Reklama

Reklama

Jessica Jones - Série 2

(série)
Trailer
USA, 2018, 11 h 15 min (Minutáž: 47–56 min)

Kamera:

Manuel Billeter

Hudba:

Sean Callery

Hrají:

Krysten Ritter, Rachael Taylor, Janet McTeer, Eka Darville, Terry Chen, J.R. Ramirez, Ashlie Atkinson, Carrie-Anne Moss, David Tennant, James McCaffrey (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(13)

Jessica svádí boj se svými starými přízraky, pátrá po příčinách svých sil a střetává se se záhadným, super-silným vrahounem. (Netflix)

Recenze (44)

Toren 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Pomalejší, osobitější a pořád moc fajn. Jen by se to příště chtělo daleko víc soustředit na celek a ne jen na jednotlivé ( i když mnohdy emocionálně silné) scény. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Jaká je 2. série Jessicy Jones? Velice dobrá a napínavá. Postavy už známe z 1. první série i Defenders, osobně jsem si už stihla zamilovat celé to trio Jess, Tris a Jeri. Jednak jsou to báječné herecké výkony, ale hlavně scénáře jsou dobré (Jess čelí dramatům svého vyšetřování, objevování nových otázek kolem svého zrodu v rámci experimentu v IGH, Trish stále řeší dopady své minulosti na současnost a Jeri prochází největšími zkouškami svého dospělého života). Krysten Ritter je ideální představitelka toho nápadu na dospělácký komiks Alias z Bendisova pera. Rachael Taylor dokáže zahrát snad všechno, od sladké hvězdičky ze seriálu It's Patsy, celebrity na drogách Trish, až po skvělou investigativní moderátorku Trish Talk, ale dokáže ještě zvládnout proměnu v Hellcat? A konečně sexy Carrie-Anne Moss jako bezskrupulózní lesbická právnička Jeri (která je v komiksech muž). No, nedalo mi to a musela jsem si přečíst víc o Patsy Walker a.k.a Hellcat a to vám teprve panečku zamotá při sledování hlavu. V některých ohledech je totiž seriál maximálně doslovný (např. v komiksu i seriálu má Jess v ložnici obraz Egona Schieleho z roku 1917 zobrazující jeho ženu), jindy si jde zcela vlastní cestou. Ještě štěstí, že 3. série bude. Na rozdíl od celé té Marvel/Netflix parády. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dlouhodobě zastávám názor, že vlastní seriál pro každého z členů Defenders je zbytečnost, raději bych je pospojoval dohromady a zvlášť nechal jen Daredevila a Punishera a k nim přidal Moonknighta, nebo třeba i toho Bladea. Toho už se pravděpodobně nedočkáme, takže beru co je a opět se mi svým volným tempem konečně podařilo přelouskat oněch 13 dílů (i tentokrát by těch 8 asi stačilo). Ovšem nemůžu říct, že bych z výsledku byl nějak extra popuzený jako to čtu u zástupu jiných lidí po internetech..Sice mi celou dobu neseděla představitelka matky Jessicy a pravděpodobně nebudu extra rád na tuhle sérii vzpomínat (Purple Man v první sérii byl přecejen větší terno), ale po zaškobrtnutí u cca 4-5 dílu jsem to plynule dokoukal bez úhony a úplný konec jsem si užil dokonale. Jsem zvědav jak se tvůrci popasují s třetí sérkou.. ()

dr.horrible 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Hrabanie sa v minulosti je chyba, tak to už býva. Hlavná dejová linka nie je dostatočne silná, záporáci nie sú dostatočne charizmatickí. Fajn sú ale vedľajšie línie (tá s Trish by si v nejakej forme zaslúžila vlastný film). A aj keď pocit onej nedostatočnosti prevažuje, furt je to na sledovanie zábavnejšie, ako keď druhá séria Daredevila vystavala celý dej na dvoch prakticky identických zápletkách.  75% ()

