Reklama

Reklama

Mistr loutkář III: Toulonova pomsta

  • Česko Mistr loutkář: Toulonova pomsta (více)

Obsahy(1)

Loutkář André Toulon a další příběh o jeho oživlých loutkách. Tentokrát Vás zavede do období druhé světové války, kdy nacisté provádějí řadu experimentů s životem a smrtí. Toulon i jeho loutky jsou uneseni, protože mají přispět k objeveni způsobu, jak mrtvé vojáky přivést k životu a dalšímu boji. Akce se gestapu však nepovede. Geniální mistr loutkář vytvoří nové loutky a je připravený pomstít se nepříteli. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (39)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Snímek „Mistr loutkář III: Toulonova pomsta“ je ukázkou toho, že i s celkem bláznivého nápadu se může podařit natočit dobrý film, který ale nestojí jen na tricích s loutkami, ale i na dobrém, béčkovém námětu, který má všechno, co očekáváte, a to včetně černého humoru, který vás celou cestu bude doprovázet. S těmihle loutkami bych se na cestu dál klidně vydal, a tak jsem zvědavý na další pokračování. ()

fcreading 

všechny recenze uživatele

Bábkarská séria Mistr Loutkar sa dočkala veľa sérií, ale nie vždy sa každý diel mohol pochváliť tak dobrým pokračovaním, akým dozaista diel tretí je. Už ten príbeh, ktorý nás zavedie do druhej svetovej je špičkový, minulosť odohrávajúca sa v nečakanom prostredí a nakoniec Toulonova pomsta. Klasika na ktorú nikdy nezabudnem 80 percent. ()

Reklama

K.I.N.G. 

všechny recenze uživatele

Tam, kde je loutka vysmátý kovboj se šesti rukama, tam je možné všechno a tam se také genialitě meze nekladou. Bylo to úžasné, napětí gradovalo víc a víc a krev v mým žilách tuhla, zatímco moje srdce se naplňovalo radostí stejně jako to Toulonovo, když vyrobil další ze svých nádherných loutek. Je to vlastně předchůdce prvních dvou dílů a ačkoli byl natočen až jako třetí, je bezvýhradně nejlepší a to oba předchozí považuju za velice vydatná sousta. Hlavně je to něco úplně jiného, o něčem jiném, jsou zde dáni perfektně do kontrastu přívrženci dobra a zla a loutkám to na straně dobra mimořádně svědčí. Nebudu tu už nadále vytahovat všechna superlativa, která jsem na tomto snímku shledal, každopádně věřím, že jsem jeden z mála, které tento film tak neuvěřitelně nadchl. Zanechal ve mně opravdu obrovský dojem a já na to nezapomenu. ()

destroy83 

všechny recenze uživatele

Po shlédnutí třetího neméně krvavého dobrodružství vraždících loutek, jsem byl nucen přehodnotit druhý díl, který zatím v sérii Puppet Mastera považuji za nejlepší a s klidným svědomím jsem jej ohodnotil plným počtem. Ale vraťme se k Tulounově pomstě, která se časově odehrává ještě před prvním dílem v nacismem zmítaném Německu. Vlastní příběh začíná v domě mistra loutkáře, kam zavítá německý poručík, který následně na mistrův um upozorní gestapo a doktora Hesse, se kterým velení gestapa spolupracuje na experimentech s oživováním mrtvých vojáků. Postup, kterým se pokoušejí Tulounovo tajemství získat, mistra loutkáře donutí ze svých loutek udělat vraždící monstra. Dílko je opět béčko jak řemen se vším všudy, včetně slušné porce bradavek i krvavých mordů, které bohužel nedosahují kvality druhého dílu. Divák se má ovšem šanci dozvědět zase něco více z Tulounova příběhu, včetně tvorby jeho loutek, z nichž některé mistr tvoří divákovi přímo před očima. Nakonec se zde objevuje stará známá pětice loutek z prvního dílu, kterou obohacuje šestiruký kovboj. Trikové efekty i hudba jsou zachovány ve své kvalitě z předchozích dílů. Nedostatečnost mordů a gore lehce vynahrazují dobré herecké výkony, hlavně představitele majora gestapa Krause, který je padouch jak má být. Výsledný dojem je důstojné pokračování série krvavého divadýlka, které sice nedosahuje kvalit druhého dílu, ale s přehledem dosáhne na čtyři hvězdy. ()

obitus 

všechny recenze uživatele

Třetí dobrodružství neposedných loutek je zasazeno do období druhé světové války a odkrývá tajemství, která jsme dosud mohli v sérii pouze tušit. Toulon je zde napaden nacisty, kteří se pokoušejí oživovat mrtvé vojáky a chtěli by k tomu využít jeho metody, ale uteče a jelikož mu hoši s hákovým křížem na čepici udělali několik nepěkných věcí, začne se jim mstít. Samozřejmě za pomoci svých loutek, které se postupně objevují na scéně tak, jak je Mistr vytváří a nakonec máme prakticky kompletní sestavu, známou z minulých dílů, ochuzenou o plamenometčíka, kterého ale více než nahrazuje osmiruký kovboj. Brutalita a béčkový feel jsou pořád na slušné úrovni, i když kvalit druhého dílu tenhle prequel přeci jen nedosahuje. Pořád je to ale vynikající zábava pro všechny loutkomily. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (12)

  • Six Shooter byl vybrán, aby se podobal kovbojovi poté, co bylo rozhodnuto, že jedna z Toulonových loutek by měla představovat opozici vůči Třetí říši. (JesterKruger)
  • Podľa prvého dielu majster Toulon spáchal samovraždu v roku 1939. V tomto diely sa píše rok 1941 a majster André sa aj naďalej teší výbornému zdraviu. (beso74)

Reklama

Reklama