Reklama

Reklama

X-Men: Apokalypsa

  • USA X-Men: Apocalypse (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Od počátku civilizace byl uctíván jako bůh. Apocalypse, první a nejsilnější z mutantů marvelovského světa X-Menů načerpal sílu ostatních mutantů a stal se tak nesmrtelným a neporazitelným. Probudil se po tisíci letech a je rozčarovaný ze světa, který nachází. Rekrutuje tým mutantů včetně zklamaného Magneta (Michael Fassbender) s cílem očistit lidstvo a nastolit nový světový řád, kterému chce vládnout. Osud Země tak visí na vlásku. Raven (Jennifer Lawrencová) s pomocí profesora X (James McAvoy) stane v čele týmu mladých X-Menů, aby společně zastavili svého největšího nepřítele a zachránili lidstvo před úplným zánikem. (Cinemart)

(více)

Videa (28)

Trailer 2

Recenze (961)

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Apocalypsa je najdlhšia časť série, Taktiež ponúka strašne veľa charakterov, no výhoda oproti minulému dielu spočíva, že nepreskakujú z rôznych časových línií, takže si lepšie strážite ich pozíciu v deji či vývoji. Veľa stopáže tiež umožňuje Mystique zmiznúť aj na polhodinu z deja, čo je škoda, lebo Lawrencina riťka je najväčším lákadlom. Výhodou postáv je, že ich zväčša poznáme a česť i slušnému priestoru nováčikom - a každá ďalšia scéna prehlbuje ich vzťah k nám. McAvoy-Fassbender majú fantastické party, žmýkajú emócie naplno v uveriteľnej kreácii. Je tu aj vynikajúca pasáž Quicksilvera s fantastickým hudobným sprievodom, ktorého si užijete naplno. Scenár je dobre napísaný, hoci môže vyznieť ako taký návrat ku klasike - dobrí vs. zlí. Na oboch stranách však čakajú pútavé charaktery, ktoré chcete objavovať. Dialógy sú výborne napísané i zahrané. ()

Jacinda 

všechny recenze uživatele

Komentář píšu po 14 dnech, protože dost přemýšlím, co napsat. Je to děsnej KÝČ. Až na pár herců všichni děsně přehrávaj, všude samé odhodlané pohledy, statečné pohledy, útrpné pohledy, do toho postoj typu anime, až na to, že to ve filmu nefunguje. Hlavní mutant má skill na hov**, lidi zavrtá do země a pak....co..? Angel vypadá jako karikatura na Kena, děsivě mi připomíná toho anděla tlouštíka z hrátky s čertem. Absolutně nechápu, co tam dělá Striker a všechny scény s ním jsou zcela zbytečné. Opravdový wtf efekt přišel s wolverinem. Pardon, ale to bylo tak trapný, že jsem jen bezradně rozhodila rukama. Senzory na hlavě? muhaha fakt moc. Kdyby Fassbender dal svýmu dítěti hned od začátku do držky jako Růžičková v slunce seno, mohlo sklapnout a nic by se nestalo. No a nakonec tu máme Jennifer. Role elegantní lehce záporné lehce kladné Mystique zdegenerovala do něčeho opravdu nepříjemného. Mám Jennifer celkem ráda, ale už od role Katnis je zřejmé, že ta holka neumí vést lidi, neumí prohlašovat srdceryvná poselství (měla by se učit od krále theodena) a vůbec nechápu, proč tomu tam velí. Na druhou stranu se neztotožnuju s názory, že tam nebyl, kdo by přirostl k srdci. Já mám slabost pro Speedera a když mu modrý frankenstein zlomil nohu, opravdu to se mnou hnulo. Celkem roztomilý byl i příběh mezi Jean a Cyclopem, i když Jean trvalo asi hodinu, než pochopila, že má to modrý monstrum zabít. Je tak skvělé, když se kolem řítí svět do zkázy a vy jen blbě čumíte... "rylís jour pawá" je jen hřebíčkem do rakve ()