Ant 

všechny recenze uživatele

Zábavnější a na poli 13 epizod funkčnější než 1. řada. Ale paradoxně "horší", co se týče některých postav a jejich zápletek a rolí v Jessičině životě. Chtělo to pevnější ruku nad skoro všemi postavami kromě Jessicy. Trish je permanentně egoistická, Malcolm si hraje na oběť, Teri je výplň prostoru. I přesto jsem se skoro pořád při sledování bavila. Krysten Ritter je zkrátka talentovaná hvězda a každá protichudná emoce, kterou její postava má, je lehce uvěřitelná. Hlavní plot twist mě až tak nepřekvapil, ale následky které měl ve finále pro všechny postavy byly příjemným překvapením. Klidně bych to brala jako konec celého seriálu. I když by mi Jessica vážně chyběla, což jsem po první řadě říct nemohla. ()

Necrotongue 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá sezóna seriálu byla přece jen o něco slabší, jak už jsem psal v komentářích k jednotlivým epizodám, měl jsem problém hlavně s tím, že druhé řadě chyběl typický záporák, a já jsem měl pocit, že když se příběh nesoustředil na jeden hlavní cíl, působil poněkud roztahaně a neměl to správné tempo typické pro první sérii. Některé dějové linie bych s klidem oželel a závěr byl příliš předvídatelný, na druhou stranu musím přiznat, že jsem se i podruhé dobře bavil. Zatímco blockbustery se superhrdinskou tématikou, mě už v poslední době příliš neberou, seriály na stejné téma u mě slušně bodují. Na rozdíl od různých naleštěných létavců, se Jessica Jones zvolna klátí městem s lahví levného bourbonu a působí na mě daleko opravdovějším dojmem. ()

mm13 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Také pohrávanie sa s už známymi postavami, ktoré nikam extra nevedie (napriek "obrovskému twistu"), chvíľami je aj na hrane, ale tie postavy pri snahe robiť ich atraktívnejšími stále zvláda neznásilňovať... a než vyslovíme definitívny ortieľ, tak sa na tretiu sériu pozrieme vlastne aj celkom radi. [70%] ()

Hwaelos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ty rozpory! Druhá řada JJ se vyslovuje k velmi aktuálním společenským tématům (více viz https://wave.rozhlas.cz/jessica-jones-se-pustila-do-metoo-davno-predtim-nez-bylo-cool-6940687), zaměřuje se na pocity, vztahy a má velmi uvěřitelné dialogy. Tím vším naprosto nezapadá do Marflixovského univerza ani do konceptu "based on comics". Což ale taky znamená, že seriál tak nějak směřuje odnikud do nikam a chybí mu výraznější dějové komponenty, které by daly smysl délce série. Další sledování budu asi hodně zvažovat. ()

gogos 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá série Jessicy je přecijen slabší. Hodně ji brzdí málo záživné flashbacky, moc mě nebavila Patsy. Naopak linka s killermámou je docela silná. Jessica má stále svoje kouzlo, ale série mi přišla zbytečně natahovaná a tak jsem se do této jsem se prostě nemohl zcela ponořit... ()

