobu, jak mrtvé vojáky přivést k životu a dalšímu boji. Akce se gestapu však nepovede. Geniální mistr loutkář vytvoří nové loutky a je připravený pomstít se nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tam, kde je loutka vysmátý kovboj se šesti rukama, tam je možné všechno a tam se také genialitě meze nekladou. Bylo to úžasné, napětí gradovalo víc a víc a krev v mým žilách tuhla, zatímco moje srdce se naplňovalo radostí stejně jako to Toulonovo, když vyrobil další ze svých nádherných loutek. Je to vlastně předchůdce prvních dvou dílů a ačkoli byl natočen až jako třetí, je bezvýhradně nejlepší a to oba předchozí považuju za velice vydatná sousta. Hlavně je to něco úplně jiného, o něčem jiném, jsou zde dáni perfektně do kontrastu přívrženci dobra a zla a loutkám to na straně dobra mimořádně svědčí. Nebudu tu už nadále vytahovat všechna superlativa, která jsem na tomto snímku shledal, každopádně věřím, že jsem jeden z mála, které tento film tak neuvěřitelně nadchl. Zanechal ve mně opravdu obrovský dojem a já na to nezapomenu. ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Je zajímavé že DeCoteau který ted točí céčkový pologay filmy natočil na začátku 90 let tuhle béčkovinu, a to zatraceně zábavnou, loutky jsou více vražednější než kdy jindy, a konečně tu jsou pořádně vidět, sice se zase nejedná o nejlepší díl, ale o jeden z nejpovedenějších určitě. Pamatuju si jak když jsem byl malej měly v půjčovně VHS a já se jí vyhýbal jak čert kříži protože panenek a loutek jsem se neuvěřitelně bál:-) ()

Reklama

obitus 

všechny recenze uživatele

Třetí dobrodružství neposedných loutek je zasazeno do období druhé světové války a odkrývá tajemství, která jsme dosud mohli v sérii pouze tušit. Toulon je zde napaden nacisty, kteří se pokoušejí oživovat mrtvé vojáky a chtěli by k tomu využít jeho metody, ale uteče a jelikož mu hoši s hákovým křížem na čepici udělali několik nepěkných věcí, začne se jim mstít. Samozřejmě za pomoci svých loutek, které se postupně objevují na scéně tak, jak je Mistr vytváří a nakonec máme prakticky kompletní sestavu, známou z minulých dílů, ochuzenou o plamenometčíka, kterého ale více než nahrazuje osmiruký kovboj. Brutalita a béčkový feel jsou pořád na slušné úrovni, i když kvalit druhého dílu tenhle prequel přeci jen nedosahuje. Pořád je to ale vynikající zábava pro všechny loutkomily. ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Bombastická záležitost! Jasně nejlepší díl série a vůbec to nejlepší co kdy DeCoteau vyplodil. Za prvé se dozvíme, jak to všechno začalo, no a hlavně loutky jsou konečně pořádně v akci, konečně pořádně zabíjejí špinavý nácky, zabíjení si užívají a divák si ho užívá spolu s nimi. Na plnej počet pak tenhle flák táhne především démonický Richard Lynch v úloze jednoho z nejhnusnějších gestapáků jakýho jsem kdy ve filmech viděl. a Toulunovi a jeho miláčkům nejde nefandit. Dobrou noc kolego loutkáři! 95% ()

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Mocichtiví nacisti zavraždí Toulonovi ženu a ten se začne krutě mstít. Vyšle svou jednotku malých, ale smrtících loutek proti mocnému nepříteli, který poznává, jak skutečně chutná pomsta... Rozhodně lepší než jednička, ale trošku horší než dvojka. Přesto má třetí díl filmů o Mistru loutkáři svoje kouzlo. Loutky zabijejí často, krutě a docela vynalézavě, a i když tentokrát chybí Thorch, jeho místo skvěle zastoupil "pavoučí" Six Shooter. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Niektoré scény z traileru sa v konečnom zostrihu filmu neobjavili. (beso74)
  • Six-Shooter (Albert Band) mal byť pôvodne osemrukým ninjom, avšak scenárista C. Courtney Joyner je veľkým fanúšikom westernov a tak došlo k zmene. Kovboj navyše znázorňuje niečo typicky americké. (beso74)
  • Úvodná "chirurgická" scéna bola na žiadosť producenta Charlesa Banda a produkčnej spoločnosti Paramount Pictures ponorená do tmy, aby sa ubralo na jej intenzite. (beso74)

Reklama

Reklama