Reklama

tron 

všechny recenze uživatele

Toto je v podstate ešte horšie, ako Posledný vzdor (to ste nečakali, že niekedy poviem, však?), pretože v ňom aspoň behali Ian McKellen a Patrick Stewart, kým tu Michael Fassbender a James McAvoy, ktorí na McKellena a Stewarta nemajú a sú úplne bez charizmy (a to som mal McAvoya kedysi veľmi rád). Ale najstrašnejšie na tom všetkom je to, že sériu takto úspešne zavraždil muž, ktorý ju pred 16. rokmi stvoril. To bude asi nejaká karma. Tony zbytočných, nekvalitných a vyložene hlúpych počítačových efektov, jednu blbú a nesympatickú postavu strieda druhá blbá a nesympatická a od istej chvíle som mal silnú túžbu zabiť sa, len aby som toto digitálne peklo nemusel dopozerať. Smiešny (až nulový) záporák je len smutnou čerešničkou na skazenom koláči s prvými náznakmi zeleno-fialovej plesne. Biednymi plusmi sú pomerne drsné úmrtia, Wolverineovo (zbytočné, ale pútavé) cameo a úžasná Quicksilverova scéna, ktorá sa dá pozerať štyri razy po sebe (prišla mi ešte vydarenejšia, ako tá v Budúcej minulosti, keďže teraz pridali pesničku). ()

choze 

všechny recenze uživatele

Tak Singer X-MEN prvními dvěma díly udělá, pak je na dva díly opustí a pak se vrátí, aby natočil díl nejlepší a po něm... ten nejzbytečnější. To jsou zvraty. Vysloveně směšný záporák zrekrutovaný snad od Marvelu nebo od POWER RANGERS, nudně tuctová finální digi smršť a mezitím už notně okoukaná mutantská vztahovka, nepřihazující nic nového. Pusťte si na YouTube třikrát po sobě úžasnou scénu s Quicksilverem zachraňujícícím mutanty z vybuchující školy a zbytek filmu klidně ignorujte. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

To jsem nečekal. Tolik dobrých momentů a herců utopených v tak tuctovém příběhu... A navíc v režii Bryana Singera. Kdyby raději natočil samostatný film s (naprosto úžasnou) Weapon X a ne tohle narychlo slátané pokračování, které by se ani s prvními dvěma díly, ani s Budoucí minulosti raději nemělo srovnávat.... Ach jo. Záporák nestojí za nic, děj nemá téměř žádný přesah a vztahy mezi postavami skoro nejsou zajímavé (přitom právě tím mě X-Men vždy bavili nejvíce) a celé je to hlavně přehlídka triků sem tam proložená něčím, co stojí za zmínku. Veledestrukční závěr mě vyloženě nudil a z toho, jak se podařilo už tak rozvrtaný X-Men filmový vesmír rozvrtat ještě víc, jsem vlastně zklamaný až naštvaný. ()

Galerie (115)

Zajímavosti (48)

  • Hugh Jackman (Wolverine) tímto filmem zlomil vlastní rekord v počtu hraní jedné komiksové postavy. Šlo o osmý film o X-Men, ve kterém se objevil. (ČSFD)
  • Celosvětová premiéra proběhla 9. května 2016 v Londýně. (Varan)
  • Natáčelo se od 27. dubna do 23. srpna 2015 a od 23. ledna do 27.února 2016 v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

Noví X-Meni se odsouvají na příští rok

27.03.2018

V roce 2018 měly jít do kin tři marvelovky od 20th Century Fox - Deadpool 2, Noví mutanti a X-Men: Dark Phoenix. Nebojte se, s Deadpoolem se nic neděje a dorazí už 17. května. Zbylé dva filmy ale… (více)

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

Bohemian Rhapsody má nového režiséra

09.12.2017

Bryan Singer se po comicsárně X-Men: Apokalypsa vrhnul na životopis Freddieho Mercuryho. Produkce nebyla z nejklidnějších, jelikož se na place hádal s představitelem hlavní role Ramim Malekem, nikoho… (více)

X-Meni vs. Jessica Chastain

X-Meni vs. Jessica Chastain

15.06.2017

Simonu Kinbergovi, dlouholetému producentovi a scenáristovi x-menovské série, se splnil velký sen. Po mnoha letech se totiž probil do režisérské sesle a dohlédne na X-Men: Dark Phoenix, přímé… (více)

X-Meni fasují nové mutantky

X-Meni fasují nové mutantky

12.05.2017

V červnu 2018 má premiéru druhý Deadpool a v listopadu 2018 se dočkáme pokračování hlavní x-menovské série, jež bude mít podtitul Dark Phoenix. Je to všechno? Kdepak. Už v dubnu 2018 jde totiž do kin… (více)

Reklama

Reklama