NiWi 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Bohužel druhá Jessica Jones spadla v mnohém dolů oproti první sérii. Zápletka by nebyl takový problém. Odhalování minulosti Jessicy bylo určitě zajímavé, bylo to oznámeno dopředu, a Jessica si opět prošla těžkou zkouškou poté, co se vymanila rukou Kilgravea. První polovina série tak nebyla předvídatelná, a nabízela zajímavý hon za tajemnou minulostí. Ta druhá polovina, přesněji od chvíle, co se objevila Jessicy matka, vše nabralo podivný spád, a situace se rozjely úplně nekontrolovatelným směrem, hodně přehnaným, což byla škoda. O dost v této sérii spadlo napětí, samotná Jessica nepůsobila tolik jako badass i když se o to snažila, a celkově série jako kdyby jen tak plula, a nenabízela žádné pořádné akční momenty, ani žádné pořádné situace ze kterých by člověk nebyl svůj. Výraznou absencí série je vyložený záporák, za kterého opravdu nejde považovat Dr. Karla či Jessicy matku. Kilgrave v první sérii byl skvělý, a zde tento element naprosto chybí, a táhne děj dolů. Musím uznat, že jednotlivé postavy zaznamenaly opravdu velký pokrok, do třetí série bude zajímavé sledovat vývoj Trish jako Hellcat, což po finální epizodě snad je jisté. A Jeri Hogarth také začala zajímavý byznys, takže je na čem stavět. Tak jako tak, druhá série mě trošku zklamala, nenacházel sem v ní to co v té první, nic mě na ní vyloženě nebralo, nic mě nešokovalo, a to je velká škoda. ()

majo0007 

všechny recenze uživatele

Videli ste ten xicht Džesikynej mamči keď sa nasrala? Tak tomu sa hovorí Lee Strasbergova metóda herectva... Pokaždé som sa ujebával! Kilgrave bol otravný už v prvej sezóne, teraz to priklincoval. ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Což o to, odhalování Jessičiny minulosti (a poznávání těžce vyšinutého člena rodiny) svůj potenciál slušně rozehrálo, byť v natahované stopáži se opakované vzorce chování začínaly protivit. Tady se vycházelo aspoň z košatých charakterů a poznamenaných vztahů, ovšem linky s umanutou, po schopnostech bažící Trish, natož ta naprosto nezáživná, nikam nevedoucí a bezradně ukončená s lesbickou, nemocnou právničkou (jaksejenjmenovala) se nemohly opřít ani o to málo. Romantika či pracovní trable také nevycházely na 100%, akce zcela absentovala, tudíž těch 7/10 si odůvodňuji horko těžko. ()

Jaro.Krafcik 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Skoro som si myslel že tento seriál ostane nedopozeraný ako luke cage, takisto od marvelu. Neviem, jedine dobre boli iba daredevil a asi Punisher, inak slabota. Prvá séria sa ešte ako tak dala, bol tam skvelý zaporák kilgrave. Tá druhá je ale otrasne nudná a to spomalené tempo a lgbt scénky nekomentujem. Oceňujem aspoň pekné obrázky pri každej epizóde. A na tretiu sériu asi kašlem. 2* ()

3 AM Code 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

JJ si porad jde vlatni cestou. Tahle komiksova postava neni klasicky Superhero&Friends, ale studie bandy vice ci mene poskozenejch idividui (vcetne hlavni "hrdinky"), propletajici se skrze svoje zpackany zivoty a jeste zkurvenejsi situace, at uz si za ne muzou sami nebo ne. Pokud jste se tedy po prvni "origin" serii tesili, jak si v druhe Jessica navlekne spandex a bude se kockovat s komixovymi zloduchy, tak smolik. Tohle je v mnoha ohledech v uplne jinem vesmiru nez Daredevil / Ironfist a vlastne je to tak dobre - kdo stoji o dalsi "klasicky" superhero serial, kdyz jich sou mraky? Co se kvality samotne druhe sezony tyce, je to taky podobne jako u prvni. Dobre vykreslene postavy vcetne tech vedjelsich, a znova na muj vkuz prilis natahovane - stejne jako prvni sezona. Bejt to tak o 3 dily kratsi, nic by se nestalo a mel bych z toho lepsi zazitek. V zavislosti na tom, jako moc cynicky se zrovna cejtite je to tak na 3-4 hvezdy. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Naprosto otravné a brutálně nudné. Co fungovalo v první sérii, tady není a díky tomu vyplave na povrch nuda a neskutečně protivná a otravná Jessica. Jediné co stojí za podívání je epizoda #7, která má alespoň nějakou informační hodnotu. ()

Reklama

Reklama