Reklama

Reklama

Volejte Saulovi - Série 6

(série)
Trailer
USA, 2022, 11 h 32 min (Minutáž: 44–69 min)

Hudba:

Dave Porter

Hrají:

Bob Odenkirk, Jonathan Banks, Patrick Fabian, Michael Mando, Rhea Seehorn, Tim Misuradze, Bryan Cranston, Kyle Derosiers, Aaron Paul, Robert Paul Taylor (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Konflikty, špinavé kšefty a záplava nových klientů. V závěrečné řadě seriálu, který se dočkal mnoha ocenění, dotáhne Jimmy svoji velkou proměnu do konce. (Netflix)

Videa (1)

Trailer

Recenze (54)

ScarPoul 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Posledná séria trpí presne tým istým, čím trpela posledná séria Breaking Bad. A to novou dejovou líniou, ktorá prináša nové postavy, ktoré majú vytvoriť priestor preto, aby sa povestný kruh putovania Saul Goodmana uzatvoril. Do deviatej časti( ktorá ide v schéme pokračovania predchádzajúcich sérií)to funguje. Z posledných štyroch je tá, ktorá najviac zarezonuje tá posledná a možno ešte plač Kim v autobuse, ktorý je ozbrojujúci. Haniť ale nie je namieste. Saula mám len radšej než Genea a možno práve preto dávam hodnotenie o hviezdu nižšie. Better Call Saul je pre mňa ale udalosťou a príjemným potvrdením, že sa ešte stále dajú robiť silné príbehy so silnými postavami, ktoré rezonujú aj dlho po dopozeraní. Mám ten svet rád. Všetko čo prináša a čo vám ako divákovi predáva. Spolu je BB, BCS aj filmové El Camino udalosťou, ktorá je plná smútku, smiechu, skvelých nápadov a sebareflexií. Neprichádzajú k nim len postavy, ale aj diváci. A to všetko vďaka perfektnej snahe tvorcov poľudštiť odvrátenú stranu. Podarilo sa to. Prišli aj slzy. Aj smiech. Ďakujem za to. 6.séria - 80% ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

prequel/spin off o kterém sme před osmi lety vůbec nevědeli že ho potřebujeme se definitivně uzavřel a i když poslední série nepřekonala pátou, zvládla nabídnout vyvrcholení nejen Saulovi před BB (to zvládla už někdy kolem poloviny série), ale zvládla nabídnout i to jak Saul a další skončil po BB. Obě dvě uzavření jsou pak solidně uspokojivé, jen u toho po BB lehce zamrzí, že působí trochu uspěchaně (primárně v tom jak je Saul odhalen). Tak jako tak mě každopádně velmi bavilo v první půlce sledovat jak je z Jimmyho čím dál větší magor, který do svých intrik stahuje i Kim (Rhea Seehorn fantastická) aby jim do toho jejich psycho uspokojení velmi rychle hodil vidle Lalo (imho mnohem silnější "záporak" než Gus Fring) a celý ten jejich sebeklam se sesype jak domeček z karet. A na konec samozřejmě palec nahoru mistru Gilliganovi, který dokázal i v prequelu, kde sme jako diváci u většiny postav věděli že se jim vlastně nemůže nic stát, vytvořit napínavou a skvěle napsanou podívanou, která hraje v BB universu víc než důstojnou roli. Ve finále mi ten zmetek Saul bude chybět...80% ()

Reklama

Lachtaan 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhý chod v servisu nejlepšího seriálového vesmíru, co jsem doposud viděl (Sheridanverse coming soon), byl právě dokonzumován a mně už teď, pár týdnů po dokončení posledního sousta, všechny ty chutě, co mi tým kolem mágů Gilligana & Goulda servíroval, pekelně chybí. Šestá série Saulovy odysey završuje jeden velkolepý příběh jednoho drsného drogového podsvětí provázaného s ještě poutavějším právnickým prostředím. Nevzpomenu si na epizodu, co by mi tady neposadila na zadek. Geniální počin! [viděno na Netflixu] ()

Blondsky 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jedna z nejlepších a kvalitativně nejkonzistnějších serií, co televize kdy poznala. Má to úplně vše, co výborně fungovalo a tvořilo předešlé série a ba to funguje ještě víc. Nic nezůstane nezodpovězené, vše se uzavře tak neskutečně přirozeně s klidem, přičemž krása jednotlivých epizod střídá nádheru. Tady si dal Villigan opravdu záležet, aby vytvořil dosud nejlepší sérii BB univerza. Odenkirk a Seehorn na vrcholu, který už se jim asi překonat nepodaří, a ikdyby ne, tak to vůbec nevadí, protože si tady oba kradou svůj prostor a pokud nedostanou nejvyšší ocenění, tak už samotné ocenění nejde brát vážně. Řada plná zdrcující melancholie, hořkosti a ryze geniálních, skvěle zahraných a skvostně natočených epizod (Zejména Plan and execution) vás odrovná ze všech stran a vy jen žasnete nad genialitou Gilligana, nad jeho propracovaností a forshadowingu. Závěrem nelze nevyzdvihnout finální epizodu, Saul Gone. Úžasná epizoda, která dokázala uzavřít ne jeden, ale rovnou dva seriály tím nejlepším způsobem jakým mohla. Nadělila fanouškům Last dance s nejoblíbenějšími postavami a uzavřela příběh člověka, který si protrpěl víc, než by si možná zasloužil a chtěl obejít celý systém, ale nedokázal úplně obejít to, kým skutečně je… Závěr epizody klidný, tichý, ale přesto správný, a ten nejlepší možný. Emoce bez použití jediných slov… „One. All I need is one.” ()

AffectedFace 

všechny recenze uživatele

Větší dokonalost jsem snad neviděl. Stejně jako Breaking Bad, tento seriál nezná hranice perfektnosti. Všechno co se děje v šesté sérii, je naprostá špička žánru, která nemohla dopadnout lépe. Nečekané zvraty hýbou vším. I přes fact, že se jedná o prequel výše zmíněného Breaking Badu. Better Call Saul mi změnil celkový pohled na filmovou/seriálovou tvorbu, protože přináší něco parádně vymyšleného a ještě neviděného. Je až neskutečný, jak se všechno od první "komediální" série změnilo v naprosto depresivní psycho jízdu se vším všudy. Všechno někdy končí a proto mi u poslední epizody trošku ukápla slzička, protože tohle universum je oficiálně u konce. Všechna ocenění za nejlepší seriál si počin odnáší zaslouženě, to samé herecké obsazení. Pět hvězdiček je málo. ()

Galerie (377)

Zajímavosti (13)

  • V epizodě je zmíněno české město a lázně Karlovy Vary a taktéž Praha. (Pepitu)
  • Šestá řada je jako první vysílána na dvě poloviny. (Punisher)
  • V 5. minutě, když jede malá Kim (Katie Beth Hall) se svojí matkou z obchodu, můžeme v pozadí slyšet skladbu „The Reflex“ od britské popové kapely Duran Duran, která vyšla jako třetí singl z jejich třetího alba nazvaného „Seven and the Ragged Tiger“, které vyšlo v roce 1983. (Trajektt)

Související novinky

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

NEJ roku dle TOP uživatelů a adminů ČSFD

29.12.2022

Opět se nám blíží konec roku, ale ještě před tím, než se všichni ČSFĎáci rozutečou do víru silvestrovských oslav, máme tu tradiční ohlédnutí za nejlepšími filmy a seriály roku podle nejoblíbenějších… (více)

Reklama

Reklama