Reklama

Reklama

Neviditelní

(seriál)
  • Slovensko Neviditeľní
Trailer 2
Česko, 2014, 12 h 6 min (Minutáž: 51–60 min)

VOD (1)

Epizody(13)

Obsahy(1)

Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – gen, který jim umožňuje dýchat vodu. Aniž to tušíme, žijí mezi námi. Vodní lidé. Není to pohádka – je to realita a čistá pravda. Neviditelní je název třináctidílného komediálního seriálu o menšině, žijící v utajení mezi námi. O vodních lidech. Vypadají jako my, mluví jako my, ale mají něco navíc – akvagen, který jim umožňuje dýchat vodu. V poslední době jich ubývá. Páření se „suchými" totiž snižuje kvalitu jedinečného genu a vodníci postupně přicházejí o svou zázračnou schopnost. Někdy se mezi nimi objeví tzv. „vlk", tedy vodník, který o sobě nevěděl, že je vodník. A když se vodnickým vlkem stane známý pražský lobbista Laušman a navíc před objektivy televizních kamer, nastává problém. A hned dvojitý – suchý notorický podvodník Laušman má v patách policii a nově objevený vodník Laušman vodní lidi, kteří se bojí prozrazení. Díky váhavosti a neschopnosti obou skupin Laušmanových nepřátel získá lobbista spojence, který mu zachrání život. A netuší, co všechno jeho záchranou rozpoutá... (Česká televize)

(více)

Videa (12)

Trailer 2

Recenze (232)

Adam Bernau 

všechny recenze uživatele

Toto mohlo být velké (a klidně kratší). Bajgar aktualizoval českou (zvl. pak pražskou) vyprávěcí tradici o vodnících, zkombinoval s nabízející se pověstí Prahy jako mysterijního magického epicentra, vymyslel si to docela pěkně i vtipně a okrášlil četnými fajn prvky (např. Krysa Holub!). Bohužel k psaní a režírování nepřizval někoho, kdo umí vytvořit kvalitní, nebo aspoň nějak konzistentní věc. Jak to dopadlo, vidíme kromě Enšpígla všichni. Je to škoda. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jako na houpačce. V jednu chvíli geniální humor a vzápětí bych tvůrcům nejradši nafackoval. Obrovskou devízou je herecké obsazení s řadou osvědčených jmen a hlavně s kouzelně naivní Barborou Polákovou. Ale ani tak to pořád není ono. Nicméně mráčkovský námět se mi líbí, několikrát jsem se od srdce zasmál a pobaví i cameo zeleného Lišky a dalších. Pevně doufám, že kvalita půjde ještě nahoru. Zatím 55%. ()

venalce 

všechny recenze uživatele

Konečně český seriál, který skutečně využívá toho nejlepšího, co se u nás dá najít - výborní herci a chytrý humor v satirické komedii založené na překvapivě propracované a lehce absurdní mytologii vodníků mezi námi. Na takový solidní základ se už dá vystavět cokoliv. (Pod)vodnické pletichaření, policejní patálie a dokonce i hledání 100% nevěsty jsou ok, ale ta rádoby náboženská zápletka by tam vůbec nemusela být a nikdo by ji nepostrádal. Čechům to není vlastní, neumí s tím pracovat a tak to tam působí jak pěst na oko. ()

Brtniik 

všechny recenze uživatele

Já tento seriál nekomentoval?! Není možná, jelikož se mi moc líbí a to čím dát víc – viděl jsem ho například na dovolené, kdy se předpokládaný pařák změnil na pobyt na majáku – dva díly před a dva po večeři. Připadá mi ryze český, dost moderní, velmi vtipný a má perfektní znělku atp. Kromě toho zpopularizoval pár mladých herců. ___ Je pozoruhodné, že ho TV nepropaguje, natož aby ho reprizovala. Včera běžel poslední díl MOST!u vč. speciálního pořadu na ČT24, ale nemohu se zbavit pocitu, že Neviditelní měli o dost elegantnější humor. Zdá se, že rýpání do menšin je v CZ průchodnější než si dělat srandu z církve svaté. Báječné příspěvky: Zazie, hackstolle, Jara.Cimrman.jr. ()

Galerie (354)

Zajímavosti (17)

  • V několika scénach prvního dílu se opakuje stejná chyba, kdy má Eda (Luděk Sobota) sedící na člunu na hlavě klouk a v dalším střihu má na hlavě pletenou čepici. (Jirka_Globus)
  • V 10. díle ve scéně, kdy mluví doktorka Mráčková (Lenka Vlasáková) s Laušmanem (Jiří Langmajer), je vidět v oknech pilíř mostu. Hned v následujícím záběru druhé mluvící osoby v oknech žádný ale most není. (kuky)
  • V rozhovoru Edy (Luděk Sobota) s Krysou (Radek Holub) zazní, že Krysa je původem jezuita. Podle různých tvrzení na jiných místech seriálu je ale Krysa trvale v podzemí už nejméně od 15. století (nebo i déle) a jezuitský řád vznikl až v století 16. (Adam Bernau)

Reklama

Reklama