Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 4

Recenze (869)

Eliott 

všechny recenze uživatele

Při sledování tohoto filmu jsem si připadal jako na horské dráze, jednou nahoře a jednou dole. Výtečná akce a zvraty střídaly zbytečné scény, nudné pasáže a otravné postavy. Přestože film předčil má očekávání, pořád se zařadí pouze mezi ty průměrnější filmy. Po pečlivém uvážení jsem se rozhodl pro dolní horní část 4 hvězd a to zhruba okolo 45-50%. Hlavně z důvodů výše zmíněných a k tomu film považuji za slepou uličku příběhu který se nikdy nedokončí. ()

HAL 

všechny recenze uživatele

Solo by mnohem lépe fungoval jako seriál. Nenarážím na to že se podobá Firefly, to je fajn bonus, ale nic zásadního. Ale jde o to že tenhle spin-off v podstatě vůbec nemá hlavní příběh. Vůbec žádný. Kasdan si vzal za úkol seznámit Hana, Žvejka, Falcon a Landa - a v tomhle boduje kvalitně, jinak je to nicméně epizodická směska pár samostatně stojících misí, která v rámci celku vůbec nijak negraduje, a v úvodu nastíněnou premisu (Han a jeho buchta) vůbec nijak neřeší. A Ehrenreich jako Han je překvapivě docela fajn, zato Emilia Clarke dokazuje že je fakt mizerná herečka, ta by měla už provždy zůstat u draků a full frontal nudity. 8/10 ()

Reklama

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $275miliónovTržby USA $213,767,512Tržby Celosvetovo $392,924,807Tržby za predaj Blu-ray v USA $39,434,713Tržby za predaj DVD v USA $16,041,501║ V podstate asi tak zbytočná nádstavba ako Rogue One, len ľahký priemer, kde proste chýba hercom správna charizma, jednoducho povedané ako keby sa vrátil do série drevený Hayden Christensen ale hneď niekoľko krát. Štúdiu Disney sa začína Lucafilm rozpadať pod rukami, chcú strašne rýchlo chrliť filmy ale nasadené tempo im podlamuje nohy. Dokonca pri tomto je Lucasova trilógia I-III nadmieru čarovná a legendárne epizódy IV-VI sú na svetelné roky ďaleko, nuž iná liga. Samozrejme že po technickej stránke tu nie je čo vytýkať, skôr toporný herci a všedný dej to nemá kam vytiahnuť. /videl v kine: 70%/ ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

O filme Solo sa dá v stručnosti povedať, že ide o absolútnu a s láskou vyrábanú poctu dlhoročným fanúšikom Star Wars. To už síce platilo aj o Rogue One, ale teraz je na úplné pochopenie filmu bez preháňania potrebné poznať nielen filmy pôvodné a prequelové trilógie, ale v istých podstatných ohľadoch dokonca aj animované televízne seriály Star Wars: Klonové vojny a Star Wars Povstalci. Je tu aj doslova tona odkazov na knihy a komiksy. Ja osobne som si vo všetkých týchto faktoch vyslovene rochnil a musím zato dať veľký palec hore, ale plne si uvedomujem, že to nie je prípad väčšiny. Samotný dej filmu je svižná jazda, ktorá v sebe nesie silne westernový "feeling" a podobne ako Rogue One sa vo formálnych prvkoch veľmi líši od filmových epizód Star Wars. Tam, kde bol Rogue One vážny vojnový film, je Solo vtipným a ľahkým dobrodružstvom. Pravou trefou do čierneho je ale tá kopa postáv, charakterov a figúrok, ktorú Han na svojej ceste stretne. Všetky totiž, od tých najdôležitejších až po tie takmer epizodické, dýchajú životom a dokazujú, že si s nimi filmári aj herci vyhrali. ()

sheen 

všechny recenze uživatele

Další spinoff, který je lepší než celovečerní film(y) z nové trilogie? Bingo! Dostal jsem přesně to co jsem chtěl, akcí nabušený příběh jak se jedna z nejlepších filmových dvojic z předaleké galaxie dala dohromady a jak se z nich stali kamarádi až za hrob. Nová trologie se jisto jistě zavděčuje teenage publiku, kdežto spinoffy budou žrát starší fandové. [IMAX 3D] ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • Lando Calrissian (Donald Glover) ve filmu pronese větu: „Těžařské kolonie jsou nejhorší.“ Když se ale postava Landa Calrissiana (Billy Dee Williams) ve starších letech poprvé objevila ve Star Wars (konkrétně v Epizodě V - Impérium vrací úder, 1980), tak byla správcem těžařské kolonie. Jedná se tedy o ironický odkaz na její budoucnost. (Sidarius)
  • V předchozích Star Wars filmech (i některých seriálech) zazněla věta: „Mám z toho špatný pocit“ („I have a bad feeling about this“). Tady zazní její opak: „Mám z toho opravdu dobrý pocit“. (germik)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama