Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Naloďte se na Millennium Falcon a vydejte se do předaleké galaxie ve filmu Solo: Star Wars Story, zbrusu novém dobrodružství nejoblíbenějšího syčáka v galaxii. V řadě troufalých eskapád hluboko v temném a nebezpečném zločineckém podsvětí potkává Han Solo nejen mohutného Chewbaccu, svého budoucího kopilota, ale narazí i na nechvalně známého hazardního hráče Landa Calrissiana. Na této cestě se zrodí jeden z nejnepravděpodobnějších hrdinů ságy Star Wars. (Falcon)

(více)

Videa (22)

Trailer 1

Recenze (869)

Djoker 

všechny recenze uživatele

Zatímco v Rogue One se skupinka no name postav bere zbytečně vážně a občas někoho zastřelí, tak partička okolo největšího frajírka předaleké galaxie stylově hláškuje a zkouší se vzájemně přelstít, což je mnohem větší zábava. Oba vedlejší filmy kultovní série jsou jen dojné krávy, ale vzhledem k bídné úrovni třetí trilogie Star Wars nemá smysl kopat ani do jednoho z nich. Solo tak z této nové filmové várky vychází trochu překvapivě jako jasný vítěz. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Solo ve mě znovu navodil tu správnou Star Wars atmosféru. Nevadí mi že je zde zcela nové obsazení oproti filmům z původní trilogie. Mě se prostě líbí, že tyto postavy znám, mám je rád a dle mého Ron Howard obstál na jedničku s hvězdičkou. Nic nevymýšlel, nic neinovoval a prostě nám fanouškům dal to na co máme právo. Hana Sola já prostě můžu. V nové Osmičce tato postava zoufale chybí. V Roque One taky. Tady jej máme dostatek. Ten chlápek mě prostě baví. Pro film mám zkrátka jen slova chvály. Už jsem ani nedoufal po dvou posledních propadácích. PS: Podruhé to už taková sláva není, takže 70% ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

"Nesnáším tě." - "Já vím." Solo je velké potěšení především pro obeznámené fanoušky, ale myslím, že i úplný Star Wars laik si z něj dokáže leccos odnést. Je to především zábavný dobrodružný film (místy je humoru MOŽNÁ trochu moc, ale nikdy nepřekročí zdravou míru) s výborným Aldenem Ehrenreichem, který se takřka nemožného úkolu zhostil skvěle - hraje víceméně po svém, od Harrisona Forda si vypůjčil jen nějaká ta gesta a úšklebky, nijak zvlášť ho neimituje a přesto je to Solo. Režie Rona Howarda je fajn, příběh není hloupý a má v rukávu spoustu překvapení včetně návratu jedné velmi známé postavy (ovšem právě s jejím návratem si možná bude leckdo lámat hlavu a říkat si: Cože? Jak? Proč?), no a doslova úžasnou práci odvedl John Powell. S pomocí Johna Williamse (dodal i nový hlavní motiv) složil skvělý soundtrack, který si budu pouštět stejně rád jako všechna Williamsova Star Wars alba nebo Giacchinův Rogue One. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Takže Solo teraz ide Solo. Fajn. Keď bol film ešte v plienkach, tak nie len ja, ale určite aj ostatný frflali na to, že sa chystá zbytočný spin-off. Keby tento film neexistoval nič sa samozrejme nedeje, nič prevratne vo svete Star Wars neprinesie, no na druhú stranu musím priznať, že ma to vlastne aj bavilo a aspoň tu zábavu priniesol. A vlastne som aj za tieto spin-offy (Rogue One, Solo) rád, pretože ma bavia viac ako pokračovania hlavnej serie, ktorá mám pocit, si skôr získava novú generáciu divákou, zatiaľ čo spin-offy sa zavďačia aj tým starším. Samotný Solo je fajn film, kulisami pekne ladí pred epizódu IV a nielen, že je fajn vidieť ako sa tvorcovia popasujú s tým, aby všetko zapadlo medzi jednotlive diely, ale na druhu stranu mame možnosť stretnúť znova známe postavy. A keď už sme u tých postav, tak načnem hneď casting. Na nového Hana Sola Aldena Ehrenreicha som si trošku musel zvykať (pretože Ford je len jeden), ale zahral to celkom v pohode, síce nebol tak výrazný, ale ani neprekážal. Čo sa ostatných týka, tak je obsadenie v celku vydarené, Woody a Emila sú sympaťáci a čo sa nového Landa týka, tak Donald Glover mi zapasoval asi najviac. Na to, že tento film sprevádzali drobné problémy na filme mám pocit, že sa nič nepodpísalo. Rovnako ako aj Rogou One aj toto je vydarený "medzi diel", ktorý opäť ponuka známe kulisy, masky, efekty, dobrú Powellovu hudbu šmrcnutu troškou Williamsa, či akciu na špičkovej úrovni. Trošku mi tu chýba výraznejšia zaporna postava, pretože Impérium tu hraje len také druhu husle a nikto moc hlavným hrdinom pod Falconom poriadne nezatopí, čo je škoda. Tak či tak sa jedna o ďalší dobrý diel do serie, ktorý v závere poteší aj fanúšikov seriálov Clone Wars a Rebels. Rozhodne sa teším na pokračovanie, ktoré už teraz podla mňa bude lepšie. Obľúbený soundtrack: The Adventures of Han, Meet Han, Train Heist. 75% - 4* ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Disney spin-offy paradoxne kraľujú nad kľúčovou ságou. Solo rozširuje SW mytológiu iba minimalistickým spôsobom a málokedy dokáže navodiť závan nostalgie. To ma síce mrzí, ale na druhej strane predstaví skvelú a zábavnú akciu, pri ktorej som sa vôbec nenudil. A ak už mytológiu nerozširuje, aspoň ju s prepáčením nedosie*a (The Last Jedi, posielam pozdrav). A Chewie je najväčšie zlatíčko ako vždy. P.S. SPOILER Darth Maul, si najlepší. ()

Galerie (144)

Zajímavosti (51)

  • Původně najatí režiséři Phil Lord a Christopher Miller údajně na natáčení velmi improvizovali a nedrželi se plně scénáře, což rozčilovalo scenáristu Lawrence Kasdana. Lord s Millerem měli svou vlastní vizi, jak by měl Han Solo (Alden Ehrenreich) vystupovat. Zatímco Kasdan ho viděl jako drzého sobce, duo režisérů z něj prý dělalo až příliš velkého komedianta. Vše nakonec musela rozhodnout prezidentka Lucasfilmu Kathleen Kennedy, která se zastala Kasdana. Phil Lord a Christopher Miller poté dostali s okamžitou platností padáka. Nahradil je Ron Howard. (martanius)

Související novinky

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

Ryan Gosling se brzy podívá do vesmíru

20.04.2024

Čeká nás další film, jenž mnozí z nás budou možná s nadějí vyhlížet jako jeden z nejočekávanějších v daném roce. Alespoň to tak vypadá na papíře. Studio Amazon totiž sune kupředu svůj snímek Project… (více)

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

Lando nebude seriál, ale další Star Wars film

14.09.2023

Je to jen pár měsíců, co Donald Glover a jeho bratr Stephen Glover převzali otěže nad scénářem k očekávanému seriálovému spin-offu o Lando Calrissianovi. Chystaný Star Wars projekt si tak od… (více)

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

Donald Glover přebírá otěže nad Landem

28.07.2023

Šéfka Lucasfilmu Kathleen Kennedy před pár lety oznámila řadu nových seriálů a filmů ze světa Star Wars, z nichž víceméně na většinu stále zatím čekáme. Byl mezi nimi každopádně i samostatný projekt… (více)

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

Šéf Disney chce být se Star Wars opatrný

12.03.2023

Jen před několika dny se objevily zprávy, podle nichž jsou filmy Star Wars, jedné z největších franšíz všech dob, víceméně v bodu mrazu. Jediný projekt, co by mohl v dohledné době dorazit, je prý… (více)

Reklama

Reklama