Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (CinemArt)

(více)

Videa (28)

Trailer 3

Recenze (958)

choze 

všechny recenze uživatele

Tak Singer X-MEN prvními dvěma díly udělá, pak je na dva díly opustí a pak se vrátí, aby natočil díl nejlepší a po něm... ten nejzbytečnější. To jsou zvraty. Vysloveně směšný záporák zrekrutovaný snad od Marvelu nebo od POWER RANGERS, nudně tuctová finální digi smršť a mezitím už notně okoukaná mutantská vztahovka, nepřihazující nic nového. Pusťte si na YouTube třikrát po sobě úžasnou scénu s Quicksilverem zachraňujícícím mutanty z vybuchující školy a zbytek filmu klidně ignorujte. ()

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Od roku 1997 nebol azda žiaden komiksový film tak blízko k Batman a Robin. Obrovská degradácia oproti predošlým dvom dielom, najmä v porovnaní s First Class je ten rozdiel neuveriteľný. V Apocalypse nie je nič z uveriteľnosti či už postáv alebo dobovej štylizácie. Je to len mizerná vyfabrikovaná fraška plná nechcene smiešnych wtf scén, otrasných dialógov a patetických kecov a to všetko v hroznej výprave (tá poľská chata!) a s ešte horšími CGI, ktoré by vyzerali mizerne i desať rokov dozadu. Rok 2016 je prekliatím komiksového filmu. ()

Reklama

Djkoma 

všechny recenze uživatele

Jak to říká Sophie Turner, shodneme se, že třetí díly jsou v trilogiích nejhorší. Apokalypsa to potvrzuje a bohužel Singerův postupný odchod z režisérské elity je až smutnou realitou. První třída v rukou před 5 lety přidala mladší dějovou linii do původního Singerova příběhu a Matthew Vaughn vše omladil a přidal dravost. Ta pokračovala i přes temnotu a časovo-příběhovou zamotanost v Budoucí minulosti. Bohužel Apokalypsa, jejichž trailery jsou tentokrát 100% věrné výsledku, je digitální balast, který se snaží gradovat příběhy mutantů a to se nedaří. Film i díky závěru působí jako vynucený další reboot/restart série, která ztratila svou hloubku. Navíc série měla kromě zajímavé motivace a psychologie postav také silné momenty hudební, které v tomto díle vysloveně chybí. Ale tady schází bohužel i celá motivace, která u Apokalypsy je jen o ničení... není to málo? /se spoilery/ Pomineme-li, že postavy jsou prázdné (navíc uteklo pár let od minulého dílu, a některé postavy jsou úplně jinde, než předtím, proč?) a děj je velice slabý, tak je film složen z vykradených scén z minulých dílů a takový Quicksilver, i proto, že je opravdu vtipný, si prostě zasloužil víc. Navíc se musím po letech omluvit Brettu Ratnerovi za můj dojem, že by Poslední vzdor byl v rukou Singera lepší film a finále s Dark Phoenix (které se mi jinak velice líbilo) mohlo být působivější. Po Apokalypse si to nemyslím. Tak jako Singer dokázal odpálit a zahodit budování zásadního charakteru jako je Jean/Dark Phoenix, snad nejde ani rozebírat. Je až smutné, jak zásadní a hybná, je pro mutantské universum dvojice Magnetu a Xavier, kteří neustále svými dialogy i vztahem i hereckým výkonem daleko převyšují všechny. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Tento film má jediné šťastie. A to, že má v mnohom natrénované z minula. Keby sa jednalo o nové postavy, ktorých neskoršie osudy nepoznáme, tak by to bola až neznesiteľná nuda. Všetko čo je tam dobré sme už v tejto sérii videli a väčšinou lepšie. V maličkostiach a určitých momentoch sú to zase tí skvelí X-mani, ale väčšinu času je to iba generický a preplácaný blockbuster so smiešnym záporákom, ktorý robí svojim predchodcom ešte väčšiu hanbu než nevýrazná trojka a spin - offy Wolverina. Nechce sa mi vypisovať čo je tam zlé, lebo je z tohto výsledku smutno a v živote ma nenapadlo, že si pri finále Singerovho filmu spomeniem na filmy ako Liga výnimočných alebo na Van Helsinga. Keby to bol film zo stajne MCU možno by som bol veľmi spokojný, ale táto séria kopala v najlepších dieloch úplne tú najvyššiu ligu. O to je to sklamanie trpkejšie. 5/10 ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nemůžeš spasit svět tím, že lidi pozabíjíš." En Sabah Nur to viděl odlišně a mně byl sympatický tím, jak v poklidu odzbrojil jaderné mocnosti. Jinak jsem v tom ovšem viděl spíše historku o tom, kterak profesor Xavier ke své pleši přišel a toho, co mě bavilo, bylo vzhledem k neskromné stopáži poměrně málo. Nicméně Quicksilverovo uklízení studentů před výbuchem bylo vynikající, Wolverinovo vystrčení drápků mě taky pobavilo a navíc jsem se naučil rozřezávat zahozené auto za letu. Prostě mě to přiměřeně bavilo, ale asi bych raději viděl něco originálnějšího než x-tý díl jedné z mnoha stále ještě vydělávajících sérií. ()

Galerie (114)

Zajímavosti (47)

  • V severoamerických kinech film utržil 155,4 milionu amerických dolarů, v celosvětových 543,9 mil. (NIRO)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama