Reklama

Reklama

Taboo

(seriál)
Trailer 1
Drama / Thriller / Mysteriózní
Velká Británie, 2017, 7 h 55 min (Minutáž: 55–60 min)

Epizody(8)

Temně surreálná minisérie TABOO, odehrávající se v roce 1814, sleduje dobrodruha Jamese Keziaha Delaneyho (Tom Hardy) – muže, který byl na konci světa a zpět se vrací nezvratně změněn. Dlouho se věřilo, že je mrtvý, nyní přijíždí domů do Londýna, aby převzal to, co zbylo z otcova podnikatelského impéria a přebudoval svůj život. Dědictví po otci je však pohár plný jedu, James si musí dokázat poradit s čím dál tím více spletitými okolnostmi a nepřáteli číhajícími za každým temným rohem, aby se vyhnul rozsudku smrti. Ve víru intrik, vraždy a zrady se mysteriózní rodinné drama rozvíjí v žhnoucí příběh lásky a proradnosti. (HBO Europe)

(více)

Recenze (318)

Zajdo 

všechny recenze uživatele

Skvelá atmosféra, prostredie, Hardy, no škoda, že ten dej bol dosť rozťahaný a strašne pomaly sa posúval vpred, každú časť som si hovoril, teraz to príde teraz sa to rozbehne a postaví ma to zo stoličky a neprišlo to ani v tej poslednej. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Seriál Taboo má všetky prostriedky na to, aby sa v roku 2017 stal jedným z najlepších seriálov: temný a veľmi dobre vykreslený Londýn v 19. storočí, zaujímavý a silný príbeh a predovšetkým veľmi charakterné postavy. Napriek spomínaným skvelým charakterom a hercom/herečiek, je to zatiaľ „one man show“ skvelého T. Hardyho, ktorý má obrovskú charizmu a nespraví nič iné, len to, čo mu ide najlepšie: hrá charakter postavy šitú na jeho mieru. Prvá séria dobrá, trošku ma prekvapil záverečné dielo, kde niektorých kľúčových postáv „vypísali“ z ďalšieho príbehu. Uvidíme, že čo prinesie pokračovanie! Ako som spomínal, potenciál to má! Osobné hodnotenie: 85% (****) ()

sadlokan 

všechny recenze uživatele

Si to pokapkávalo, jak šťáva ze schnilýho netopýra, až jako gotický seriál, bych řekl, a na závěr(a nic proti němu, naopak) bitka jak z Hornblowera, ještě s výkřikem "We're the USA"?Tak to nevim. ' ()

yvona 

všechny recenze uživatele

Precizní a do nejmenší detailů vypiplané jedno velké nic. Osmidílné ztvárnění ničeho. Ale už vím,že střelný prach se dělal z netopýřích a holubích hoven. Dokoukala jsem jen z úcty k Tomovi Hardymu. ()

hEROic 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Neskutečná temnota, špína a tajemství na straně jedné. Komplikované pomalé vyprávění bez větší akce na straně druhé. Tom Hardy je neskutečnej a jeho postava doslova kulervoucí, ale v některých dílech to zkrátka nestačí. První série lehce přes 80%. ()

hazaba 

všechny recenze uživatele

Bizarní a přece poutavý. Člověk se od něj neodtrhne. Výborné výkony, a to jak Harryho tak jej o protivníka Pryceho. Ale i ostatní herci zdatně sekundují. ()

strikeman 

všechny recenze uživatele

Temné historické drama, které není postaveno na efektech či akci, ale na výpravě a intrikách. Celou dobu je člověk na rozpacích, zda Hardyho antihrdinské postavě fandit či nikoliv. Je pravda, že série by šla asi smrsknout na 6 dílů. Nicméně já se nenudil. Démonický Hardy, ale i ostatní odpudivé postavy a celá ta pochmurná mysteriózní atmosféra mne dokonale fascinovaly... 78% ()

dalziel 

všechny recenze uživatele

Tom trocha prehrava, ale to bude tým, že sa mu nejako stále nedarí uniknúť Beinovi... Dívať sa na to dá, ale žiadny zázrak to teda nie je...Radšej by som uvítal ďalšiu sériu Penny Dreadful ako toto... ()

Torpid 

všechny recenze uživatele

Tom Hardy si s dopomocí napsal hlavní roli špinavého, uhrančivého a nemluvného drsoně. Měl by to být zaručenej úspěch, ale dle mého se povedla akorát křečovitá karikatura postav, které ho proslavily. A k tomu celý příběh připomíná dutou táhnoucí se nudli, umazanou od bláta a mystiky. ()

Corbinian 

všechny recenze uživatele

Po zhlédnutí celé první série to na mě působí jako poměrně slušně rozběhnutý prolog k mnohem zajímavějšímu pokračování. První série samotná však u mě neobstála. Jak už je na HBO zvykem, dočkali jsme se další z řady temně laděných seriálů, které si staví na dobře vybudované atmosféře, s profesionálním vizuálem, kterým nám HBO připomíná, že se titulu quality TV nehodlá jen tak vzdát. To je samozřejmě podpořeno zajímavými herci, které sice chvílemi připomínají recyklát s Game of Thrones, ale nijak to neubírá na jejich herecké kvalitě (např. jsem si na 100% jist, že o Ooně Chaplin toho ještě mnoho uslyšíme, výkon Toma Hardyho byl taky super, ačkoli nadšení z toho jeho jediného cool psychického rozpoložení po chvíli opadne). Ale na to už jsme od amerického televizního velikána zvyklí. Obsahově však seriál nemůže celou jednu série o 8 hodinových dílech utáhnout, pakliže právě není jen úvodem k něčemu většímu. Děj je v průběhu nacpáván stále více nudnou vatou, protože taková zápletka prostě na víc než čtyři dobré epizody nestačí. Tom Hardy se sice tváří drsně a chvílemi také drsný je, ale i boj s jeho vnitřními démony mě po chvíli omrzel a nedostalo se mi tomu, co jsem od začátku očekával. Právě ten mysteriózní prvek, o který byl seriál obohacen a přišel mi jako strašně zajímavý materiál, byl využit jen velmi povrchně a nepředpokládám, že se v dalším dění bude nějak více rozvíjet. Každopádně se rád nechám překvapit. Po prvním dílu, který mě tak velmi nažhavil jsem se nakonec dočkal hodně konverzační záležitosti se spoustou machinací a intrik. Společně s dalšími zbytečnými odbočkami nebo spíš oklikami to pak zajistilo, že jsem se chvílemi dost nudil a Taboo ztrácelo svoje kouzlo a dobré tempo. Jinak si ale rozehrává vážně skvělou hru do budoucna a určitě se těším, co pro nás HBO dále přichystá. |65%| ()

DAPDO 

všechny recenze uživatele

Marně vzpomínám, že bych někdy viděl lepší pilotní díl, než byl ten úvodní v Taboo. Po něm se nedalo nekoukat dál. Po posledním jsem zůstal sedět s otevřenou hubou. Doufám, že pokračování na sebe nenechá čekat moc dlouho. ()

JBMAVERICK 

všechny recenze uživatele

Hoodně silný čtyři hvězdy. Toma Hardy ve velkej formě, těšim se na každej další jeho projekt a je mi i celkem jedno, že to bude další převlečenej bručoun Mad Max. ()

xxENDxx 

všechny recenze uživatele

je to dobrý, ale strašně se to vleče a ke konci už mi to přišlo až moc překombinovaný. Atmosféra by se ale dala krájet. 7/10 ()

Stíba 

všechny recenze uživatele

Seriál staví především na temné atmosféře spjaté s hlavní postavou, hádanek a tajemna kolem ní a také vizuálu prostředí hlavního města světa počátku 19. století ponořeného do špíny a intrik. Klidně bych snesl i poloviční časový nášup zhuštěný do sebe každopádně plánované druhá a třetí série i vzhledem ke změnám, které vyplývají ze zakončení té první skýtají zajímavé možnosti pokračování. První série zatím lehce zaostává za očekáváním ale nechme se překvapit. ()

Lmslaver 

všechny recenze uživatele

Pomalý, někdy až vlekoucí se rozjezd, který ale vede ke strhujícímu finále. K plusu musím přičíst skvěle vykreslenou ponurou dobovou atmosféru. ()

bararich8 

všechny recenze uživatele

Seriál, kde všechno má dost prostoru a tudíž se dá hodně kouzlit s atmosférou, napětím nebo ukazování špíny tehdejšího Londýna. Ač je hlavní hrdina neskutečně zajímavý, zahalený tajemstvím a skvěle zahraný, často jsem si říkal, že by tomu prospělo zkrácení o zhruba 2 epizody, aby to bylo trochu svižnější. Zatím jsem na 4* a jsem zvědavý, zda někdy spatříme pokračování. ()

PanOvocny 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po prvním díle jsem byl unešený a těšil se na další pokračování s osobitým hlasem Toma Hardyho a jeho postavy Delaneyho. Jak plynul čas a blížil se závěr, bylo to nakonec vysvobození. Pořádně jsem se nedozvěděl, co se mu kdysi stalo, že je z něj "nadčlověk". Druhou sérii velmi pravděpodobně vynechám. ()

Související novinky

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

Tom Hardy a Zazie Beetz v severské krimi

04.02.2023

Hvězdný Timothée Chalamet nedávno natočil reklamu o tom, jak všichni slavní a uznávaní herci pracují pro Apple. Nyní to technologický gigant s bezednými kapsami a vlastní streamovací službou Apple TV… (více)

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

Matthew McConaughey se ztratí v Karibiku

01.02.2017

Když se řekne Serenity, řada si lidí si vybaví filmové zakončení seriálu Firefly. Od téhle klasiky ale uběhla řada let, takže si může "vyrovnanost" půjčit do názvu zbrusu nový projekt. O co přesně… (více)

Tom Hardy si zahraje válečného fotografa

Tom Hardy si zahraje válečného fotografa

24.06.2016

Ačkoliv Tom Hardy seká jednu velkou roli za druhou, teprve letos se dočkal první oscarové nominace. Na rozdíl od Leonarda DiCapria šel sice domů s prázdnou, i tak mu ale Revenant pomohl k dalšímu… (více)

Reklama

Reklama